Απεφασίσαμεν και διατάσσομεν

Must Read

Θυμάστε οι παλιότεροι αλλά και οι διά αλληλογραφίας αντιστασιακοί τότε, επί στρατιωτικού καθεστώτος: «Απεφασίσαμεν και διατάσσομεν ότι διά λόγους δημοσίας τάξεως και ασφαλείας απαγορεύομεν πάσαν συγκέντρωσιν άνω των τριών ατόμων κ.λπ. κ.λπ.».

Τα χρόνια πέρασαν. Απεκατεστάθη η δημοκρατία στον τόπο όπου γεννήθηκε, αναπνεύσαμε ελεύθεροι και όλα αυτά, αλλά… Η αρχή έγινε με συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής, που απαγορεύονταν «για λόγους δημοσίας τάξεως», όμως και αφού αυτήν τη φυλακίσαμε, έχουμε νέους κινδύνους «για την δημοσία τάξη».

Ετσι απεφασίσαμεν και διατάσσομεν: Απαγορεύεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος με παρουσία φιλάθλων, διότι κινδυνεύει η Ελλάς. Απαγορεύεται το συλλαλητήριο των φιλάθλων του Παναθηναϊκού κατά του Αλαφούζου, διότι κινδυνεύει ο… Αλαφούζος. Απαγορεύεται η συγκέντρωση φίλων της ΑΕΚ έξω από το ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή της ομάδος, διότι κινδυνεύει η αφρικανική φώκια.

Ετσι, σύντροφοι, με σοβιετικά μέτρα, πορευόμαστε και αξίζουν συγχαρητήρια στις Αρχές, που εφαρμόζουν τέλεια το «πονάει μάτι (μη λες “μάτι”…) κόβει κεφάλι». Τουλάχιστον ο Παττακός άφηνε και γινόταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος με φίλους και των δύο αντιπάλων, ενώ επέτρεπε και τους πανηγυρισμούς μετά. Τώρα προέχει η… δημόσια τάξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΑΔΕ: Προαιρετικός ο IBAN πριν την υποβολή δηλώσεων εφόσον δεν προκύπτει επιστροφή

Προαιρετική για τους πολίτες είναι από αύριο (17/07) η γνωστοποίηση ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους, πριν την υποβολή δήλωσης φορολογίας...

More Articles Like This