Καταφύγια Νο 2

Must Read

Τον Σεπτέμβριο του 2012 το ΓΕΕΘΑ συντάσσει ένα ενημερωτικό σημείωμα -άγνωστο αν τελικώς απεστάλη, όμως περιγράφει θαυμάσια την εικόνα- προς το τότε υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), στο οποίο, αφού παραθέτει 25 σχετικά προηγηθέντα έγγραφα, περιγράφει μια πραγματικά πονεμένη ιστορία, που αρχίζει τον Δεκέμβριο του 1991 και ζητεί ποια θα είναι η εξέλιξη του θέματος.

Το ΓΕΕΘΑ επανήλθε έξι (!) φορές, αλλά απάντηση δεν πήρε

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ερχόμαστε στις 14 Μαΐου του 2012 (δηλαδή μετά 11 χρόνια και έξι μήνες), οπότε φθάνει στο ΓΕΕΘΑ από το ΥΠΕΚΑ η πολυπόθητη απάντηση, με την οποία το ΥΠΕΚΑ/ΠΑΜ-ΠΣΕΑ γνωρίζει, εν ολίγοις, ότι η προώθηση του ζητήματος χρήζει πολιτικής απόφασης, ΔΕΝ έχει τον πλήρη φάκελο του θέματος, λόγω αποχώρησης στελεχών, ΔΕΝ μπορεί να αναλάβει την υποχρέωση αυτή, αλλά μπορεί να αναλάβει ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ρόλο μεταξύ υπηρεσιών και υπουργείων, εφόσον αποσπαστούν σε αυτή δυο (2) υπάλληλοι. Δηλαδή, μύλος.

Πάντως, στο διάστημα από Ιούνιο έως Δεκέμβριο του 2014 συντάχθηκε ένα σχέδιο νόμου για τα Καταφύγια αλλά κι αυτό παρέμεινε στα συρτάρια. Τούτων δοθέντων, καλό είναι και το μετρό, και ας μην είναι κατάλληλο. Κατά τα άλλα, ο Θεός να βάλει το χέρι Του. Αλλά πού να το πρωτοβάλει κι Αυτός…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κολυδάς: Εξηγεί τι είναι το φαινόμενου του «Ιπτάμενου Ολλανδού» που καταγράφηκε στην Κέρκυρα

Αναλυτική εξηγήσει δίνει ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς για το περίεργο καιρικό φαινόμενο που εμφανίστηκε στην Κέρκυρα. Σε...

More Articles Like This