Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν τα αναψυκτικά αλλά και τους χυμούς που περιέχουν ζάχαρη. Σύμφωνα με νέα έρευνα Γάλλων επιστημόνων, η κατανάλωση τέτοιων ποτών μπορεί να συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου!
Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, η κατανάλωση 100 ml την ημέρα (λιγότερο από μισό ποτήρι) αναψυκτικών και χυμών με ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 18% και καρκίνου του μαστού κατά 22%!
Όπως εξηγούν οι ειδικοί στα «επικίνδυνα» ροφήματα συγκαταλέγονται όσα περιέχουν ποσοστό ζάχαρης 5% και πάνω. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα αναψυκτικά με ζάχαρη, οι χυμοί φρούτων – ακόμα και εκείνοι που δεν περιέχουν επιπλέον ζάχαρη – τα ενεργειακά ποτά, τα μιλκσέικ καθώς επίσης ο καφές και το τσάι με ζάχαρη.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Σορβόννης που δημοσίευσαν την μελέτη τους στο έγκυρο British Medical Journal, παρακολούθησαν περισσότερους από 100.000 εθελοντές επί 5 χρόνια. Τα στοιχεία που συνέλεξαν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια ενδεχόμενη διασύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης ροφημάτων με ζάχαρη και της εμφάνισης καρκίνου.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι ερευνητές μελέτησαν αντίστοιχα και τη κατανάλωση ποτών με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και δεν διαπίστωσαν καμία διασύνδεση με την εμφάνιση καρκίνου