Υποβιβάστηκαν o Ολυμπιακός, το μπάσκετ και η λογική!

Must Read

Το ελληνικό μπάσκετ «τρέχει» στον κατήφορο με σπασμένα φρένα και δεν υπάρχει ελπίδα ότι, άμεσα τουλάχιστον, τούτη η «τρελή πορεία» μπορεί να σταματήσει. Δεν ξέρω, μάλιστα, αν η ακραία αντιπαλότητα τους αφήνει καθαρή σκέψη να διακρίνουν τα δεινά που έρχονται.

Από το απόγευμα (7.20 μ.μ.) της Δευτέρας 20 Μαϊου 2019 το σπορ που έχει φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη χώρα μας δεν είναι το ίδιο. Ο Ολυμπιακός έκανε πράξη την απειλή του, δεν κατέβηκε στο πρώτο παιχνίδι πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί στην Α2 κατηγορία. Απομένουν μόνο οι αποφάσεις (δικαστηρίων και Αθλητικού Δικαστή) για να «υπογράψουν» το «τέλος».

Μιλάμε για «τέλος εποχής» και είσοδο σε ένα σκοτεινό τούνελ το οποίο -αυτή τη στιγμή- δεν ξέρουμε που οδηγεί ούτε τον Ολυμπιακό ούτε το ελληνικό μπάσκετ.

Είναι δεδομένο όμως, ότι:

ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ο Ολυμπιακός με την απόφαση-γινάτι των αδελφών Αγγελόπουλων να τον οδηγήσουν στην Α2. Οι ίδιοι την αποκαλούν «επανάσταση» και ζήτησαν-πήραν, προτού την υλοποιήσουν, το «οκ» των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Πολλοί όμως την χαρακτηρίζουν «ιστορικό λάθος». Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για «κατάμαυρη σελίδα» στην 94χρονη ιστορία του τεράστιου συλλόγου. Και μόνο η φράση «Ο Ολυμπιακός στην Α2» μοιάζει με σεισμό. Πόσο μάλλον η πράξη…

ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ το ελληνικό μπάσκετ. Ουδεμία σχέση θα έχει η Α1 κατηγορία δίχως τον Ολυμπιακό. Το ένα από τα δύο τεράστια αθλητικά brands της χώρας. Ο Παναθηναϊκός που παραμένει ως μόνος κυρίαρχος πλέον, έχει «γεννηθεί» για να μονομαχεί με τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός για να μονομαχεί με τον Παναθηναϊκό. Και από αυτές τις αθλητικές μάχες αναδεικνύεται η αξία του νικητή. Το «μόνος στο σπίτι» είναι ό,τι χειρότερο σε μπασκετικό-οικονομικό-χορηγικό-τηλεοπτικό-φίλαθλο επίπεδο. Στην Α1, πόσο μάλλον στην Α2…

ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ η λογική με όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες. Από τις 13 Φεβρουαρίου γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος αλλά ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ. Ο άνθρωπος που θεσμικά ΟΦΕΙΛΕ να δώσει λύσεις, κρύβεται σκανδαλωδώς. Το χειρότερο: πριν από λίγες ημέρες η αλητεία χτύπησε «κόκκινο» όταν οπαδοί του Ολυμπιακού καβάλησαν μηχανάκια, πήγαν νύχτα έξω από το σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου (κόκκινο πανί για τους «ερυθρόλευκους»), βρίζοντας και απειλώντας αυτόν και την οικογένειά του.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ οι συμπεριφορές. Στις 15 Μαρτίου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μετέτρεψαν σε «ρινγκ» το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Δύο ημέρες νωρίτερα, έπειτα από την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ο κ. Γιαννακόπουλος εναπόθεσε… κόκκινο στρινγκ στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».
Εν συνεχεία οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έπαθαν… αφωνία στην επίθεση των χούλιγκαν κατά του διαιτητή Αναστόπουλου. Ούτε λέξη-καταδίκη, έστω για τα μάτια του κόσμου. Όπως δεν είχαν πει κουβέντα όταν οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αναρτήσει στο ΣΕΦ εμετικό πανό για τη δολοφονία του Φιλόπουλου. Αντίθετα, πανηγύριζαν αγκαλιά με οργανωμένους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» την ημέρα που ο διαιτητής Αναστόπουλος τρομοκρατήθηκε και δεν προσήλθε στο ΣΕΦ στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Προμηθέας.
Προχθές στο ΟΑΚΑ, οπαδοί του Παναθηναϊκού άφησαν… κοτόπουλα στον πάγκο που δεν εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός θαρρώντας προφανώς ότι πρόκειται ότι με τέτοιου είδους άθλιες γραφικότητες… πικάρουν τον αιώνιο αντίπαλο! Ο Θεός να μας φυλάει.

Υπάρχει, λοιπόν, κάποιος ο οποίος πιστεύει, με βάση όλα τα παραπάνω, ότι μπορεί άμεσα να μπει φρένο στην κατηφόρα;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρομά κάνουν πλιάτσικο στην πυρόπληκτη βορειοανατολική Αττική

Δόθηκε εντολή να αυξηθούν οι περιπολίες της Ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης στις περιοχές της βορειοανατολικής...

More Articles Like This