Πώς θα σταματήσει η λεηλασία

Αυτό είναι και μυστικό για καλύτερη κοινωνία: αριστεία και ισονομία, εναντίον επιδοματικού παρασιτισμού με φυλετικά, ρατσιστικά κριτήρια

Must Read

Δεκαεπτά χωριά στον Λαγκαδά μείνανε χωρίς ρεύμα και τα χωράφια τους απότιστα, αφού οι γεωτρήσεις τους δουλεύουνε με ρεύμα, διότι εγκληματική οργάνωση κλεφτών μετάλλων ξήλωσε από κολόνες της ΔΕΗ τους μετασχηματιστές για να βουτήξει τον χαλκό. Τα κουφάρια των μετασχηματιστών, πεταμένα στο έδαφος, μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Οι δράστες κάνουν ζημιά πολλαπλάσιας αξίας για να κλέψουν τον χαλκό, τον οποίο στη συνέχεια πουλάνε σε επιχειρήσεις ανακυκλωτών. Στις μάντρες αυτών έχουν καταλήξει, μαζί με τον χαλκό από μετασχηματιστές και καλώδια του ΟΣΕ, προτομές Ηρώων, ευεργετών, πόμολα, σωλήνες ύδρευσης, μαντεμένια καπάκια υπονόμων από δρόμους, σίδερα οικοδομής, πομόνες και σωλήνες γεωτρήσεων, ξηλωμένες μεταλλικές περιφράξεις, γενικά δημόσια και ιδιωτική περιουσία που υφίσταται επί μακρόν κανονική λεηλασία.

Δεν διάβασα να έγιναν συλλήψεις, αλλά από άλλες περιπτώσεις, κατά τις οποίες έχουν συλληφθεί, γνωρίζουμε πως συνήθως αυτού του είδους τις κλοπές τις διαπράττει συγκεκριμένη κατηγορία ψευτοευπαθών επιδοματιών, οι οποίοι, σύμφωνα με έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. που είχε αναδείξει ο Τζήμερος και έσπευσαν να την κατεβάσουν, υπερ-εκπροσωπούνται σε συγκεκριμένες κατηγορίες εγκλημάτων. Η λεηλασία αυτή είναι μια κοινωνική γάγγραινα, στην οποία έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και φυσικά δεν θα θεραπευθεί από vigilante, αυτόκλητους εκδικητές, που θα διαπράττουν αυτοδικία με τον ισχυρισμό της άμυνας.

Η θέση μου για «το σπίτι μου, το κάστρο μου» είναι δεδομένη, θα πρέπει νομικά να κατοχυρωθεί η απόλυτη προστασία του οικιακού και επαγγελματικού ασύλου, όπου αν νιώσεις πως απειλείσαι από εισβολέα, να μπορείς να αμυνθείς χρησιμοποιώντας όπλα που θα κατέχεις νόμιμα, διότι με την γυναίκα, τα παιδιά σου, τους γονείς σου που κοιμούνται να είναι εκεί, εκτεθειμένοι στις διαθέσεις του εισβολέα, δεν θα πιάσεις ψιλοκουβέντα μαζί του για το αν θέλει απλά να κλέψει ή εάν έχει και άλλες… ορέξεις, ούτε θα μαντέψεις αν στις προθέσεις του είναι ή όχι η άσκηση βίας ή απειλής, που θα μετέτρεπαν την απλή κλοπή σε κακούργημα.

Και εν πάση περιπτώσει, καλύτερα να δει τα ραδίκια ανάποδα ο κακοποιός, παρά τα θύματα, οι φιλήσυχοι πολίτες. Διότι το «κάντε πως κοιμάστε» του Τόσκα δεν λειτουργεί πάντα. Ο κακοποιός μπορεί να σας ξυπνήσει, έτσι κι αλλιώς, για να βασανίσει ανελέητα όλη την οικογένεια προκειμένου να βρει χρήματα ή τιμαλφή ή να έχει κάψες και να θέλει να ξεχαρμανιάσει με τη γυναίκα, τη μάνα, την κόρη ή και τον γιο, αφού μπορεί να είναι non binary κι αυτός και οι συνεργοί του.

Αν, λοιπόν, μέσα στη νύχτα, δεν θέλετε να μαντέψετε τι θέλουν άραγε αυτοί οι κουκουλοφόροι μέσα στο σπίτι ή στο μαγαζί ή στο γραφείο σας και υποψιάζεστε πως είναι ατελέσφορο να συζητήσετε μαζί τους για τα παιδικά τους χρόνια ή να φιλοσοφήσετε αν «η ιδιοκτησία είναι κλοπή», καλό είναι να τροποποιηθούν έτσι οι νόμοι μας, ώστε να υπερασπίζεστε τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα, την τιμή και την περιουσία υμών και των οικογενειών σας, χωρίς να φοβάστε πως θα καταλήξετε φυλακή, διότι εν προκειμένω ο Νόμος θα προστατεύσει τον θύτη και όχι το θύμα.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας ήδη εφαρμόζεται και θα φέρει αποτέλεσμα, φέρνει ήδη και αυτοί που θα συλλαμβάνονται για τέτοιες πράξεις δεν θα είναι πλέον ατιμώρητοι. Εχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμη για το ζήτημα των ψευτοευπαθών και της εγκληματικότητας πολλών από αυτούς, και αν δεν ονομάσουμε το κακό, δεν παραδεχτούμε το πρόβλημα, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις.

