Η νήσος Sokotra, με την έκταση περίπου της Αττικής, ανήκει στην Υεμένη και βρίσκεται στoν Κόλπο του Αντεν. Αποτελεί ένα από τα πλέον στρατηγικά νησιά στον κόσμο επειδή πλησίον της διέρχονται 20.000 πετρελαιοφόρα με το 9% των παγκόσμιων αναγκών σε πετρέλαιο ετησίως. Στις 30 Απριλίου του 2018 τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εισέβαλαν στρατιωτικά στο νησί, αν και απέχει 1.320 χιλιόμετρα σε ευθεία από την πρωτεύουσα Αμπού Ντάμπι.
Εναν χρόνο αργότερα ο στρατηγός Khalfan al Mazurei, απεσταλμένος του αντιπροέδρου των Εμιράτων και αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών, αποβιβάστηκε στο νησί ως κυβερνήτης και αμέσως άρχισε να χορηγεί την υπηκοότητα των Εμιράτων στους 60.000 κατοίκους του νησιού μαζί με άφθονο χρήμα. Δύο χρόνια αργότερα, στις 20 Ιουνίου 2020, ένοπλοι «αγανακτισμένοι» υποστηρικτές των Εμιράτων εκτόπισαν τη νόμιμη διοίκηση της Υεμένης, που υποστηριζόταν από τη Σαουδική Αραβία, αγνοώντας τα προβλήματα που αυτή η ενέργεια δημιούργησε στις σχέσεις των δύο χωρών.
Δύο μήνες αργότερα, στις 18 Αυγούστου του 2020, επετεύχθη η σημαντικότερη διπλωματική νίκη του Νετανιάχου και του Αμερικανού προέδρου Τραμπ. Τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, το Μαρόκο και το Σουδάν υπέγραψαν με το Ισραήλ τις «Συμφωνίες του Αβραάμ» (Abraham records), με τις οποίες ελάμβανε τέλος η εχθρότητα μεταξύ Ισραήλ και μουσουλμανικών κρατών. Εναν μήνα αργότερα δεκάδες Ισραηλινοί «τουρίστες» άρχισαν να διαμένουν στο νησί μονίμως «λόγω της μαγευτικής φύσης».
Δύο χρόνια αργότερα, το 2022, τα ίδια γεγονότα επανελήφθησαν και στη νήσο Perim (Maymun), 1.300 χιλιόμετρα δυτικά της Sokotra, στην είσοδο του Κόλπου του Αντεν. Οι εμίρηδες αρχικά απομάκρυναν τους λιγοστούς ψαράδες του Perim και ακολούθως κατασκεύασαν στρατιωτικό αεροδρόμιο, ελέγχοντας το σύνολο του θαλάσσιου δρόμου από τον Περσικό Κόλπο μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα. Η κατάληψη των νήσων εντάσσεται εντός του πλαισίου ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου των Εμιράτων, που φιλοδοξούν να καταστούν παγκόσμια ηγεμονική, οικονομική και ναυτική δύναμη κατά μήκος του γεωγραφικού άξονα Εμιράτα, Αραβική, Ερυθρά, Μεσόγειος Θάλασσα, Βαλκάνια, Ευρώπη.
Η επίτευξη του ηγεμονικού αραβικού σχεδίου με τελικό προορισμό την Ευρώπη δεν είναι δυνατόν να επιτύχει χωρίς τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδος. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται και η φούσκα της «συμμαχίας» Ελλάδος και Εμιράτων επειδή η «συμμαχία» ευνοεί αποκλειστικά τα Εμιράτα, χωρίς να τα εμποδίζει να προβαίνουν σε μεγάλες οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες με την Τουρκία.
Τα Εμιράτα σήμερα αντιγράφουν τις ενέργειες του εμίρη του Κατάρ, που αγόραζε νησιά στο Ιόνιο Πέλαγος, με τη δυναμική κατάλληλου λειτουργικού περιβάλλοντος για τα τουρκικά υποβρύχια στη δυτική Ελλάδα (operational submarine hub). Αντίστοιχα, οι εμίρηδες σήμερα αγοράζουν χιλιάδες στρέμματα γεωργικής γης στην Πελοπόννησο, μέσω των καταλλήλων διευκολύνσεων που τους παρέχει το πολιτικό σύστημα (επενδύσεις το ονομάζουν). Δεν είναι τυχαίο ότι αγοράστηκαν 28.000 και 6.500 ελαιόδεντρα σε Αργολίδα και Μεσσηνία αντίστοιχα από τον αντιπρόεδρο των Εμιράτων, που είναι και αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Η ροή του αραβικού χρήματος στις πενόμενες κοινωνίες ακολούθησε την οικονομική πρακτική στις νήσους Sokotra και Perim.
Στη Μεσσηνία η αγορά κτημάτων διευκολύνεται από τους συνεργάτες των τοπικών φεουδαρχών της Ν.Δ. Ο πόλεμος, όμως, Ισραήλ και Παλαιστινίων ακύρωσε τις συμφωνίες του Αβραάμ. Συνεπώς, τα γεγονότα στη Γάζα δεικνύουν ότι οι Αμερικανοί δρομολογούν την οριστική λύση του μεσανατολικού ζητήματος μέσω της εκτόπισης των Παλαιστινίων. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η δήλωση του Αμερικανού πρέσβη περί «άμεσης χορήγησης ελληνικής υπηκοότητας στους εισερχόμενους στην Ελλάδα». Την εκτόπιση φαίνεται να εξυπηρετεί και ο «ανθρωπιστικός διάδρομος» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Τέλος, αν υπάρξουν εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα στην Ελλάδα, θα δικαιούνται να εργαστούν προνομιακά στους ελαιώνες του εμίρη στην Πελοπόννησο, επειδή οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιήθηκαν από τρίτους (Τουρκία) για την ακύρωση των «Συμφωνιών του Αβραάμ».