Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής, οι οποίοι σταμάτησαν να δέχονται πελάτες από τα μέσα Μαρτίου, λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν για τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει σταδιακά τη διαδικασία της άρσης των περιοριστικών μέτρων σε πολλούς κλάδους, δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση -έστω και ανεπίσημη- για το πότε θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους τα «σπίτια του έρωτα».
Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου είναι ένα από αυτά που αντιμετώπισαν πιο σκληρά τις συνέπειες της εξάπλωσης του ιού, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία οι επιστήμονες επαναλάμβαναν σε όλους τους τόνους τη σημασία της τήρησης των αποστάσεων για την προστασία από τον ιό, οπότε μοιραία έπρεπε να διακοπούν για λόγους δημόσιας υγείας και οι πιο «στενές» επαφές, καθώς θεωρήθηκαν εξαιρετικά επικίνδυνες. Από τότε έως σήμερα οι εργαζόμενοι στο σεξ αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα και περιμένουν να ακούσουν από επίσημα χείλη πότε θα δουλέψουν και πάλι.
Την ίδια στιγμή, πάντως, έντονο προβληματισμό προκαλεί η επόμενη μέρα στους οίκους ανοχής καθώς, εφόσον ανοίξουν ξανά, θα λειτουργήσουν και αυτοί κάτω από νέα δεδομένα. Οι πελάτες θα πρέπει να ξεχάσουν όσα γνώριζαν, καθώς ακόμα και οι στιγμές της απόλαυσης θα διέπονται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο!
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τις γνωστές προφυλάξεις, οι πελάτες θα πρέπει να παίρνουν και επιπλέον μέτρα προστασίας, όπως να φορούν γάντια και μάσκα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης! Επίσης, θα χρειαστεί και εκεί να περνούν από θερμομέτρηση και από ένα μίνι τεστ, το οποίο θα περιλαμβάνει ερωτήσεις, όπως αν έχουν νοσήσει οι ίδιοι ή άτομα του περιβάλλοντός τους από τον ιό και αν έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.
Παράλληλα, στα «σπίτια» θα γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, ενώ οι επαφές θα γίνονται σε σεντόνια μιας χρήσης. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν και κατά πόσο η πελατεία στα «κόκκινα φανάρια» θα παραμείνει η ίδια κάτω από τις νέες -άβολες- συνθήκες ή αν η απειλή του κορωνοϊού θα «σκοτώσει» τον αγοραίο έρωτα.