«Ανάσα» 2 δις ευρώ για το Δημόσιο από την έκδοση του 7ετους ομολόγου

Must Read

Ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 2%, εξασφάλισε το Δημόσιο μέσω της έκδοσης 7ετους ομολόγου, για το οποίο υποβλήθηκαν προσφορές 6,3 δισ. ευρώ.

Την έκδοση «έτρεξαν» έξι διεθνείς τράπεζες, οι Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale και ο τίτλος θα είναι επιλέξιμος στο νέο έκτακτο QE (πρόγραμμα αγοράς ομόλογων) της ΕΚΤ καθώς και για τις πράξεις repos της κεντρικής τράπεζας.

Για να δοθεί μια τάξη μεγέθους, το δεκαετές ομόλογο αναφοράς της Ιταλίας κατέγραψε χτες απόδοση 1,91%, δηλαδή κινείται 6,79% υψηλότερα από την Τρίτη. Το πενταετές ιταλικό ομόλογο σημείωσε απόδοση 1,386%, ήτοι είναι 13,14% υψηλότερη σε σχέση με την Τρίτη.

Το ελληνικό δεκαετές ομόλογο αναφοράς κατέγραψε χτες απόδοση 2,048%, ήτοι 8,70% υψηλότερη σε σχέση με προχθές. Το δε πενταετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 1,579%, ήτοι 7,46% υψηλότερη σε σχέση με την Τρίτη.

Καθώς η ΕΚΤ προχωρεί σε εβδομαδιαία βάση σε αγορές ελληνικών ομολόγων ύψους 200.000.000 ευρώ περίπου, εκτιμάται πως τα spreads, τα οποία διευρύνθηκαν σήμερα με την έκδοση νέου χρέους, θα αποκλιμακωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This