Η νέα μάχη του Πουατιέ

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα έχουν για την Ευρώπη ανάλογη σημασία με τη συγκεκριμένη μάχη. Κάποιοι θέλουν να γίνει το Μαντζικέρτ των Γάλλων και δουλεύουν γι' αυτό

Must Read

Ο Κάρολος, γιος του Πεπίνου του Χέρσταλ, πατέρας του Πιπίνου του Βραχύ και παππούς του Καρλομάγνου, ήταν ένας ζόρικος και πολύ γενναίος τύπος. Ηγεμόνας των Φράγκων, ανδρώθηκε στην εποχή της αληθινής αριστοκρατίας, που διακρινόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης με το κοντάρι και το σπαθί στο χέρι, καβάλα σε βαριά θεόρατα άλογα, αφού μόνο αυτά μπορούσαν να σηκώσουν τόσα κιλά σιδερένιας πανοπλίας.

Το 732 ο Εμίρης της Κόρδοβας, διότι οι Αραβες είχαν κατακτήσει μεγάλο μέρος της Ισπανίας, συγκέντρωσε έναν ισχυρό μουσουλμανικό στρατό, έχοντας μαζί του και Βερβερικό ιππικό από τη Β. Αφρική, και εισέβαλε στην Ακουιτανία, μέρος του Φραγκικού βασιλείου, παρελαύνοντας προς την Τουρ. Ο Κάρολος και οι βαριά οπλισμένοι ιππότες του αλλά και πεζικό από την Ακουιτανία, τη Σουαβία, τη Βουργουνδία, τη Λομβαρδία, τη Νευστρασία και την Αυστρασία, περί τους 50.000, έσπευσαν να συναντήσουν τους Αραβες και Βέρβερους εισβολείς, περί τους 200.000, σε μια τοποθεσία ανάμεσα στην Τουρ και το Πουατιέ. Ο Κάρολος οδήγησε τους κατάφρακτους Χριστιανούς ιππείς σε μια θυελλώδη επέλαση. Επεσε σαν σφυρί πάνω στη μάζα των μουσουλμάνων πολεμιστών, εκεί απέκτησε το προσωνύμιο Μαρτέλ (σφυροκόπος), σκότωσε περί τους 18.000 και διέλυσε τον τζιχαντιστικό στρατό και τα όνειρα του Εμίρη της Κόρδοβα και όλων των μουσουλμάνων να φέρουν τις σημαίες του Προφήτη ως την καρδιά της Ευρώπης.

Ποτέ ξανά ισλαμικός στρατός δεν τόλμησε να αποπειραθεί να εισβάλει στην Ευρώπη από αυτή την κατεύθυνση και στη βασιλεία του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας τον 15ο αιώνα ολοκληρώθηκε η Reconquista, η ανακατάληψη των ισπανικών εδαφών, η απελευθέρωσή τους από τον αραβικό ζυγό και η εκδίωξη των Αράβων και του Ισλάμ από την Ιβηρική Χερσόνησο. Ποιος ξέρει ποια θα ήταν η τύχη της Ευρώπης αν ο Κάρολος Μαρτέλος είχε ηττηθεί στο Πουατιέ και το Ισλάμ επέλαυνε ως την καρδιά της Ευρώπης. Αιώνες μετά το αποπειράθηκαν οι Τούρκοι, σουνίτες κι αυτοί, φτάνοντας δύο φορές ως τα τείχη της Βιέννης. Το 1529 ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής ηττήθηκε από τον Φίλιππο τον Μαχητή, τον Νίκλας Γράφος Σασλμ και τον Βίλχελμ φον Ρόγγεντορφ.

Η δεύτερη πολιορκία της πόλης ήταν το 1683. Ο οθωμανικός στρατός του Καρά Μουσταφά Πασά βρήκε ισχυρή αντίσταση και η Ευρώπη και η Χριστιανοσύνη οφείλουν τα μέγιστα στον Πολωνό ηγεμόνα Γιαν Σομπιέτσκι, που με τους θρυλικούς φτερωτούς Ουσσάρους του, από τα διακοσμητικά φτερά στις πανοπλίες τους, στις 12 Σεπτεμβρίου του 1683 σάρωσε τους Τούρκους και τους υποχρέωσε να λύσουν την πολιορκία και να υποχωρήσουν. Ο Κάρολος Μαρτέλος, ο Γιαν Σομπιέτσκι και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι σπουδαίοι ήρωες της Ευρώπης και της Χριστιανοσύνης. Τα πορτρέτα τους θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα αγάλματά τους σε κάθε κεντρική πλατεία των ευρωπαϊκών πόλεων.

