Πονηρά παιχνίδια δεξιά της Ν.Δ.

Οσο κι αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Ν.Δ. υπέστη πολύ μεγάλο πλήγμα στις ευρωεκλογές, η ενίσχυση της Ελληνικής Λύσης, της ΝΙΚΗΣ και της Φωνής Λογικής είναι κάτι που δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό

Must Read

Το 41% του περασμένου Ιουνίου (2023) που έδωσε το εκλογικό σώμα στη Ν.Δ., αλλά κυρίως η διαλυτική κατάσταση στον χώρο της Κεντροαριστεράς έδωσαν την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να «παίξει» πονηρά παιχνίδια στα δεξιά του. Αφού, λοιπόν, εξουδετέρωσε τον μπαμπούλα της Ακροδεξιάς με φυλακίσεις, με απαγορεύσεις κομμάτων και στερήσεις πολιτικών δικαιωμάτων, που διευκολύνθηκαν και από την ανεπάρκεια πολιτικής διορατικότητας και πρακτικής της πλειονότητας όσων κινούνταν στον χώρο αυτόν, είπε να προχωρήσει σε πιο αποτελεσματικές μεθόδους κυρίως για την πρόληψη επανεμφάνισης «επικίνδυνων» καταστάσεων.

Αρχικώς, λοιπόν, βάφτισε ως ακροδεξιούς όσους τολμούσαν να διατυπώσουν έναν πολιτικό λόγο που ερχόταν σε αντίθεση με την «πολιτική ορθότητα» της εποχής μας (λαθρομετανάστευση, σεξουαλικοί αποπροσανατολισμοί, εκτρώσεις, θρησκευτικές πεποιθήσεις, υποχρεωτικότητες κ.λπ.).

Στη συνέχεια ανέχθηκε -αν δεν δημιούργησε ή και προώθησε- την ύπαρξη πολιτικών προσώπων και φορέων που εξειδικεύονταν σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα από τα πολλά που είχαν ήδη δημιουργήσει οι πρακτικές και οι επιλογές της κυβέρνησής του στους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους της Ν.Δ., όπου ήδη είχαν αναπτυχθεί φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό της, λόγω της ιδεολογικής μετατόπισης του κόμματος προς την Κεντροαριστερά, κάτι που αποτυπώθηκε τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και νομοθετημάτων. Βασικός στόχος ήταν οι φυγόκεντρες αυτές δυνάμεις να μην οδηγήσουν τους μέχρι χθες ψηφοφόρους της πολύ «μακριά» από το κόμμα, απ᾽ όπου, δηλαδή, πιθανόν να μην υπήρχε πια γυρισμός.

Ετσι, όσο κι αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Ν.Δ. υπέστη πολύ μεγάλο πλήγμα στις ευρωεκλογές, ότι απώλεσε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους της κ.λπ., στην πραγματικότητα η ενίσχυση της Ελληνικής Λύσης, της ΝΙΚΗΣ και της Φωνής Λογικής είναι κάτι που δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό. Κι όλα αυτά περί ανασχηματισμού, με πιο «δεξιό» πρόσημο, είναι απλώς για τις εντυπώσεις. Κι αυτό, διότι ο παραδοσιακός νεοδημοκράτης ψηφοφόρος, επιλέγοντας ένα από τα παραπάνω κόμματα για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του νιώθει ότι «αντέδρασε» δίνοντας ένα μήνυμα, ενώ παράλληλα νιώθει και ασφαλής σε ένα νέο κόμμα φτιαγμένο «από δικά του παιδιά» και από το οποίο μπορεί εύκολα να επιστρέψει στο «μεγάλο μαντρί» μόλις η ηγεσία είτε αλλάξει είτε αποφασίσει να θεραπεύσει κάποια έστω από αυτά που τον ανάγκασαν να φύγει.

