Να προσέξει ο κύριος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να συνειδητοποιήσει με ποιους πραγματικά έχει να κάνει και ότι ο Ερντογάν είναι αδύναμος, ουσιαστικά αιχμάλωτος του βαθέος κράτους, το οποίο καθορίζει την εθνική στρατηγική της Τουρκίας

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Αύριο, Δευτέρα, ο κύριος Μητσοτάκης πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μια συνάντηση που γίνεται στο πλαίσιο της επιχειρούμενης ελληνοτουρκικής προσέγγισης και ως ανταπόδοση της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

Επειδή λέγονται και γράφονται πολλά, από διάφορους εδώ και αλλού, για την Τουρκία που έχει αλλάξει, θα αναφερθούμε σε μια ιστορία που αναδεικνύει τον ρόλο που παίζει το τουρκικό βαθύ κράτος και παρακράτος και σήμερα στη γειτονική χώρα, για να γνωρίζουν ο Ελληνας πρωθυπουργός και το επιτελείο του με ποιον και με ποιους έχουν να κάνουν.
Ας αρχίσουμε από τις Εστίες των Γκρίζων Λύκων (Ülkü Ocakları), που είναι ένας παρακρατικός-παραστρατιωτικός μηχανισμός, που λειτουργεί ως η ημιπαράνομη οργάνωση του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (Milliyetçi Hareket Partisi).

Το ενδιαφέρον είναι ότι και το… νόμιμο κόμμα και ο ημιπαράνομος μηχανισμός αποτελούν «εργαλεία» του τουρκικού βαθέος κράτους και της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ. Μάλιστα, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος συγκυβερνά με τον Ταγίπ Ερντογάν, μέχρι να αναλάβει την αρχηγία ήταν έμμισθος πράκτορας της ΜΙΤ, η οποία μεθόδευσε την ανάληψη της αρχηγίας του κόμματος από τον ίδιο.

Οι Εστίες των Γκρίζων Λύκων είναι ένας τεράστιος μηχανισμός, με τον αριθμό των μελών του να αγγίζει τα 2.000.000 στην Τουρκία, ενώ μόνο στη Γερμανία τα μέλη τους αγγίζουν τις 20.000. Τα διοικητικά στελέχη είναι εκπαιδευμένα στη χρήση όπλων και εκρηκτικών, ενώ η δομή του όλου μηχανισμού είναι στρατιωτική και όποιος παρεκτρέπεται τιμωρείται, αναλόγως του παραπτώματος στο οποίο έχει υποπέσει. Για ελαφρά παραπτώματα έχουμε τα βασανιστήρια, για βαρύτερα την εκτέλεση, με το κράτος στις περιπτώσεις αυτές να αποτελεί τον προστάτη των δολοφόνων.

Οι διωκτικές Αρχές και η Δικαιοσύνη, σε τέτοιες περιπτώσεις, υποτάσσονται… ευπειθώς στο βαθύ κράτος.

Χαρακτηριστική και «φρέσκια» είναι η περίπτωση του Σινάν Ατές (Sinan Ateş), ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος των Εστιών των Γκρίζων Λύκων το 2019-2020, ενώ ήταν στο διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου Hacettepe. Μετά την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου, η οργάνωση παρακολουθούσε τις κινήσεις του και, όταν διαπίστωσε ότι έχει σχέσεις με το Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ ή με το Δίκτυο Γκιουλέν, αποφάσισε την προγραφή του. Στις 30 Δεκεμβρίου του 2022, στη συνοικία Τσάνκαγια, που είναι η «καρδιά» της Αγκυρας, δολοφονήθηκε με πέντε σφαίρες.

Τα υπόλοιπα ας τα διαβάσουμε από την κατάθεση της γυναίκας του, Ayşe Ateş, στον ανακριτή:

«Μετά τη δολοφονία κατά του συζύγου μου, υπήρξαν δημοσιεύματα στον Τύπο ότι ένα όχημα μάρκας Audi, με αριθμό πινακίδας 06 AT 5021, μετέφερε τον δολοφόνο από την Κωνσταντινούπολη στην Ακγυρα και ότι το ίδιο όχημα χρησιμοποιήθηκε για την ασφαλή διαφυγή του δράστη μετά τη δολοφονία του άνδρα μου. Ο Asuman Aranca έλαβε εικόνες του οχήματος που πιάστηκε στο σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και μετέφερε με ασφάλεια τον Eray Özyağcı, τον δράστη της δολοφονίας, από την Αγκυρα στην Κωνσταντινούπολη μετά τη δολοφονία».

