Ο ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και συγγραφέας Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ (1865-1961) ήταν ένας από τους τελευταίους Ευρωπαίους σοφούς. Στα πολλά που έχει γράψει είναι και ένα -πολύτιμο για όλους- βιβλίο για τη συγχρονικότητα. Συγχρονικότητα είναι όταν συνδυάζονται δύο ή περισσότερα γεγονότα και αποκαλύπτουν μια διάσταση της πραγματικότητας υποδηλώνουσα ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα από την ύλη και πως υφίσταται ένα «πρόγραμμα» που καθορίζει την πορεία μας, κάτι που σκηνοθετεί τους βίους μας. Ο Θεός, δηλαδή.
Το σοβαρό αλλά και συνάμα αρκούντως γελοίο σκάνδαλο με τη μαζική αποστολή e-mails που έστελνε η Aννα-Μισέλ Ασημακοπούλου σε πιθανούς και απίθανους ψηφοφόρους της (και πού βρήκε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους;) εμπίπτει, μάλλον, στον παράδοξο νόμο της συγχρονικότητας. Σαν σήμερα το 2016 πέθανε ο Ρέιμοντ Σάμιουελ «Ρέι» Τόμλινσον (γεν. 1941), ο Αμερικανός προγραμματιστής που εφηύρε το e-mail. Η επινόηση αυτού του εργαλείου επικοινωνίας χρησίμευσε σε όλον τον πλανήτη εκτός από εκείνους που μαθαίνουν δυσάρεστες ειδήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (δεν είναι λίγες οι εταιρίες που κοινοποιούν απολύσεις μέσω e-mail) και την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.
Η κυρία Ασημακοπούλου χρησιμοποίησε την εφεύρεση του Τόμλινσον για να βρει, τελικά, μπελάδες. Ετρεφε γαρ την αυταπάτη ότι υπάρχουν άνθρωποι στον πλανήτη Γη που ήθελαν ειλικρινά να λαμβάνουν το ηλεκτρονικό δελτάριο με νέα που την αφορούν και αν το λάμβαναν, θα το διάβαζαν κιόλας! Και μάζεψε, ένας Θεός ξέρει πώς, ένα σωρό διευθύνσεις κι άρχισε να βομβαρδίζει τους εκλογείς με τα νέα της – κι αυτά τα νέα είναι τόσο παλιά όσο ο πολιτικαντισμός που φύεται στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
Επειδή, όμως, στη Φραγκία τα πράγματα δεν είναι όπως εδώ (δηλαδή εκεί έχουν κάποιους θεσμούς της προκοπής, στους οποίους βασίζονται οι πολίτες), το θέμα χόντρυνε σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι εμφανές ακόμα και στους αφελείς και μην επιδέχεται λύσεις, όπως το παραδοσιακά ελληνέζικο κουκούλωμα.
Δυστυχώς, αυτό το ευερέθιστον του χαρακτήρος των Ελλήνων που έλαβαν τα μαζικά e-mails της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου μπορεί να μας κοστίσει την εκπροσώπησή μας στην ευρωβουλή από εκείνην, την υπέροχη, την αναντικατάστατη. Είναι μείον αυτό το ηλεκτρονικόν ταχυδρομείον…