Μήπως δεν έχουμε δει και στο παρελθόν αντίστοιχες περιπτώσεις; Πολιτική Ανοιξη (Σαμαράς), Δημοκρατική Ανανέωση (Στεφανόπουλος), Δημοκρατική Συμμαχία (Μπακογιάννη), Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (Αβραμόπουλος), Ανεξάρτητοι Ελληνες (Καμμένος) κ.λπ. Και επειδή «μας τελείωσαν» οι εσωτερικές εφεδρείες, δοκιμάζονται τελευταία κάποιοι περιφερειακοί. Ακόμη και η περίπτωση Βελόπουλου δεν μοιάζει επικίνδυνη, αφού η αλαζονεία και το υπερεγώ δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Κακός μαθητής του πολιτικού του δασκάλου Γιώργου Καρατζαφέρη, που έδειχνε να ήξερε τα όριά του, λέγοντας συχνά ότι «εγώ δεν θέλω ένα 20% και να είμαι στο περιθώριο, μου αρκεί ένα 5% και να είμαι μέσα στο παιχνίδι»!

Σίγουρα το διασκεδάζει ο κ. Μητσοτάκης όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου στα δεξιά του. Πρόσωπα και πολιτικοί φορείς που υπόσχονται μέχρι και… τρισεκατομμύρια στον λαό και παχυλές συντάξεις («ξεχνώντας» πως για τον ευτελισμό των σημερινών ευθύνονται οι ίδιοι με τα Μνημόνια που υπέγραψαν), που ευαγγελίζονται «Μεσσίες» και συνωμοσιολογούν ασυστόλως, προσδίδοντας παράλληλα και μία δόση πατριωτισμού στα λόγια τους.

Ολα δείχνουν ότι η προοπτική συγκρότησης ενός σοβαρού μετώπου εθνικής αντιπολίτευσης με ολιστικό πρόγραμμα, που θα προτάσσει την έννοια του έθνους σε κάθε πτυχή του, στα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, που αλλάζουν το τοπίο στην Ε.Ε., είναι ακόμη αρκετά μακρινή. Είναι όμως κάτι που νομοτελειακά θα συμβεί. Γιατί είναι αναγκαίο!

*Διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα»
[email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Λυπάμαι αλλά έχετε χάσει το μέτρο. Γράφετε ότι ο Μητσοτάκης δεν ανησυχεί για το 9,3 του Βελόπουλου. Μήπως ανησυχεί για το 0,19 του Εθνικού Μετώπου που είσασταν υποψήφιος; Ή για τα συνολικά 11 κομματίδια που πήραν όλα κάτω από 1,5%; Σας συνιστώ να κάνετε την αυτοκριτική σας πρώτα πριν εκτοξεύσετε κομπλεξισμό προς την Ελληνική Λύση. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Βελόπουλος είναι το πρόβλημά σας κι όχι ο Μητσοτάκης. Όσο για το εγώ δεν θέλω ένα 20% και να είμαι στο περιθώριο, μου αρκεί ένα 5% και να είμαι μέσα στο παιχνίδι» του Καρατζαφέρη, είδαμε που κατέληξε. Στο μηδέν να υμνεί τον Μητσοτάκη…

    • Το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και θα το ξαναδούμε δυστυχώς. Όσο για το Εθνικό Μέτωπο, αλλά και για όλα τα «κομματίδια», πάσης αποχρώσεως, που κατά κανόνα μάτωσαν για τις ιδέες τους μαζεύοντας ευρώ – ευρώ τα έξοδα για τον εκλογικό τους αγώνα, σε μία εποχή απαξίωσης και προσωπικών φιλοδοξιών, τουλάχιστον σιωπή ή λίγο σεβασμό.

  2. Αγαπητέ αρθρογράφε, η Νίκη δεν έχει ως υποψήφιους καθόλου “δικα του παιδιά”, και δεν είμαστε γίδια για το “μαντρί”. Αυτά μπορείτε να τα αναζητήσετε αλλού. Για αυτό και το μόνο κίνημα που φοβάται ο Κούλης μας είναι της Νίκης. Από εκεί θα του έρθει η κατραπακιά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραμπ: Με επίδεσμο και υψωμένη γροθιά έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά την απόπειρα – Μπάιντεν: «Λάθος που είπα να μπει στο στόχαστρο»

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια προεκλογικής...

More Articles Like This