Σημειώνεται ότι το όχημα αυτό έχει «φάρο», όπως έχουν τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας, έχει προτεραιότητα και μπορεί να κινείται χωρίς έλεγχο από την Τροχαία και από τις άλλες διωκτικές Αρχές!

Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του αυτοκινήτου, ο δολοφόνος Eray Özyağcı, όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή για το εν λόγω όχημα, κατέθεσε το εξής: «Υπήρχε μόνο ο οδηγός στο όχημα, τον ξέρω αυτόν τον οδηγό, αλλά δεν θέλω να δώσω το όνομα του ατόμου αυτή τη στιγμή».

Προφανώς, ο δολοφόνος δίνει μήνυμα στους ανωτέρους του για να πετύχει την προστασία του και να «πέσει στα μαλακά».

Εν τω μεταξύ, στη διαφυγή του δολοφόνου από το σημείο της δολοφονίας εμπλέκεται ένα άλλο άτομο, ο Vedat Balkaya, ο οποίος μετέφερε με μοτοσικλέτα τον δράστη από το σημείο της δολοφονίας, τον πυροβολητή Özyağcı, στο όχημα διαφυγής, μάρκας Audi, ενώ υπήρχε και ένα άλλο όχημα ασφαλείας, ένα ασημί γκρι Citroen C5, το οποίο οι Αρχές δεν το έχουν ταυτοποιήσει ακόμα.

Οσον αφορά το όχημα διαφυγής, μάρκας Audi, με αριθμό πινακίδας 06 AT 5021, αυτό είναι καταχωρισμένο στο Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης και έχει εκχωρηθεί για χρήση στον νυν πρόεδρο των Εστιών Γκρίζων Λύκων Ahmet Yiğit Yıldırım, ο οποίος με το ίδιο όχημα, πριν από τη δολοφονία, είχε μεταβεί στο γραφείο των Γκρίζων Λύκων στα Αδανα, όπου ήλθε σε επαφή με την ομάδα που εκτέλεσε την επιχείρηση δολοφονίας του Σινάν Ατές.

Μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του προέδρου των Γκρίζων Λύκων αλλά και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, στο οποίο είναι ταξινομημένο το όχημα διαφυγής και μεταφοράς του δολοφόνου, οι διωκτικές και δικαστικές Αρχές δεν έχουν «αγγίξει» του ιθύνοντες της δολοφονίας, ενώ το όλο θέμα το διαχειρίζεται πλέον το δίδυμο Ερντογάν – Μπαχτσελί, σε ιδιαίτερες συναντήσεις. Στόχος, να προστατευτεί ο συγκυβερνήτης και να αποκρυβεί ο συμμοριακός χαρακτήρας των Γκρίζων Λύκων.

Η αδελφή του Sinan Ateş, Selma, η οποία προτίμησε να μη μιλήσει μετά τη δολοφονία, επειδή ο φάλεκος της υπόθεσης χαρακτηρίστηκε απόρρητος, μετά την απαγγελία του κατηγορητηρίου, δήλωσε στη δημοσιογράφο Candan Yıldız, του Τ24:

«Σε όλη αυτή την επιχείρηση, το όχημα μάρκας Audi είναι πολύ σημαντικό για το κατηγορητήριο, επειδή αυτό το όχημα είναι ταξινομημένο στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και έχει διαπιστωθεί ότι ο δολοφόνος μεταφέρθηκε από την Αγκυρα στην Κωνσταντινούπολη με αυτό το όχημα. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα στο κοινό ότι η δολοφονία του Sinan Ateş ήταν μια καθαρά πολιτική δολοφονία και ότι οργανώθηκε εν γνώσει του προέδρου των Γκρίζων Λύκων και των στελεχών των Γκρίζων Λύκων τα οποία βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση.

