Το αμερικανικό fund QCM έβαλε στο στόχαστρό του την Akazoo και την «πυροβολεί»

Must Read

Μετά τη Folli Follie και παλαιότερα την εταιρία τεχνολογίας Globo, το αμερικανικό hedge fund QCM βάζει στο στόχαστρο την -επίσης ελληνικών συμφερόντων- εταιρία Akazoo, που είναι εισηγμένη στον Nasdaq και ασχολείται με τη διαδικτυακή μετάδοση (online streaming) μουσικής.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», στην έκθεση της QCM επισημαίνεται ότι η Akazoo, με γραφεία στο Λονδίνο και το Λουξεμβούργο, η οποία προβάλλει ως ανταγωνιστής γνωστών διεθνών ομίλων, όπως Spotify, Pandora και Tidal, είναι ένας «πύργος από τραπουλόχαρτα», ένα «σχήμα που σχεδιάστηκε από τη διοίκηση, για να πλουτίσει σε βάρος των μετόχων».

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, είναι πως, μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, στους επενδυτές της InternetQ, από την οποία αποσχίστηκε το 2015 η Akazoo, ήταν και η ελληνική εταιρία επιχειρηματικών συμμετοχών Diorama Investments, μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Η Diorama είχε αποκτήσει στο τέλος του 2015 στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην InternetQ, αγοράζοντας ποσοστό μετοχών από υφιστάμενο μέτοχο, αντί 12.000.000 ευρώ.

Η επενδυτική εταιρία του κ. Δασκαλόπουλου αποχώρησε από την InternetQ μέσω εισαγωγής της Akazoo στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Κατά την QCM, τα στοιχεία που συνέλεξε «δείχνουν πως η Akazoo είναι απλώς μια μικρή, ζημιογόνος εταιρία με βάση την Ελλάδα, με ελάχιστους χρήστες και έσοδα» και όχι έχει μια εταιρεία με 44 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες (εκ των οποίων 5,5 εκατομμύρια είναι συνδρομητές), έσοδα 140 εκατ. δολάρια, τα οποία αυξάνονται με ρυθμό περίπου 24% ετησίως, η οποία δραστηριοποιείται σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε αναδυόμενες αγορές, όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποί της.

αποστολος ζερβος akazoo
Απόστολος Ζερβός

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο -γεννημένος στον Καναδά, μεγαλωμένος σε Αμερική και Ελλάδα και σπουδαγμένος στο Γέιλ- ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Akazoo, Απόστολος Ζερβός, τον Σεπτέμβριο άντλησε από την αγορά νέα κεφάλαια ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξή της, ενώ, σύμφωνα πάντα με την QCM, η εταιρεία ενδέχεται να φουσκώνει δραματικά τα ποσά εσόδων μέσω και εταιρειών-κελύφη (shell companies) σε τρίτες χώρες, οι οποίες εταιρείες μπορεί να παρουσιάζονται ως συνεργάτες / μεταπωλητές και να εκδίδουν πλαστά τιμολόγια στην Akazoo.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This