Η Σάττι… πατώνει κι αγαπά την Τουρκία

Η κρατική επιλογή για το παρηκμασμένο πανηγυράκι της Eurovision είχε περίσσιο θράσος και μπόλικη… Άγκυρα

Must Read

Η Σάττι, που παρουσιαζόταν από τα συστημικά ΜΜΕ λες και ήταν κάτι αντίστοιχο του… Μπετόβεν, χασμουριόταν την ώρα που μιλούσε η Ισραηλινή τραγουδίστρια. Χασμουριόταν επιδεικτικά. Ηθελε να περάσει το μήνυμα ότι αποδοκιμάζει τη στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα. Μετά σκιάχτηκε λίγο από τις αντιδράσεις των Ελλήνων, που δεν συμμερίστηκαν την αγένειά της, και πήγε να τα μαζέψει – χωρίς, ασφαλώς, να ζητήσει συγγνώμη για την ασχήμια της συμπεριφοράς της.

Το Ισραήλ την ενοχλεί, αλλά η Τουρκία διόλου. Μάλιστα, απευθυνόμενη σε Τούρκο δημοσιογράφο είπε «αγαπάμε την Τουρκία». Οχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με το κράτος-συμμορία που κατέχει τμήμα της Κύπρου, έχει διαπράξει γενοκτονίες εις βάρος των Ελλήνων της Μικρασίας, του Πόντου και των Αρμενίων, και αμφισβητεί τα σύνορά μας, αλλά το αγαπάει κι από πάνω.

Και η τουρκική μπόχα της συμμετοχής της Σάττι στη Eurovision δεν περιορίστηκε στην εκδήλωση αγάπης προς την Τουρκία. Δύο από τους χορευτές της δηλώσανε ότι είναι «Ελληνες – Τούρκοι από τη Δυτική Θράκη», κάτι που θα έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη την Αγκυρα. Και ο χορογράφος της δηλώνει Τούρκος – Ελληνας και, μάλιστα, αναφέρεται σε αρκετά δημοσιεύματα ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του αυτοπαρουσιάζεται ως… Οθωμανός.

Το «ζάρι» της Σάττι έφερε ντόρτια για την Ελλάδα. Οχι επειδή ψιλοπάτωσε η μπουρδίτσα που ερμήνευσε σεινάμενη κουνάμενη παρτσακλοειδώς και δεν κατόρθωσε να λανσαριστεί στην πρώτη δεκάδα, αλλά επειδή εξέπεμπε, σε αισθητικό επίπεδο, το αποκρουστικό κιτς της τουρκίλας που χαρακτήριζε τις δηλώσεις της ερμηνεύτριας και των δύο χορευτών της.
Η ίδια μπορεί να είναι και να δηλώνει όσο τουρκόφιλη γουστάρει – και, καθώς φαίνεται, γουστάρει πολύ. Δεν έχει δικαίωμα, όμως, να κάνει κάτι τέτοιο εκπροσωπώντας στο εξωτερικό το χρεοκοπημένο κράτος μας.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν εξηγήσεις για το φέσι που μας φόρεσε η Σάττι στη Eurovision. Κι εμείς με τη σειρά μας θα έπρεπε να στείλουμε στον Ερντογάν τον λογαριασμό της ΕΡΤ (όπως αυτός μάς έρχεται στα εκκαθαριστικά της ΔΕΗ).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Της κακομοίρας ανάμεσα σε Γεωργιάδη, Πολάκη, Συρεγγέλα!

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε βουλευτές και Υπουργούς ακούστηκαν στην κόντρα που είχαν στον «αέρα» του...

More Articles Like This