Ημουν η πρώτη που μοιράστηκα πληροφορίες για αυτό το όχημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά τη δημοσιοποίηση, χάρη στους έντιμους δημοσιογράφους και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, το νέο αυτό στοιχείο δημιούργησε σοβαρό αντίκτυπο. Μας έδωσε ελπίδα ως οικογένεια. Τέτοια προφανή στοιχεία δεν μπορούν να αγνοηθούν. Φυσικά, είμαστε ακόμα πιο αισιόδοξοι μετά την εμφάνιση του οχήματος της μάρκας Audi ότι θα αποκαλυφθεί και ποιος το οδηγούσε. Γνωρίζουμε όμως ήδη τα πάντα από το Α έως το Ω, γνωρίζουμε εκείνους που σχεδίασαν αυτή τη συνωμοσία εναντίον του αδελφού μας και εκείνους που τον δολοφόνησαν.

Μεταξύ αυτών που δολοφόνησαν τον αδελφό μου, ο σημερινός πρόεδρος των Γκρίζων Λύκων Ahmet Yiğit Yıldırım έπαιξε τον πιο ενεργό ρόλο. Ολοι θα τιμωρηθούν για όσα έχουν κάνει και θα βρεθούν ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης. Δεν χρειάζεται ο δολοφόνος Eray Özyağcı να δώσει τα ονόματα. Χρησιμοποιώντας τους πόρους του κράτους, διαπράχθηκε ένας φόνος τόσο εύκολα, που άφησαν πίσω τους δεκάδες στοιχεία. Αυτή η παράλληλη συμμορία, που πιστεύει ότι είναι το κράτος, είχε πει σε πολλούς ότι ο Σινάν Ατές έχει προδώσει την οργάνωση και ότι θα σκοτώσουν τον Sinan Ateş. Υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες γι’ αυτό.

Η μητέρα μου είναι επίσης πολύ χαρούμενη. Τα δάκρυα δεν έχουν σταματήσει εδώ και 16 μήνες. Της είναι πολύ δύσκολο που οι δολοφόνοι και οι υποκινητές είναι εκεί έξω, αλλά αυτές οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ανακουφίσει σε κάποιο βαθμό την καρδιά της μητέρας μου. Δεν πιστεύουμε πλέον ότι έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν αυτά τα στοιχεία. Εάν το δικαστικό σώμα αγνοήσει τέτοια ξεκάθαρα στοιχεία, θα απογοητεύσει πολύ το τουρκικό έθνος των 82.000.000. Αλλά αυτό που έχει προκύψει είναι πολύ λίγο σε σύγκριση με αυτά που ζήσαμε. Είναι τόσα πολλά τα περιστατικά, οι απειλές και οι επιθέσεις που δεχτήκαμε αυτούς τους 16 μήνες! Ολα αυτά θα τα μοιραστούμε με το κοινό, όταν έρθει η ώρα».

Η υπόθεση αυτή δεν είναι άσχετη με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αγκυρα. Ο Ερντογάν συγκυβερνά με τον Μπαχτσελί, ο οποίος είναι ο ορατός επικεφαλής μιας εγκληματικής συμμορίας εκατομμυρίων ατόμων, που αποτελούν το μακρύ χέρι του τουρκικού βαθέος κράτους.

Ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να συνειδητοποιήσει με ποιους πραγματικά έχει να κάνει και ότι ο Ερντογάν είναι αδύναμος, ουσιαστικά αιχμάλωτος αυτού του βαθέος κράτους, το οποίο καθορίζει την εθνική στρατηγική της Τουρκίας και τα σχέδια εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας.

Αυτά, προς γνώσιν. Αλλωστε, κάθε τρεις και λίγο ο ίδιος μας λέει ότι δεν είναι αφελής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρεάλ Μαδρίτης: Δικό της το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς!

Συνεχίζει να προσθέτει τρόπαια στη συλλογή της η Ρεάλ Μαδρίτης. Το ράφι με τα ευρωπαϊκά τρόπαια απέκτησε το 23ο...

More Articles Like This