Η καραντίνα έφερε μείωση 50% των ρύπων στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης!

Must Read

Εντυπωσιακή μείωση των ρύπων καταγράφεται στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι σταθμοί μέτρησης αέριων ρύπων στη Θεσσαλονίκη καταγράφουν μείωση μέχρι και 50%, γι’ αυτό και έκανε λόγο για «πολύ ενθαρρυντικές μετρήσεις» ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κώστας Γιουτίκας.

Διευκρίνισε πως υπάρχουν δείκτες, όπως είναι το διοξείδιο του άνθρακα ή το οξείδιο του αζώτου, που αφορούν την κίνηση και τα καυσαέρια, που βαίνουν μειούμενα.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο καταγράφηκαν μειώσεις από 10%-20% μέχρι και 50%, ανάλογα με τις περιοχές όπου βρίσκονται σταθμοί μέτρησης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιουτίκας τόνισε ότι «τη μείωση κατά 50% τη συναντάμε σε περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, όπως η Νεοχωρούδα και το Πανόραμα. Μεγάλη μείωση έχουμε και στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, προφανώς λόγω της μείωσης της κίνησης στον περιφερειακό, ενώ στο κέντρο της πόλης δεν υπάρχουν ιδιαίτερες μειώσεις».
Πάντως, γνωστοποίησε ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικότερα στοιχεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This