Κώστας Σλούκας, ζωή σαν παραμύθι!

Ενας άνθρωπος γεννημένος νικητής, που βλέπει κάθε πρόκληση ως ευκαιρία να αποδεικνύει πως στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα ανέφικτο

Must Read

Λένε πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι ευλογημένοι από τον Θεό να πετύχουν στη ζωή πράγματα που οι πολλοί δεν μπορούν ούτε καν να διανοηθούν. Ομως υπάρχουν κι εκείνοι που με τις αποφάσεις τους διαμορφώνουν όχι μόνο τη δική τους μοίρα, αλλά ολόκληρων οργανισμών. Πόσο μάλλον στον αθλητισμό όπου υπάρχουν τεράστιοι σύλλογοι τους οποίους συντροφεύουν εκατομμύρια οπαδοί.

Ο Κώστας Σλούκας είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις ευλογημένων ανθρώπων που η ζωή του μοιάζει με παραμύθι, αλλά είναι μια υπέροχη πραγματικότητα. Είναι από εκείνους τους λίγους που διέθεταν, εκτός της μεγάλης αθλητικής κλάσης, το θάρρος, το τσαγανό, την αυτοπεποίθηση, για κάποιους και την «τρέλα» να κάνει την πιο δύσκολη διαδρομή στον ελληνικό αθλητισμό: Να πάει από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό!

Πριν από εκείνον το είχε επιχειρήσει αντίστροφα ένας άλλος ευλογημένος, τεράστιος αθλητής. Ο Βασίλης Σπανούλης, το 2010. Δεν ανεχόταν ο Kill Bill να είναι δεύτερος στις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού, πίσω από τον σπουδαίο Δημήτρη Διαμαντίδη, άφησε τη σιγουριά του «Τριφυλλιού» του Ομπράντοβιτς και πήγε στην απέναντι όχθη του ποταμού. Αποτέλεσμα; Αλλαξε την ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού οδηγώντας τον στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδος.

Λίγα χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2023, ήταν η ώρα του άλλου legend. Ο εγωισμός του Κώστα Σλούκα δεν ανεχόταν την απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα ότι εκείνος, ο προπονητής, καθορίζει τον χρόνο συμμετοχής κάθε παίκτη. Ο Σλούκας ένιωθε ηγέτης του Ολυμπιακού, αλλά ο Μπαρτζώκας δεν τον έβλεπε έτσι.

Αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός άνοιξε την αγκαλιά του και υποδέχθηκε τον άνθρωπο που θα του άλλαζε ξανά τη ζωή. Σάββατο 8 Ιουλίου του 2023 υπέγραψε ο Σλούκας στον Παναθηναϊκό, Κυριακή 26 Μαΐου του 2024 τον οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης, στο 7ο ευρωπαϊκό με μία μαγική εμφάνιση, στα όρια της τελειότητας, στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ολόκληρη η Ευρώπη υποκλίθηκε στο αθλητικό μεγαλείο του ανδρός, η ζωή του οποίου μοιάζει με παραμύθι, αλλά είναι μια υπέροχη πραγματικότητα. Μια καριέρα ικανή για να γραφτεί όχι βιβλίο, αλλά τόμοι ολόκληροι.

Ο Κώστας Σλούκας έχει παίξει σε 8 τελικούς Ευρωλίγκας και έχει κατακτήσει 4 φορές το τρόπαιο με τρεις διαφορετικές ομάδες: τον Ολυμπιακό, τη Φενέρ και τον Παναθηναϊκό!
Κάθε φορά βρίσκει-δημιουργεί και νέες προκλήσεις μπροστά του. Οταν έφυγε αρχικά από τον Ολυμπιακό, ως δις πρωταθλητής Ευρώπης, πήγε στη Φενέρ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για να βελτιωθεί, για να γίνει καλύτερος παίκτης. Εξελίχθηκε σε κορυφαίο και με την τουρκική ομάδα σήκωσε ξανά την κούπα.

Επέστρεψε στον Ολυμπιακό, τον οδήγησε εκ νέου δύο φορές σε F4 και πέρυσι στον τελικό για ένα σουτ στο «σίδερο» δεν μπόρεσε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

Το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση ζωής, ρισκάροντας την… ησυχία του, και σε ηλικία 33 ετών πήγε στον «αιώνιο» αντίπαλο των «ερυθρολεύκων», τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε 12 χρόνια να πάει σε F4 Ευρωλίγκας και 13 να κατακτήσει τον τίτλο. Με ηγέτη τον εκπληκτικό Σλούκα έγινε επτάστερος!

Στα 34 χρόνια του δείχνει το ίδιο διψασμένος και αποφασισμένος για επιτυχίες όπως όταν είναι έφηβος. Ενας γεννημένος νικητής που βλέπει κάθε πρόκληση ως ευκαιρία να αποδεικνύει πως στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα ανέφικτο. Respect!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραμπ: Με επίδεσμο και υψωμένη γροθιά έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά την απόπειρα – Μπάιντεν: «Λάθος που είπα να μπει στο στόχαστρο»

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια προεκλογικής...

More Articles Like This