«Έσπασαν» την καραντίνα οι δυο Τούρκοι ναυτικοί του «Ελευθέριος Βενιζέλος» – 5.000 ευρώ πρόστιμο

Must Read

Τέσσερα 24ωρα πριν τελειώσει η καραντίνα 14 ημερών που τους είχε επιβληθεί, οι δύο Τούρκοι ναυτικοί, από τα 90 μέλη του πληρώματος του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκονταν σε υποχρεωτικό περιορισμό σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας δεν… άντεξαν και βγήκαν για βόλτα, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα!

Αστυνομικοί που έκαναν ελέγχους εντόπισαν το απόγευμα της Μ. Τρίτης τους δύο Τούρκους να περπατούν αμέριμνοι στο Παλαιό Φάληρο. Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, διαπιστώθηκε ότι είχαν προσληφθεί ως προσωπικό του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ότι είχαν τεθεί σε υποχρεωτικό περιορισμό έως και το Μ. Σάββατο, καθώς μεταξύ των μελών του πληρώματος είχαν εντοπιστεί 120 κρούσματα θετικά σε κορωνοϊό.

Αφού τους επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ, επέστρεψαν και πάλι πίσω στο ξενοδοχείο, ενώ σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία.

Ναυλώθηκε στις 29 Φεβρουαρίου

Το πλοίο της ΑΝΕΚ ναυλώθηκε στις 29 Φεβρουαρίου από την τουρκική εταιρία Miray Cruise Internationl για 45 μέρες, προκειμένου να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο για τους εργαζομένους στη μετασκευή του κρουαζιερόπλοιου Carnival Victory.

Από το λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε στο λιμάνι Τσεσμέ της Τουρκίας, όπου επιβίβασε 300 άτομα ως μέλη πληρώματος, με προορισμό τα ναυπηγεία της εταιρίας Navantia, στο λιμάνι της πόλης Καντίθ της Ισπανίας. Αρχές Μαρτίου, η Τουρκία επέβαλε τα πρώτα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού και αποβιβάστηκαν κάποιοι από τους επιβαίνοντες τουρκικής υπηκοότητας, ωστόσο, η πλειονότητα που είναι αλλοδαποί άλλων χωρών εγκλωβίστηκε στο πλοίο, το οποίο κατέπλευσε τελικά στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This