Και του χρόνου στην Πόλη!

Οι πατρίδες χάνονται μόνο όταν αποποιηθούν την κληρονομιά τους οι νόμιμοι κτήτορές τους, όταν σβήσει η φλόγα του πόθου για επιστροφή.

Must Read

Το κλείσιμο του πρώτου κεφαλαίου της υπερχιλιετούς ιστορίας της βυζαντινής ιστορίας ήταν αντάξιο με τη λάμψη και την αίγλη της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας. Στις 29 Μαΐου 1453, ο ίδιος ο αυτοκράτορας, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, έπεσε μαχόμενος υπέρ πίστεως και πατρίδος. Είχε αρνηθεί να συνθηκολογήσει με τους Τούρκους και να περάσει στη συλλογική μνήμη ως δειλός, συμβιβασμένος, ανάξιος του στέμματός του. Πέρασε από το πεδίο της φθοράς στην αθανασία έφιππος, αλύγιστος, με το σπαθί στο χέρι.

Η Κωνσταντινούπολη ήταν μια παγκόσμια πρωτεύουσα, που πρώτευσε και στους τομείς της επιστήμης – από την ιατρική, την πολεοδομία και την αμυντική τεχνολογία μέχρι τις τέχνες, τη μουσική και την οικονομία. Αποτέλεσε συλλογικό έργο εκατομμυρίων ανθρώπων, που μιλούσαν ελληνικά και βασίστηκαν (ειδικά μετά το πέρας της Εικονομαχίας) στον ελληνικό πολιτισμό. Οι επιτυχίες και οι κατακτήσεις δεν ήταν προϊόντα του μόχθου και του μεγαλείου μια ιδιοφυΐας, αλλά του Ελληνισμού, που κατόρθωσε να ενσωματώσει και να αφομοιώσει μια σειρά από επιτεύγματα, ιδέες και καινοτομίες άλλων εθνολογικών ομάδων και πληθυσμών.

Είναι τέτοια η αξία της Βασιλεύουσας, ώστε θα ήταν ανόητο να κλείσουμε από μόνοι μας τούτο τον ιστορικό λογαριασμό.

Οι Ελληνες, ως κατά νόμον και παράδοση φορείς του βυζαντινού πνεύματος, έχουμε κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να φιλοδοξούμε να επιστρέψουμε κάποτε, όταν η περίσταση το ευνοήσει και ο Θεός το επιστρέψει, στην Πόλη.

Οσοι τρέφουν αυτή τη φιλοδοξία και δεν είναι αντινατιβιστές, όπως δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να προετοιμάσουν το έδαφος για τις ερχόμενες γενεές Ελλήνων που θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο αρετής και ακμής ώστε να κατορθώσουν ό,τι σήμερα φαντάζει ακατόρθωτο.

Πρώτη αποστολή της γενιάς μας, που θα κάνει τη δέουσα προπαρασκευή, είναι η συλλογική επιβίωση. Προϋποθέσεις της συλλογικής επιβίωσης είναι: 1) Η άρνηση του μηδενισμού και η συνέχιση και ενδυνάμωση της σχέσης μας με τον Θεό. 2) Η αναστροφή του αχερούσιου ρεύματος δημογραφικής συρρίκνωσης, το οποίο οδηγεί στον αφανισμό μας. 3) Η διάσωση της ελληνικής γλώσσας και η επιστροφή στα ελληνικά γράμματα. Η ανάγνωση και η μελέτη όσο περισσότερων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων επιβάλλεται. 4) Ο εξοβελισμός των εκπροσώπων της ξενοκρατίας και της κλεπτοκρατίας από τους ηγετικούς πολιτικούς θώκους.

Και του χρόνου στην Πόλη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τα “ξύλινα τείχη” της σήμερον είναι οι Εφοπλιστές.Αν κυριαρχήσουν
    στο Αιγαίο κ πέριξ αυτού η συμβολική επόμενη κίνηση είναι μέσα
    στα πλαίσια κάποιας “υπεροπλίας” οικονομικής που μπορεί να
    περιλαμβάνει κ θεμιτούς-ρεαλιστικούς εθνικούς στόχους .

  2. Η Μικρή άλλα έντιμη Ελλάς είναι χώρα μέλος της ΕΕ.. Όσο είναι χώρα μέλος της ΕΕ πρέπει να ακολουθεί αυτές τις γραμμές… Ξεχάστε λοιπόν την Πόλη.. Είναι εναντίων των συμφερόντων της ΕΕ.. Η ΕΕ θέλει την Τουρκία(όπως και το ΝΑΤΟ)… και όσο είμαστε ΕΕ και ΝΑΤΟ ξεχάστε τα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας που λέγετε ΕΛΛΑΔΑ.. Έχουμε τα συμφέροντα της ΕΕ να εξυπηρετήσουμε… Τουλάχιστον με αυτούς τους ηγέτες που έχουμε σήμερα…

  3. Η Μικρή άλλα έντιμη Ελλάς είναι χώρα μέλος της ΕΕ.. Όσο είναι χώρα μέλος της ΕΕ πρέπει να ακολουθεί αυτές τις γραμμές… Ξεχάστε λοιπόν την Πόλη.. Είναι εναντίων των συμφερόντων της ΕΕ.. Η ΕΕ θέλει την Τουρκία(όπως και το ΝΑΤΟ)… και όσο είμαστε ΕΕ και ΝΑΤΟ ξεχνάστε τα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας που λέγετε ΕΛΛΑΔΑ.. Έχουμε τα συμφέροντα της ΕΕ να εξυπηρετήσουμε… Τουλάχιστον με αυτούς τους ηγέτες που έχουμε σήμερα…

  4. Πολλοί σκεφτόμαστε έτσι αλλά το κράτος καταδιώκει όποιον δεν συμβιβάζεται με τον γραικυλισμο. Μας κυνηγάνε από τότε που τα λέγαμε στο σχολείο 5χρονα παιδιά. Δεν αλλάξαμε,δεν ξεχάσαμε,θα γυρίσουμε.

    • Ας φροντίσουμε να διαφυλάξουμε την Θράκη και το Αιγαίο, διότι, όπως πάμε, θα τα χάσομε κι αυτά, κι ας αφήσουμε τούς όψιμους μεγαλοϊδεατισμούς κατά μέρος.

    • Για να γυρίσω στην Πόλη, πρέπει να έχω και κόσμο να την κατοικήσει. Με τη συρρίκνωση που υπάρχει, όχι την Πόλη αλλά ούτε τις Κουκουβαουνες δεν γεμίζω. Εδώ ο κόσμος χάνεται…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο τελικός του Ευρωπαϊκού με ενισχυμένες αποδόσεις* από το Πάμε Στοίχημα

Λίγες ώρες απομένουν για να ολοκληρωθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να μάθουμε τη νέα κάτοχο του τίτλου.Στις 22:00 στο...

More Articles Like This