Όσοι τρώνε πολύ κόκκινο κρέας πεθαίνουν πρόωρα

Must Read

Με τον πρόωρο θάνατο συνδέεται η αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ειδικότερα του επεξεργασμένου, σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal.

Επιπλέον, φαίνεται ότι η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος από άλλες πηγές πρωτεΐνης, όπως το ψάρι, το αβγό, τα προϊόντα δημητριακών ολικής και τα λαχανικά, μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο.

Συνολικά, η αύξηση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος κατά 3,5 μερίδες ανά εβδομάδα, βρέθηκε να συνδέεται με 10% υψηλότερη πιθανότητα θανάτου μέσα στα επόμενα 8 χρόνια.

Το ψάρι μειώνει τον κίνδυνο

Μάλιστα, η αύξηση του κινδύνου φάνηκε να είναι μεγαλύτερη μεταξύ των ατόμων που καταναλώνουν περισσότερα προϊόντα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως μπέικον, λουκάνικα και άλλα αλλαντικά. Από την άλλη, η αντικατάσταση 1 μερίδας κόκκινου κρέατος ανά ημέρα, από ψάρι συσχετίστηκε με μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου κατά 17%.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ανάλυση που εξετάζει τη σχέση της μακροχρόνιας αύξησης της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This