Αφενός δεν είναι κάτι μοναδικό. Συνέβαινε και στη Γαλλία, τα είπαμε. Οι Γάλλοι έλεγξαν αυστηρά και κατέγραψαν σε μητρώο τους χονδρεμπόρους μετάλλων, τους μαντράδες ανακυκλωτές όπου καταλήγουν τα κλοπιμαία, τους υποχρέωσαν να έχουν όλοι κάμερες και απαγόρευσαν κάθε συναλλαγή με μετρητά. Ετσι ο Γάλλος Χρυσοβαλάντης δεν μπορεί να μπει στη μάντρα του κλεπταποδόχου και λάθρα να του πουλήσει καμιά προτομή του Προυντόν ή του Λουί ντε Φινές και να πάρει το «κασέρι» παγκουί. Μαζί με αυστηρή αστυνόμευση οι Φραντζέζοι το μαζέψανε το πράγμα.

Πιστεύω πως αν Χρυσοχοΐδης και Φλωρίδης ζητήσουν ενημέρωση από τους Γάλλους ομολόγους τους για το πώς λύσανε το πρόβλημα, θα την έχουν. Εμείς έχουμε και άλλα να κάνουμε, με κυριότερα δύο: πρώτον, να κόψουμε όλα τα επιδόματα που είναι tailor made, στην ουσία με ρατσιστικά, φυλετικά κριτήρια. Για ποιον λόγο να επιδοτούνται υγιείς, για να μην παρανομούν; Το δεύτερο είναι να σπάσουμε τις σχέσεις εξάρτησης μεταξύ πολιτικών, κομμάτων και ψευτοευπαθών. Μια ιδέα είναι να βρούμε τρόπο όποιος καταδικάζεται αμετάκλητα και για πλημμελήματα να στερείται ισόβια των πολιτικών δικαιωμάτων. Για ποιον λόγο κλέφτες, ληστές, ναρκέμποροι να μπορούν να καθορίζουν το μέλλον της χώρας; Αν δεν έχουν ψήφο να πουλήσουν, με τι θα συναλλαχθούν με τους Γκρούεζες των κομμάτων; Και φυσικά να προβάλλουμε και να ενθαρρύνουμε όσους ξεφεύγουν από την υποκουλτούρα του εγκλήματος και της παρασιτικής ζωής και διαπρέπουν σε οποιονδήποτε τομέα, πνευματικά, επαγγελματικά, καλλιτεχνικά, ηθικά και γίνονται χρήσιμοι πολίτες. Αν μπορεί ένας, μπορούν όλοι.

Αυτό είναι και το φανερό μυστικό για καλύτερη κοινωνία: αριστεία και ισονομία, εναντίον επιδοματικού παρασιτισμού, με φυλετικά, ρατσιστικά κριτήρια που καλλιεργούν, ως κοινωνικό νοσηρό θερμοκήπιο, την υποκουλτούρα του εγκλήματος και του παρασιτισμού, με θύματα την πλειονότητα των «μπαλαμών» αλλά και τα παιδιά της ομάδας αυτής, που πάνε στράφι, μεγαλώνοντας μέσα σε αυτή την παρακμή, όργανα εκμετάλλευσης, από αυτούς τους γονείς τους που ο Νόμος λέει πως θα έπρεπε να τα αναθρέψουν με στοργή, φροντίδα και ως χρηστούς.

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ημουνα νιος και γερασα λεει η παροιμια.Δεν υπαρχει σωτηρια.Οταν οι επομενες γενιες αρχιζουν να πηγαινουν σχολειο και σταματησουν να παντρευονται απο τα 12 κατι θα αλλαξει.

    • Όταν ; =Ποτέ
      Με άλλα λόγια μάλλον δεν έχετε περάσει ούτε έξω από σχολείο στο οποίο ΘΑ φοιτούσαν τα καμάρια των 12χρονων υψηλών επιδοματούχων γονέων και οι επόμενοι ¨Έλληνες¨ …
      Αγαπητέ φίλε με τις ευλογίες ης Πολιτείας οι γόνοι ΔΕΝ φοιτούν αλλά τα επιδόματα των γονέων παραμένουν αναλλοίωτα και αυξάνονται, όταν όλα τα υπόλοιπα μειώνονται …
      Αυτά θα πάνε να ψηφίσουν οι Έλληνες σήμερα …

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ΝΑΤΟ στη σκιά των «χαμένων ποιητών» της Δύσης

Τα ρήγματα μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών, αλλά και οι εσωτερικές διαμάχες στις ΗΠΑ απειλούν τη μελλοντική ισχύ της Ατλαντικής Συμμαχίας

More Articles Like This