Αρμοστό φινάλε μνημονιακού ηγέτη

Must Read

Η πορφύρα στο Καστρί, στα εθνικά μας μεσάνυχτα, έγινε τραπεζομάντιλο ψαροταβέρνας και η πρωθυπουργία μεταμορφώθηκε σε χασούρα από τον Ανδρουλάκη

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Θα μπορούσε να αποτελέσει σκελετό ιστορίας για σατιρικό ιπποτικό μυθιστόρημα, αλλά είναι μια πικρή -για τους Έλληνες- πραγματικότητα. Ο Γιωργάκης ξεκίνησε ως πρίγκηψ με το τσίγκινο στέμμα μιας πολιτικής παρακμιακής «δυναστείας», έγινε βασιλεύς αποικίας χρέους και καταλήγει διασκεδαστής-περφόρμερ για θαμώνες ταβέρνας, χορεύοντας κάπως αρκουδιάρικα τη «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, γνωστός και ως ΓΑΠ αλλά και ως Τζέφρι, τρώει περισσότερους από 35 πόντους κατακέφαλα από τον αντίπαλό του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και, σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος, κάνει αυτό που περίμεναν μόνο όλοι όσοι τον γνωρίζουν καλά: Πάει σε φαγάδικο στα Εξάρχεια για να γιορτάσει την ήττα του, χορεύει ζεϊμπέκικο -όπως περιγράφηκε προηγουμένως- και στη συνέχεια αναρτά το θέαμα σε διαδικτυακό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Συνοδεύει το μονόπρακτο με το εμπνευσμένο σύνθημα «Στις καλές και στις άσχημες μέρες θα γελάμε, θα χορεύουμε και θα τραγουδάμε».

Ο ίδιος, φυσικά, δεν έχει κανέναν λόγο να μη γελά, να μη χορεύει και να μην τραγουδά. Τα τελευταία περίπου 40 χρόνια που ενημερωνόμαστε για τις δραστηριότητές του, δεν τον έχει λυπηθεί η καρδιά μας βλέποντάς τον να γυρνά σπίτι σακατεμένος από το μεροκάματο στην οικοδομή, ούτε τον καμαρώσαμε σε καμιά είδηση να ιδροκοπά πουλώντας καρπούζια σε λαϊκή αγορά. Τον παρακολουθούσαμε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων να βρίσκεται όλη την ώρα σε ένα αεροπλάνο και να πηγαίνει από τη μια χώρα στην άλλη και από τη μια ελληνική παραλία στην παραδίπλα, μέχρι να βαρέσουμε (επί των ημερών του) ένα μεγαλοπρεπέστατο φαλιμέντο.

Από τότε και στο εξής, η πλειονότητα του λαού, ακόμα και οι πασοκτζήδες, δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε σε φωτογραφία. Γι’ αυτό και τον μαύρισαν, και έστειλαν και ένα γενικότερο πολιτικό μήνυμα, ότι οι παρακμιακές πολιτικές δυναστείες με τους ανεκδιήγητους πρίγκιπες, κόμητες και βαρόνους ανήκουν στο παρελθόν. Εκείνος, όμως, τον χαβά του. Κάνει κομπαρσιλίκια και χορεύει ζεϊμπέκικα, νομίζοντας ότι στέλνει πολιτικά μηνύματα, ενώ απλώς δείχνει ότι είναι μια χαρά μεταγραφή, ως παρατράγουδο, σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τώρα: Και ο Λίβανος κλείνει τον εναέριο χώρο του

Το αεροδρόμιο της Βηρυτού ακύρωσε, επίσης, όλες τις πτήσεις από τις 9 το βράδυ της Κυριακής έως τις 6...

More Articles Like This