Ο Μπάιντεν στo ΝΑΤΟ… έκανε «κουρελόχαρτο» το νόμο των ΗΠΑ για την Ασφάλεια & Ενεργειακή Συνεργασία στην Αν. Μεσόγειο

Must Read

Οι τοποθετήσεις του Προέδρου Μπάιντεν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και οι ευχαριστίες του στην συνεισφορά της Τουρκίας συνιστούν στην ουσία έμμεση στήριξη της Τουρκίας

  • Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Μιας Τουρκίας που απειλεί ευθέως την Ελλάδα και την κυριαρχία της έχοντας μάλιστα εισβάλλει σε χώρες τα τελευταία χρόνια, πλέον φυσικά της βάρβαρης συνεχιζόμενης εθνοκάθαρσης στην Κύπρο

Παράλληλα και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι θέσεις του Μπάιντεν συγκρούονται με το Νόμο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία για την Ανατολική Μεσόγειο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο στις 10 Απρ. 2019 για την υποστήριξη της Ελλάδας ως πολύτιμου μέλους του ΝΑΤΟ και της Κύπρου ως βασικού στρατηγικού εταίρου.

Δείτε σχετικά άρθρα του Νόμου για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία για την Ανατολική Μεσόγειο:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος, που θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη σταθερότητα, την παραβίαση του διεθνούς δικαίου ή υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας και σε μια κοινή δήλωση στις 21 Μαρτίου 2019, συμφώνησαν να «αμυνθούν εναντίον εξωτερικών κακόβουλων επιρροών στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή».

Σε άλλο άρθρο αναφέρει…

Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών

11) να αντιτίθεται σθεναρά σε οποιεσδήποτε ενέργεια που θα προκαλούσε υποχρεωτική κύρωση σύμφωνα με το άρθρο 231 από το Countering America’s Adversaries Through 24 Sanctions Act (CAATSA) (Public Law 115–44), για να συμπεριλάβει την αγορά από την Τουρκία συστήματος S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία…

Σας θυμίζουμε ότι η  συμφωνία για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία για την Ανατολική Μεσόγειο  αποτελεί μέρος ενός νομοσχεδίου του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε με ψήφους 71 κατά και 23 και προβλέπει και τερματίζει την απαγόρευση των πωλήσεων όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Προβλέπει την ίδρυση Ενεργειακού Κέντρου Ηνωμένων Πολιτειών-Ανατολικής Μεσογείου για τη διευκόλυνση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδας και της Κύπρου. Αναφέρεται στην βοήθεια ξένης στρατιωτικής χρηματοδότησης (FMF) για την Ελλάδα, αύξηση της βοήθειας της Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης (ΙΜΕΤ) για την Ελλάδα, ενώ εντάσσεται και η Κύπρος στο πρόγραμμα για πρώτη φορά. Απαιτεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υποβάλει στο Κογκρέσο στρατηγική για ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της ενέργειας με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης προβλέπει την υποβολή αναφοράς από το Στειτ Ντιπάρτμεντ, σε συνεργασία με το ΥΠΑΜ,  στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου, για τα περιστατικά, από 1 Ιαν. 2017 και εντεύθεν, παραβιάσεων του εναέριου χώρου και της κυριαρχίας της Ελλάδας από τους γείτονές της…

Με απλά λόγια…

Ο Μπάιντεν στo ΝΑΤΟ… έκανε “κουρελόχαρτο” το νόμο των ΗΠΑ για την Ασφάλεια & Ενεργειακή Συνεργασία στην Αν. Μεσόγειο.

*Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας & πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Κατηγορούμενοι του κυκλώματος στοιχηματισμού είχαν καταδικαστεί στο Koriopolis»!

Πως συνδέεται το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού με μεγάλη δικαστική υπόθεση; Η ποινικολόγος Έλλη Μελέμη προχώρησε σε αποκαλύψεις μιλώντας στη...

More Articles Like This