Τεχνοκρατικός φασισμός

Οι τιμές είναι στον Θεό, ο κόσμος φωνάζει ότι ακρίβεια σημαίνει μου συρρικνώνετε την ελευθερία μου και δημιουργείτε πρόβλημα (όπως ομολόγησε κύριος Μητσοτάκης) στην κοινωνική συνοχή, και ο κύριος Σκέρτσος τον χαβά του!

Must Read

Και να θέλει κανείς να αγιάσει δεν μπορεί! Συνέβη μέσα στην αργία του Αγίου Πνεύματος. Οταν η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε τον νέο μηδενισμό του φόρου προστιθέμενης αξίας στο λάδι. Εκθέτοντας βεβαίως ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και την ελληνική, οι οποίες εμμένουν πεισματικά εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι η μείωση των έμμεσων φόρων δεν βοηθά στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Ενώ η πραγματικότητα στην Ιβηρική Χερσόνησο, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι διαφορετική.

Το δόγμα που εφαρμόζει η ομάδα των τεχνοκρατών του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία δεν έχει σχέση με την πολιτική, με την επικοινωνία και με το δημόσιο αίσθημα, είναι το εξής: «Αν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Εμείς επιμένουμε στο δόγμα μας». Αυτό έπραξε ακόμα μία φορά ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο οποίος σε ανάρτησή του μετά τις τελευταίες εξελίξεις ισχυρίστηκε ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε οι «φθηνότεροι» από τον μέσο όρο της ευρωζώνης!

Δεν θα σχολιάσω βεβαίως αν το ζήτημα της ακρίβειας είναι στην αρμοδιότητά του, με βάση την πρωθυπουργική απόφαση κατανομής αρμοδιοτήτων που έκανε ο κύριος Μητσοτάκης αμέσως μετά τις εκλογές αναθέτοντας στον υπουργό του -μεταξύ άλλων- και τα θέματα ΛΟΑΤΚΙ. Δεν θα σχολιάσω ότι αν έπρεπε να γίνει αυτή η ανάρτηση, ήταν αρμοδιότητα του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου και όχι του ίδιου. Σχολιάζω όμως το πείσμα, την επιμονή, τον εγωισμό και τον τεχνοκρατικό φασισμό που επικρατεί στο Ιδρυμα. Γιατί μόνο Ιδρυμα πλέον (εφόσον οι ένοικοί του, πλην Βλαστάρη και Μαρινάκη, αντιδρούν έτσι) μπορεί κανείς να αποκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Εις τι συνίσταται ο ιδρυματισμός; Να σου έχουν στείλει εκατομμύρια Ελληνες μήνυμα ότι διαμαρτύρονται που για μήνες, αντί να ασχολείσαι με τη ζοφερή καθημερινότητά τους, εσύ είχες αφιερώσει όλη σου την ενέργεια για να νομοθετήσεις τον αχρείαστο γάμο, να σου λένε σε όλες τις μετεκλογικές έρευνες ότι το πρόβλημά μου είναι η ακρίβεια κι εσύ 15 μέρες μετά τις κάλπες να εκδίδεις ανακοίνωση και να λες «όχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα, θα σας πω εγώ πως ζείτε, εμείς είμαστε οι φθηνότεροι, ζήτω»!

Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια. Ο κεντρώος ελιτισμός οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση και καταστρέφει τις προσπάθειες που κάνει ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τις ευρωεκλογές επισκεπτόμενος όλα τα παραγωγικά υπουργεία για να μπορέσει να λύσει τα προβλήματα των Ελλήνων και να ανακάμψει πολιτικά. Καίγεται ο κόσμος, οι τιμές παντού είναι στον Θεό, ο κόσμος φωνάζει ότι ακρίβεια σημαίνει «δεν μπορώ», ότι μου συρρικνώνετε την ελευθερία μου και ότι δημιουργείτε πρόβλημα (όπως ομολόγησε κύριος Μητσοτάκης) στην κοινωνική συνοχή, και ο κύριος Σκέρτσος τον χαβά του! Τα γούστα του. «Ναι, ανέβηκαν οι τιμές, αλλά είμαστε φθηνότεροι!» Αν υπήρχε βραβείο για τη χειρότερη πολιτική και επικοινωνιακή επίδοση στον τομέα της ενσυναίσθησης, ειλικρινά θα έπρεπε να του απονεμηθεί. Πολύ περισσότερο σε εκείνους που από το παρασκήνιο τον τροφοδοτούν με στοιχεία από την έκθεση της Τράπεζας της Ισπανίας για να ενισχύσουν την εκτός τόπου, χρόνου και κοινωνικής ατμόσφαιρας επιχειρηματολογία του.

Για να έχετε πλήρη εικόνα απλώς αντιγράφω από έναν ιστότοπο τι ακριβώς δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για την ακρίβεια. Επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή) αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι η όγδοη φθηνότερη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός αναφέρει:

«Η μάχη για την ενίσχυση των εισοδημάτων, των μισθών και των συντάξεων, τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων μαζί με τη βελτίωση του ανταγωνισμού και των τιμών υπέρ των καταναλωτών είναι διαρκής. Και τη δίνουμε με επιμονή, θάρρος, ειλικρίνεια και χωρίς δογματισμούς, όπως φάνηκε με τη δεύτερη κατά σειρά έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων και τα βαριά πρόστιμα που πλέον επιβάλλονται σε όσες επιχειρήσεις παρανομούν». Παράλληλα, τονίζει πως «σε σχέση με το 2020, έχουμε γίνει πιο φθηνοί σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Το 2020 ήμασταν στο 88,4% των μέσων ευρωπαϊκών τιμών, το 2023 είμαστε στο 87,2%. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανέβει το επίπεδο τιμών στην Ελλάδα. Σημαίνει, όμως, ότι έχει ανέβει λιγότερο από ο,τι στη μέση ευρωπαϊκή χώρα».

Υστερόγραφο: Εάν πράγματι είμαστε οι όγδοοι φθηνότεροι στην Ευρώπη, γιατί αντικαταστάθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, αντί να προαχθεί;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν τους σώζει τίποτα από την οργή του κόσμου. Όλοι αυτοί οι ευθυνοανεθυνοι υπουργίσκοι θα μας βρουν μπροστά τους. Ο Έλληνας ξέρει και να συγχωρεί αλλά και να τιμωρεί το άδικο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμφωνία στην ΕΕ: Οριστικά η Ούρσουλα στην Κομισιόν – «Κλείδωσαν» Κόστα και Κάλας

Λευκός καπνός στις Βρυξέλλες για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν στις καίριες θέσεις της ΕΕ. Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης...

More Articles Like This