Eιδικό σώμα για τους «απείθαρχους» των βορείων προαστείων! Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ (video)

Must Read

Ένα εκρηκτικό κύμα απείθαρχων νεαρών -υποκινούμενων, όπως υποστηρίζουν αρκετοί- σαρώνει τα βόρεια προάστια, που είναι πρώτα στη λίστα των κρουσμάτων.

Σημεία και γειτονιές μετατρέπονται σε κινούμενες «βόμβες» κορωνοϊού. Κέντρο Κηφισιάς, Νέα Ερυθραία, πλατεία Αγίας Παρασκευής. Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει μιλούν για το απόλυτο χωνευτήρι, καθώς οι περιοχές αυτές συγκεντρώνουν μεγάλο πληθυσμό νέων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους είναι ιδιαίτερα ευκατάστατοι, που αδιαφορούν για τα μέτρα πρόληψης, ενώ σε ορισμένες γειτονιές κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία για «νταλαβέρια» ναρκωτικών ουσιών.

Για τον λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία συστήνει άμεσα και βγάζει στον δρόμο, μόλις ανοίξουν μπαρ και καφετέριες, ειδικό σώμα ελέγχων, που θα «εφορμά» εκεί όπου το πράγμα ξεφεύγει και υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.

«Αξιότιμε κύριε Χρυσοχοΐδη, στην πλατεία του Αϊ-Γιάννη τα τελευταία 3-4 χρόνια γίνεται ευρύτατη διακίνηση ουσιών. Το καταθέτω ακόμα μία φορά επίσημα ως δήμαρχος της πόλης. Είναι ένα κοινό μυστικό, το οποίο γνωρίζουν όλοι…» Αυτά ήταν τα λόγια του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά (που ως πνευμονολόγος ανησυχεί διπλά για πιθανή διασπορά του ιού) σε επιστολή του προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πριν από τα γεγονότα της πλατείας, θέλοντας έτσι να καταγγείλει όλα όσα γίνονται στο συγκεκριμένο σημείο του δήμου.

Προφητικός υπήρξε και ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, όταν έλεγε ότι τα ασυλλόγιστα πάρτι και η ανεξέλεγκτη νεολαία ευθύνονται για το γεγονός ότι η Κηφισιά έγινε πρώτη εστία κορωνοϊού στα βόρεια προάστια.

https://vimeo.com/416430273

«Ήξερα ότι κάποιοι θα θυμώσουν, όπως και θύμωσαν και με κατηγόρησαν, αλλά είναι μια κορυφαία στιγμή αυτή που ζούμε σήμερα, είναι ζωή και θάνατος. Και δεν είναι δυνατόν ένα δημόσιο πρόσωπο να παίζει παιχνίδια, να κρύβεται και να μασάει τα λόγια του. Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε χρήσιμοι» λέει στην «Espresso» ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, συμπληρώνοντας:

«Είναι ύπουλος και αόρατος ο εχθρός αυτός και μπορεί να πάρει στον λαιμό του πολλούς. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή, Αστυνομία και Πολιτική Προστασία, σε 24ωρη βάση. Όμως τι να σου κάνει και η Αστυνομία; Είναι υποστελεχωμένη και αποσπασμένη στη φύλαξη στόχων σε Εκάλη, Πολιτεία κ.λπ. Δεν μπορούν να κάνουν πεζές περιπολίες.

Γι’ αυτό κι εγώ έχω πέντε ιδιωτικά περιπολικά ως δήμος, αλλά και πεζούς φύλακες, για παράδειγμα στο άλσος ή στο Κεφαλάρι».

Κηφισιά, Αγία Παρασκευή και Νέα Ερυθραία έχουν στέκια ασυδοσίας και, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι κάτοικοι που βρίσκονται πλησίον τους δεινοπαθούν, ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Παράδρομοι στο κέντρο της Κηφισιάς, στάσεις λεωφορείων, το άλσος και οι δρόμοι γύρω του άρχισαν να είναι γεμάτοι από νεολαίους, που συνωστίζονται κατά δεκάδες χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. Το πλακόστρωτο ξέφωτο που κρύβεται ανάμεσα στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη και Στροφυλίου, που αποτελεί το απόλυτο σημείο συνάντησης των ξενύχτηδων teenagers των βορείων προαστίων, είναι γεμάτο κάθε βράδυ, παρά τα κλειστά μπαρ και κλαμπ, ενώ και στο Κεφαλάρι συναντά κανείς την ίδια εικόνα.

Έφτασε και στο Διόνυσο

Η «απειλή» δε αρχίζει να ανηφορίζει και στις πλατείες του Διονύσου!
«Είπα, δεν πάει άλλο. Θα προστατεύσεις την πόλη σου που σε έκανε δήμαρχο. Δεν μπορείς να κρύβεσαι. Εάν θέλεις να κρύβεσαι, κάτσε σπίτι σου» εξομολογείται στην «Espresso» ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, υποστηρίζοντας ξεκάθαρα ότι δυστυχώς τα Εξάρχεια μεταφέρθηκαν στα βόρεια προάστια.

https://vimeo.com/416432735

«Εδώ έρχονται να πουλήσουν ναρκωτικά, εδώ που υπάρχουν λεφτά. Πού θα πάνε, στη φτωχολογιά; Υπήρχε μια μικρή διακίνηση από χρόνια στην πλατεία και σιγά σιγά έγινε στέκι της βόρειας Αθήνας. Κι όταν υπάρχει στέκι σε μια περιοχή, πας στο στέκι… Και το ξέρω αυτό από την Αστυνομία που έχει πιάσει τέτοιους και έχει στοιχεία από πού έχουν έρθει. Η συσσώρευση, λοιπόν, του κόσμου έγινε έπειτα από κάλεσμα κάποιων. Αυτοί που έχουν συμφέροντα να μαζέψουν τους πελάτες τους, εκείνοι το έκαναν το κάλεσμα. Για να τους πουλήσουν ναρκωτικά.

Αυτοί το οργάνωσαν» συνεχίζει ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν δείτε τι μηνύματα έχω πάρει από την περιοχή που υποφέρει, και από γονείς, θα καταλάβετε… Γιατί δεν είναι μόνο η πλατεία που έχει τεράστιο πρόβλημα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, 100 ή 200 μέτρα πιο πάνω, υποφέρει και είναι και πολύ πυκνοκατοικημένη. Όλοι αυτοί μπαίνουν μέσα στις πολυκατοικίες, ουρούν, κάνουν εμετό!

Μου έστειλαν μήνυμα ένοικοι και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων μιας ολόκληρης πολυκατοικίας και μου λένε απελπισμένοι “να μείνουν εδώ τα ΜΑΤ, να τα πληρώνουμε εμείς, για να ησυχάσουμε”.

Φαντάζεστε σε τι απελπιστική κατάσταση έχει φτάσει ο κόσμος; Και το θέμα είναι ότι ούτε τους εμπόρους ναρκωτικών ούτε αυτούς που θέλουν να πάρουν τη δόση τους τούς νοιάζει ο συνωστισμός.

Εγώ όμως είμαι και υγειονομικός, πνευμονολόγος γιατρός. Στην Ιταλία λένε διακεκριμένοι καθηγητές ότι οι πύλες της κολάσεως για τον κορωνοϊό άνοιξαν από τέτοιες συγκεντρώσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This