Χαμόγελα στην κυβέρνηση για την εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία, εν μέσω της «παγκόσμιας οικονομικής καταιγίδας»

Must Read

Τηλεδιάσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μόλις ώρες μετά την έκδοση επταετούς ομολόγου από τη χώρα μας, η οποία και χαρακτηρίστηκε επιτυχής από την κυβέρνηση, σε μια περίοδο κατά την οποία όλες οι χώρες αναζητούν χρηματοδότηση.

Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν την άντληση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις αγορές, με επιτόκιο υψηλότερο μεν από τον Ιούλιο του 2019, αλλά χαμηλότερο -όπως εμφατικά σημειώνεται από το Μαξίμου- από τον Φεβρουάριο του 2018. Γεγονός που ερμηνεύεται από την κυβέρνηση ως ενδεικτικό της εμπιστοσύνης των αγορών προς την ίδια, αλλά και προς την ελληνική οικονομία, εν μέσω συνθηκών που χαρακτηρίζονται «παγκόσμια οικονομική καταιγίδα».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε, επίσης, εκτίμηση των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία, η οποία δέχεται το πλήγμα των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ συζητήθηκε και η πορεία υλοποίησής τους.

Στο «τραπέζι» το επίδομα για μακροχρόνια ανέργους

Άλλωστε, ήδη από χθες άρχισαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα επιδόματα που έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, αυτό των 800 ευρώ σε εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή και αυτό των 400 ευρώ στους επιστήμονες που παίρνουν μέρος στα προγράμματα κατάρτισης που πιστοποιήθηκαν. Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκε και το ζήτημα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προωθείται για το επίδομα των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υφυπουργοί των συγκεκριμένων υπουργείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This