Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 38χρονο Ουκρανό οδηγό του φορτηγού ο οποίος ενεπλάκη στο σοβαρό τροχαίο στα διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού που είχε τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αλλοδαπός οδηγήθηκε λίγο μετά τις 6 σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Κοζάνης συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας. Προηγουμένως κρατούνταν στην Βέροια.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα και συγκεκριμένα για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος όπως επίσης για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση κατά συρροή σωματικών βλαβών.
Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Μεγάλη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με το kozan.gr.
Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ φέρεται να ισχυρίζεται ότι του έκοψε τον δρόμο ένα αυτοκίνητο την ώρα που πήγαινε να περάσει από τα διόδια και για να αποφύγει το αυτοκίνητο έκοψε το τιμόνι αριστερά και έτσι συνέβη το δυστύχημα.Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση παραμένει υπό κράτηση.Ο 38χρονος είναι πατέρας δύο παιδιών και ζει στην Βουλγαρία.
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η ταχύτητα με την οποία οδηγούσε το φορτηγό.
Σήμερα πήραν εξιτήριο ο 34χρονος οδηγός ΙΧ που ενεπλάκη στο τροχαίο καθώς και η 25χρονη υπάλληλος των διοδίων οι οποίοι είχαν τραυματιστεί ελαφρά.
Αύριο αναμένεται να πάρουν εξιτήριο και οι δύο τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Βέροιας, οι οποίοι επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά.
Δείτε επίσης:
Θρήνος για το ζευγάρι Ελλήνων που ήρθε για Πάσχα στην πατρίδα και βρήκε φριχτό θάνατο στην Εγνατία
Φονικό τροχαίο στην Εγνατία: «Βγήκα από το ΙΧ μου πριν καεί ολοσχερώς» είπε ο 34χρονος οδηγός που τραυματίστηκε