Με τέσσερα Rafale και με τέσσερα F-16 Viper

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Μέγιστη ασέβεια σε βαθμό αθλιότητας διέπραξαν Ουκρανία και Ελβετία στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Του απηύθυναν επίσημη πρόσκληση ως Οικουμενικού Πατριάρχη στη διεθνή σύνοδο για το Ουκρανικό, εκμεταλλεύθηκαν το κύρος που έχει ο θεσμός στον ορθόδοξο κόσμο και τον χρησιμοποίησαν εναντίον της Ρωσίας, υπέγραψε την κοινή δήλωση των συμμετεχόντων στη διάσκεψη και, όταν το απαίτησε η Τουρκία, προχώρησαν στην αφαίρεση του ονόματος και της υπογραφής του.

Τέτοια αθλιότητα διέπραξαν οι νεοναζί του Κιέβου και οι ισορροπιστές της Βέρνης, στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος «έβαλε πλάτη» στα σχέδια της Δύσης και του καθεστώτος του Κιέβου, αναγνωρίζοντας το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Μακάρι αυτό να έγινε μάθημα και στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στην ελληνική διπλωματία, που άγεται και φέρεται χωρίς σχέδιο και χωρίς πυξίδα, απαξιώνοντας την Ελλάδα διεθνώς.

Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία απαίτησε την αφαίρεση της υπογραφής του Οικουμενικού Πατριάρχη, γιατί η ταυτόχρονη παρουσία της υπογραφής και του τίτλου του σε ένα διεθνές κείμενο με την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας συνιστά, κατά κάποιον τρόπο, αποδοχή και αναγνώριση και του τίτλου αλλά και της διεθνοπολιτικής υπόστασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Τουρκία δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει τη μετατροπή του Φαναρίου σε ένα δεύτερο Βατικανό.

Η επόμενη τουρκική «κατραπακιά» κατά της Κύπρου και της Ελλάδας ήλθε μετά τις δηλώσεις του Χασάν Νασράλα, ηγέτη της Χεζμπολάχ, ότι, σε περίπτωση που η Κύπρος δεχτεί να χρησιμοποιηθούν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία και το ναυτικό κατά του Λιβάνου, η Κύπρος θα στοχοποιηθεί.

Ορισμένοι στην Κύπρο και την Ελλάδα θεώρησαν τις απειλές Νασράλα υποκινούμενες από τον Ερντογάν. Καμία σχέση. Ο Νασράλα εκτόξευσε τις απαράδεκτες απειλές του επί τη βάσει μιας υποθετικής εξέλιξης. Τελεία.

Με αφορμή τις απειλές Νασράλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν εκτόξευσε απειλές και «νουθεσίες» κατά της Κύπρου και της Ελλάδας, να μην εμπλεκόμαστε στα της Μέσης Ανατολής, για να μη μας κάψει η φωτιά της… Μάλιστα, είπε ότι τις νουθεσίες αυτές τις απευθύνει στους Ελληνες συνομιλητές του. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε, επιτέλους;

Μια διευκρίνηση: Ο Φιντάν άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε με τις απειλές Νασράλα και επιτέθηκε κατά της Κύπρου, γιατί η Αγκυρα είναι πολύ ενοχλημένη από την γεωπολιτική αναβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την «Αμάλθεια» και τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ. Διαχρονικός στόχος της Αγκυρας είναι η εξάλειψη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο υποβιβασμός της σε «ρωμαίικη διοίκηση της Κύπρου». Οταν οι Τούρκοι βλέπουν την Κύπρο να αναβαθμίζεται διεθνώς, σεληνιάζονται. Γι’ αυτό η επίθεση και οι… νουθεσίες. Ενας επιπλέον στόχος της επίθεσης Φιντάν είναι η συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Αυτήν έβαλε στο στόχαστρο.

Πάμε τώρα και στον Μπαχτσελί, ο οποίος, με αφορμή την υπογραφή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κοινή Δήλωση της Διάσκεψης της Ελβετίας για την Ουκρανία, είπε τα εξής:

«Σε ένα τέτοιο βαρύ περιβάλλον και σε σχέση με αυτές τις εξελίξεις, έχουν τεθεί στην ημερήσια διάταξη οι εκφράσεις της καταγωγής των Τούρκων και του τουρκικού εθνικισμού. Το όνομα του κράτους μας είναι Δημοκρατία της Τουρκίας.

Το όνομα του έθνους μας είναι τουρκικό έθνος. Ενας γεωγραφικός ορισμός της ταυτότητας δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί αθώος. Ο τουρκισμός δεν είναι έννοια που σχετίζεται με την εθνική καταγωγή.

Η γραμμή μας είναι η γραμμή του ήρωα Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος μας άφησε ιστορική παρακαταθήκη σαν μετάλλιο τις λέξεις “η μόνη μου τιμή και πλούτος στη ζωή μου δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μόνον ο τουρκισμός”, ενώ μία από τις πηγές έμπνευσής μας είναι η έκφρασή του:

“Αν ο Θεός το επιτρέψει και ζήσω πολύ, θα πάρω πίσω τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τα νησιά. Θα προσθέσω τη Δυτική Θράκη, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, εντός των συνόρων της Τουρκίας”.

Να πούμε άλλη μία φορά αυτό που είχε πει ο άγιος Ατατούρκ, ότι “ο Τούρκος είναι αστραπή, τυφώνας και ο ήλιος που φωτίζει τον κόσμο”. Η βάση της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι ο τουρκικός ηρωισμός και η υψηλή τουρκική κουλτούρα.

