Μετά από δύο χρόνια έρευνας, επιστήμονες στη Σιγκαπούρη τελειοποίησαν τρισδιάστατα εκτυπωμένα βίγκαν καλαμάρια που όχι μόνο η γεύση τους ισχυρίζονται ότι είναι σαν την πραγματική, αλλά περιέχουν 5% περισσότερη πρωτεΐνη.
Η «συνταγή» αναμιγνύει πρωτεΐνη φασολιών, μικροφύκη σε σκόνη, κόμμι gellan και λάδι canola. Στη συνέχεια ειδικός καταψύκτης παγώνει τους «δακτυλίους» αμέσως μετά την εκτύπωση, πριν τηγανιστούν. Όπου σύμφωνα με τους ερευνητές, η γεύση τους δύσκολα ξεχωρίζει από το πραγματικό καλαμάρι.
Η μικροσκοπική απεικόνιση έδειξε ακόμα και «κενά» στην πάστα που βγαίνει από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή για να μιμούνται την υφή του πραγματικού καλαμαριού.
Επόμενη πρόκληση, η μαζική παραγωγή. Η πραγματική πρόκληση φυσικά είναι να πειστεί ο κόσμος και να αντικαταστήσει τα πραγματικά καλαμάρια με τα τεχνητά. Εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση για μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση τόσο του τέχνη του καλαμαριού, όσο και του τεχνητού κρέατος το οποίο ήδη βρίσκεται σε παραγωγή…
Πηγή: Popular Science
Εκτυπώνει και φτυστά πενηντάρικα. Για τους καλοφαγάδες που ξέρουν ν απολαμβάνουν φρέσκο καλαμαράκι Μυκόνου.
Τα μικροφυκη και τα καημένα τα φασόλια δεν έχουν ζωή??? Δολοφόνοι!!! Να φανταστώ αυτό το βίγκαν τύπου “καλαμαράκι” είναι πράσινο… δλδ απαιτείται λιγότερη ενέργεια για να παραχθεί από ότι τα ορίτζιναλ να αλλιευτουν.
Άρα τι τους θέλουμε τους ψαράδες??? Ας πάρουν ένα 3d εκτυπωτή για να ζήσουν… θα πιάνουν και κρέατα! Έχουμε να μας σερβίρουν σαβουρα….
Το canola oil παραγεται απο γενετικα τροποποιημενες καλλιεργιες με οτι συνεπαγεται αυτο. Χρησιμοποιειται επισης και σε αλλες βιομηχανικες εφαρμογες.
Η θεωρητικα ασφαλης καταναλωση παραμενει θεωρητικη.
Εδω ταιριαζει πολυ καλα το εξης ρητο:
“Φατε σκ@τ@. Κερναει το κρατος”