Δεν είναι μια χώρα σαν τις άλλες, είναι η Τουρκία!

Must Read

Η υπόθεση του αστυνομικού που αποφάσισε να πάει για.. σαββατοκύριακο στην Τουρκία και συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές, κρατήθηκε και τελικά αφέθη ελεύθερος κατά κάποιους συνδέεται με την δίκη των τούρκων κατασκόπων που ξεκίνησε στην Ρόδο.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το καθεστώς Ερντογάν αποφασίζει να συλλάβει πολίτες μιας χώρας, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως… ομήρους για να αποσπάσει πράγματα που θέλει. Το έκανε πρόσφατα με δύο ισραηλινούς οι οποίοι βρέθηκαν από τουρίστες… κρατούμενοι και ανάγκασαν τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ να επικοινωνήσει προσωπικά με τον Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να πετύχει την απελευθερωσή τους, κάτι που είχε να συμβεί από το 2013.

Ποιος ξεχνά την γνωστή υπόθεση του αμερικανού πάστορα, που για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν κρατούμενος και ήταν σαφές ότι η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν θα ήθελε να ανταλλάξει με τον προσωπικό του εχθρό Γκιουλέν που βρίσκεται στις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι δεν τα κατάφερε οφείλεται μάλλον στην «εκτός του κουτιού» αντίδραση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ που κλιμάκωσε απότομα, ξεκινώντας μάλιστα την κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας. Και για τα δικά μας, ποιος μπορεί να ξεχασει την σύλληψη και επί μήνες κράτηση των δύο στρατιωτικών μας, που ακόμη δεν γνωρίζουμε με τι ανταλλάγματα επέστρεψαν;

Με δεδομένο ότι οι γκανγκστερικές μέθοδοι του καθεστώτος Ερντογάν αποτελούν πλέον κοινό τόπο, είναι σαφές ότι δεν μπορεί πλέον η Τουρκία να αντιμετωπίζεται απλά σαν μια… κανονική γειτονική χώρα και Έλληνες να πηγαινοέρχονται εκεί σαν να μην τρέχει τίποτε. Πολύ δε περισσότερο όσοι δεν είναι απλοί πολίτες αλλά μέλη των σωμάτων Ασφαλείας, του στρατού ή της Αστυνομίας.

Είναι ακατανόητη η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα από κάποιους. Δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται, οι όποιες «ρυθμίσεις» του παρελθόντος, προκειμένου τα όποια προβλήματα να λύνονται εύκολα και δίχως προβλήματα δεν ισχύουν πια. Είναι σαφές ότι στο επόμενο διάστημα και ειδικά εάν πρόκειται να ληφθούν διαφόρων ειδών αποφάσεις από ευρωπαίκά όργανα, η Τουρκια θα χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε τρόπο για να πιέσει την χώρα μας να μην… αντιδράσει.

Γιατί δεν μπορεί η ελληνική πλευρά να αντιγράψει το γιο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που μετά το περιστατικό με τους Ισραηλινούς τουρίστες είπε δημοσίως, απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του «Μην πετάτε στην Τουρκία! Ούτε για διακοπές, ούτε για ιατρικές εξετάσεις». Συμπλήρωσε μάλιστα πώς η Τουρκία «είναι κράτος εχθρός» και αντιπρότεινε στους Ισραηλινούς να έρχονται σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This