Δεν λέμε τίποτα σε όσους κατοικούν στο εξωτερικό και λένε με καλές προθέσεις ότι είναι από την Τουρκία, χωρίς να λένε ότι είναι Τούρκοι. Είμαστε όμως Τούρκοι, Τούρκοι εθνικιστές, διά βίου εραστές του τουρκικού έθνους και της Τουρκίας.

Ενα άλλο απαράδεκτο ζήτημα είναι ότι ο Ελληνας Πατριάρχης της Φενέρ προσκλήθηκε στη σύνοδο ως ο λεγόμενος “Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως” και τον έβαλε να υπογράψει την προετοιμασμένη τελική δήλωση. Στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία, ο νόμος περί κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας και οι σχετικές διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάννης αγνοήθηκαν εσκεμμένα.

Το καθεστώς του Ελληνικού Πατριαρχείου τού Φενέρ είναι ξεκάθαρο. Το Πατριαρχείο είναι ίδρυμα που επιτρέπεται να παραμένει στην τουρκική επικράτεια μόνο για την εκπλήρωση των θρησκευτικών αναγκών της ορθόδοξης ελληνικής μειονότητας και υπόκειται στους νόμους της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Αν και διοικητικά συνδέεται με την Περιφερειακή Κυβέρνηση Φατίχ, ο εκλεγμένος Πατριάρχης είναι επίσης Τούρκος πολίτης. Δεν υπάρχει πόλη που να λέγεται Κωνσταντινούπολη εντός των ορίων της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο τίτλος του Οικουμενικού δεν έχει νομιμότητα και μονιμότητα, αντίθετα, οι κλήροι όσων ισχυρίζονται το αντίθετο είναι βυζαντινοί εραστές και αχαλίνωτοι εχθροί του μουσουλμανικού τουρκικού έθνους.

Κανείς δεν έχει τη δύναμη να μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε δεύτερο Βατικανό. Η Κωνσταντινούπολη, το καταπίστευμα της κατάκτησής μας, είναι και το σύμβολο της εθνικής και πνευματικής μας τιμής. Η αποκατάσταση του τζαμιού της Αγίας Σοφίας στην αρχική του μορφή και το άνοιγμά του στους μουσουλμάνους για λατρεία τρόμαξε πολλούς και τους τρέλανε όλους έκτοτε.

Θα ανταποκριθούμε και θα δείξουμε αντίσταση σε όσους ενεργοποιούν την οικουμενική κάρτα με την απαγγελτική γλώσσα μας, την ευγνώμονα καρδιά μας και το υπομονετικό μας σώμα. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ, δεν θα παραδοθούμε ποτέ, δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια. Δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω από την υπεράσπιση του δικαιώματος, του λαού και της αλήθειας».

Προτείνουμε στους αναγνώστες μας αλλά και σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες να μην παρασυρθούν πάλι, στη λογική να μη δίνουμε σημασία σε αυτά που είπε ο Μπαχτσελί, γιατί τα είπε ένας περιθωριακός εθνικιστής, για εσωτερική κατανάλωση. Ουδέν ψευδέστερον. Ο Μπαχτσελί πήρε εντολή από το βαθύ κράτος να τα πει, για να τα ακούσουν όλοι, στο εσωτερικό και διεθνώς. Είναι η θέση και η πολιτική της Τουρκίας. Τελεία.

Τέλος, να κάνουμε μια πρόταση. Διαβάζουμε στον κυπριακό Τύπο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην κεντρική αντικατοχική εκδήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Λευκωσία στις 20 Ιουλίου 2024, μαύρη πεντηκοστή επέτειο της βάρβαρης εισβολής και της κατοχής της Κύπρου.

Επειδή ο ίδιος και η κυβέρνησή του έβαλαν το Κυπριακό στην… άκρη, για να διευκολυνθεί η προσέγγιση με την Τουρκία, ας κάνουν τουλάχιστον αυτό. Ας συνοδεύσουν κατά τη μετάβαση και την επιστροφή από Κύπρο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μια τετράδα οπλισμένων Rafale και μια τετράδα F-16 Viper.

Ετσι, για να δώσουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία, στη διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα είναι εδώ, αποφασισμένη να ανατρέψει την κατοχή, αλλά και στους προδομένους Ελληνες της Κύπρου και στον ελληνικό λαό, που βλέπουν τη Μεταπολίτευση να προδίδει επί 50 χρόνια τη μαρτυρική Μεγαλόνησο, μην κάνοντας τίποτα για την απελευθέρωσή της από τα νύχια του Αττίλα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν πρόδωσε μόνο η χούντα την Κύπρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τήν Κύπρο δέν τήν πρόδωσε ἡ χούντα ἀλλά οἱ πολιτικοί γιά νά ἐπιστρέψουν στήν ἐξουσία. Ἄλλο ἡ ἀνοησία τοῦ Ἰωαννίδη πού πίστεψε τούς ἀμερικανούς καί ἄλλο ἡ προδοσία τῶν ἄλλων πού ἔφεραν τούς τούρκους, ὅπως π.χ. ὁ Μακάριος πού ἀπό τό βῆμα τοῦ ΟΗΕ κάλεσε τίς ἐγγυήτριες δυνάμεις νά ἐπέμβουν διότι … κινδύνευαν οἱ τουρκοκύπριοι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυροσβεστική: 54 φωτιές σε ένα 24ωρο – Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι για την πυρκαγιά στο Λαγονήσι

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 54 αγροτοδασικές φωτιές, από τις οποίες οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ...

More Articles Like This