Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: Ύποπτοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ για το ότι ο κορωνοϊός «βγήκε» από εργαστήριο

Must Read

Με έκθεσή τους οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες απορρίπτουν τους ισχυρισμούς των Αμερικανικών ότι ο κορωνοϊός προήλθε από κινέζικο εργαστήριο, υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες συνιστούν απόπειρα να στραφεί η προσοχή μακριά από την αποτυχία των ΗΠΑ να συγκρατήσουν την εξάπλωση του ιού.

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι υπάρχει «ένας σημαντικός όγκος στοιχείων» ότι ο κορωνοϊός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο, αλλά, παράλληλα, δεν αμφισβήτησε το συμπέρασμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι δεν κατασκευάστηκε από άνθρωπο.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ωστόσο, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) είχε ρωτήσει μέλη της -υπό τις ΗΠΑ- συμμαχίας μυστικών πληροφοριών «Πέντε Μάτια» να προσκομίσουν αποδείξεις που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Ωστόσο, κανένα από τα μέλη της συμμαχίας -οι ΗΠΑ, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία- δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό του Πομπέο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εξάλλου, μια έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που συντάχθηκε για τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, συμπέρανε ότι οι αμερικανικοί ισχυρισμοί είναι μια εσκεμμένη απόπειρα να στραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από «τις αποτυχίες» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αν και ουδείς εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Ο Τραμπ υποστηρίζει πως διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία

Ο Τραμπ, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία πως ο ιός πιθανόν να προήλθε από κινεζικό εργαστήριο, αλλά έχει αρνηθεί να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή όπου ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τις 75.000, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, με αντιφατικά μηνύματα από τον Λευκό Οίκο και τις κυβερνήσεις των πολιτειών για τον τρόπο επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού.

Παράλληλα, από τα μέσα Απριλίου, ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στις ΗΠΑ -το επίκεντρο της πανδημίας- ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 2.000.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This