Χάκερς έκλεψαν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, μέχρι και τα ΙΒΑΝ πολιτών! Η κυβέρνηση ομολόγησε την κυβερνοεπίθεση στην ΕΕΤΑΑ

Οι πίνακες με όλα τα στοιχεία που πήραν οι χάκερς

Must Read

Σουρωτήρι έκαναν το κράτος οι χάκερς που παραβίασαν την ΕΕΤΑΑ. Οι πολίτες έχασαν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ ακόμα και τα ΙΒΑΝ τους!

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ) που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος με αφορμή ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Τάσος Μαυρίδης σε 12 σελίδες περιγράφει αναλυτικά τις ώρες και τον τρόπο της κυβερνοεπίθεσης αλλά και την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιδράσει.

Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει είναι οι πίνακες με τα στοιχεία που πήραν οι χάκερς:

Από την απάντηση της ΕΕΤΑΑ

Μεταξύ άλλων οι χάκερς πήραν τα προσωπικά δεδομένα πολιτών, δηλαδή και των συζύγων και των τέκνων, (ονοματεπώνυμα, μητρώνυμα, πατρώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, φύλο, ιθαγένεια, ένδειξη αν το πρόσωπο είναι ΑΜΕΑ), αλλά και ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΔΟΥ, στοιχεία εισοδήματος, εργασιακή κατάσταση, διεύθυνση κατοικίας, οικογενειακή κατάσταση, ένδειξη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Από την απάντηση της ΕΕΤΑΑ

Η κυβερνοεπίθεση έγινε σε δύο φάσεις και εκτιμάται ότι διήρκεσε από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου της 1ης Μαρτίου έως τις 14.00 της Τετάρτης 5 Μαρτίου.

Χτυπήθηκαν τα προγράμματα «νταντάδες της γειτονιάς» και τα προγράμματα για την προσχολική εκπαίδευση.

Από την απάντηση της ΕΕΤΑΑ

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. είναι ο θεσμοθετημένος τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, καθώς και φορέων της Κεντρικής Διοίκησης σε θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Τοπική Ανάπτυξη.

  • Ολόκληρη η απάντηση της ΕΕΤΑΑ για την κυβερνοεπίθεση:
12913663

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τοσο ποιο Smart ειναι ο ιδιος …

    Οποιος εχει κινητο που δεν παιρνει ενημερωσεις απο την Κατασκευαστρια εταιρεια του κινητου ειναι … ετοιμος για χακαρισμα!

    Οι ενημερωσεις που κανουν ολοι απο το playstore της google και το αντιστοιχο της apple καλυπτουν μονο τις εφαρμογες που χρησιμοποιουν και οχι το συνολο των εφαρμογων του παρασκηνιου + λειτουργικο που ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ και ειναι αυτες που οι χακερς χρησιμοποιουν για να εισβαλουν!

    Οτι ακριβως εγινε με την σελιδα του Υπουργειου που προφανως χρησιμοποιηθηκε ειτε exploit της βασης δεδομενων για να κατεβασουν τα δεδομενα, ειτε ανασφαλης /χακαρισμενος λογαριασμος admin της βασης …

    Οπως δεν βλεπετε την βαση δεδομενων στις ιστοσελιδες ετσι δεν βλεπετε και τι τρεχει στο παρασκηνιο στα κινητα μας ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ !!!

    Καλωςηλθατε στον θαυμαστο κοσμο της ΚΥΒΕΡΝΟΑΠΑΤΗΣ με χορηγο το κρατος που μας επιβαλει την χρηση ΑΝΑΣΦΑΛΗ μεθοδων συναλλαγων αφου επιβαλει την χρηση των κινητων για πολλες συναλλαγες . Π.χ. τις τραπεζικες !!!

  2. Ζητώ η σύγχρονη ψηφιακή διακυβέρνηση!!! Άντε τώρα με την νέα ταυτότητα και τον προσωπικό αριθμό είναι σαν να δίνουμε τα πάντα όλα στο κλέφτη….

  3. Ναι. Τώρα θέλουν να παραλάβουμε όλοι την ψηφιακή μας ταυτότητα με έναν Προσωπικό Αριθμό που θα εμπεριέχει ΟΛΑ τα στοιχεία του πολίτη…
    Για να διευκολύνονται οι χάκερ υποθέτω???
    Για να μην αναφερθώ στην δυστοπικη κοινωνία που συνεπάγεται αυτό.
    Περαστικά μας, αν αποδεχόμαστε χωρίς αντίδραση κάθε τέτοια “καινοτομία” απλά και μόνο για την εξυπηρέτηση που πιθανόν προσφερει.

  4. Περιτο να πουμε οτι με τα στοιχεια που εκλεψαν , μπορουν να ανοιξουν μια εταιρια στο ονομα καπιου χωρις να το ξερει ο ιδιος , να παρουν δανεια ή κομπινες με ΦΠΑ , και να βρεθει
    χρεωμενος και να του παρουν σπιτια και αλλα περουσιακα στοιχεια .Και να μπει και στην φυλακη . Και φυσικα το κρατος θα βγαλει απ εξω την ουρα του !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This