Την προοπτική του καιρού για τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δημοσιοποίησε με ανάρτησή του ο έμπειρος μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος μετέφερε θετικά νέα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ.Κολυδά, στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας η περιφορά του Επιταφίου, η Ανάσταση, αλλά και το σούβλισμα του οβελία θα γίνουν με καλές καιρικές συνθήκες, ενώ, όπως αναφέρει, «κάποια περιορισμένη αστάθεια ανήμερα το Πάσχα προβλέπεται στα Βορειοανατολικά».
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
☑️ Kαλές θάλασσες στο Αιγαίο ,αλλά στο Ιόνιο την Μ. Πέμπτη πρόσκαιρη επικράτηση ΝΑ ανέμων 7-8 μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν . H σκόνη θα κάνει αισθητή την παρουσία της μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη. Από την Μεγάλη Παρασκευή και μετά…— Theodoros Kolydas (@KolydasT) April 16, 2025
Οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ καλές όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, αφού «μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη ο υδράργυρος θα ανέβει αισθητά και στη Δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς. Από την Μεγάλη Παρασκευή και μετά η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου».
Όσον αφορά την ενοχλητική αφρικανική σκόνη, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγες ώρες ακόμα: «H σκόνη θα κάνει αισθητή την παρουσία της μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη. Από την Μεγάλη Παρασκευή και μετά απομακρύνεται ανατολικότερα, καθώς θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι που βαθμιαία θα εξασθενήσουν».
Αναλυτικά η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά:
- Kαλές θάλασσες στο Αιγαίο ,αλλά στο Ιόνιο την Μ. Πέμπτη πρόσκαιρη επικράτηση ΝΑ ανέμων 7-8 μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. H σκόνη θα κάνει αισθητή την παρουσία της μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη. Από την Μεγάλη Παρασκευή και μετά απομακρύνεται ανατολικότερα , καθώς θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
- Απο πλευράς καιρικών φαινομένων αυτά από αύριο θα είναι σποραδικά και θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και τα βόρεια . Στις περισσότερες περιοχές η περιφορά του Επιταφίου , η Ανάσταση , αλλά και το σούβλισμα του οβελία θα γίνουν με καλές καιρικές συνθήκες. Κάποια περιορισμένη αστάθεια ανήμερα το Πάσχα προβλέπεται στα Βορειοανατολικά.
- Το θετικό αυτών των ημερών είναι οι πολύ καλές θερμοκρασίες . Για το επόμενο διήμερο , δηλαδή μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη ο υδράργυρος θα ανέβει αισθητά και στη Δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς . Από την Μεγάλη Παρασκευή και μετά η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου . Πάντως θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε σε τιμές πάνω από τους 20 βαθμούς που αποτελεί την μέση μέγιστη θερμοκρασία.