Ο Εμίρης της Κόρδοβα, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής και ο Καρά Μουσταφά Πασά ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πως αιώνες μετά τις συντριπτικές ήττες τους η ενωμένη πια Ευρώπη θα επιδοτεί τον ισλαμικό εποικισμό, δρόμοι των ευρωπαϊκών πόλεων θα μπλοκάρονται από το ναμάζι μουσουλμάνων, ενώ υπάρχουν χιλιάδες τζαμιά διάσπαρτα και αυξανόμενα. Δεν θα μπορούσαν να φανταστούν τον ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» που θα παίζανε στην άλωση της Ευρώπης η Αριστερά και διάφοροι δήθεν κεντρώοι και φιλελεύθεροι.

Για να καταλάβετε τι έγινε στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες, ο Συναγερμός για τη Γαλλία (RN) πήρε 10.121.846 ψήφους, ποσοστό 37,4%, αλλά 142 έδρες, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Μελανσόν πήρε μόλις 6.948.090 ψήφους, ποσοστό 26,8%, αλλά 177 έδρες και ο συνασπισμός του Μακρόν πήρε 6.574.233 ψήφους, ποσοστό 22,3%, αλλά 148 έδρες! Δηλαδή, ενώ το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ήταν μπροστά από τον δεύτερο, την Αριστερά, ρίχνοντάς τους στ’ αυτιά κατά 3.173.000 ψήφους, βρέθηκε τρίτο!

Αυτό έγινε με τον νομίμως καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο της Γαλλίας, που χωρίζει τη χώρα σε μονοεδρικές περιφέρειες, όπου ο Μακρόν συμμάχησε ξεδιάντροπα με το συνονθύλευμα των διάφορων ειδών κομμουνιστών, αντισημιτών σαλεμένων του Μελανσόν και υποψήφιοι των μεν και δε παραιτήθηκαν μαζικά σε εκατοντάδες περιφέρειες, μακρονικοί υπέρ αριστερών και αριστεροί υπέρ μακρονικών, ώστε να αποκλείσουν τους υποψηφίους της Λεπέν. Και φυσικά αυτή η στρέβλωση της λαϊκής βούλησης και οι παράταιρες συμμαχίες ήδη οδηγούν σε ακυβερνησία, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε βάθος χρόνου, ως τις Προεδρικές Εκλογές, αν δεν γίνουν και νωρίτερα, αυτή η τεράστια αλχημεία και κλοπή της λαϊκής ψήφου ενισχύει το φρόνημα των στελεχών και ψηφοφόρων του RN. Οι λόγοι που οδήγησαν πάνω από 10.000.000 Γάλλους να το επιλέξουν, αντί των χρήσιμων ηλίθιων της λαθρομετανάστευσης και του ισλαμικού εποικισμού, δεν πρόκειται να αμβλυνθούν, αλλά αντιθέτως θα οξυνθούν. Για να καταλάβετε το κωμικοτραγικό που συνέβη, είναι σαν να παραιτήθηκε από υποψήφιος ο Κωστής Χατζηδάκης για να γίνει βουλευτής ο Πέτρος Κωνσταντίνου και το ανάποδο.

Είναι δε ντροπιαστικό να βλέπω εγχώριους «φιλελεύθερους» από τα Lidl να επιχαίρουν για τη στρέβλωση της λαϊκής βούλησης και τις αλλαξοκωλιές με μια παρακμιακή, μηδενιστική και αντισημιτική αριστερά. Η συκοφαντία και η νόμιμη καλπονοθεία δεν είναι τα μόνα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η άλωση της Ευρώπης και να μην εξοβελιστεί η woke παράνοια. Ομως επειδή είναι ανίκανοι να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι, αριστεροί και ψευτοφιλελεύθεροι, δημιούργησαν, αργά ή γρήγορα θα έρθει η ανατροπή. Και η Γαλλία είναι πιθανότατα η χώρα που θα συμβεί.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές θα έχουν για την Ευρώπη ανάλογη σημασία με τη μάχη του Πουατιέ. Κάποιοι θέλουν να γίνει το Μαντζικέρτ των Γάλλων και δουλεύουν γι’ αυτό τυφλωμένοι από ιδεοληψία και με αυτοκτονική ιστορική άγνοια. Εύχομαι να γίνει η απαρχή μιας πολιτικής ανάσχεσης της πλημμυρίδας και υπεράσπισης της κοινής λογικής, των συνόρων μας, της ταυτότητας των Εθνών μας, των τριών αληθινών πυλώνων της Ευρώπης: της Αρχαία Ελλάδας, της Ρώμης και του Χριστιανισμού.

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Στο γαλλικό σύστημα για να επικρατήσει στον 2ο γύρο η Λεπέν πρέπει να μπορέσει να συνεννοηθεί και με άλλες πολιτικές δυνάμεις για να φτάσει το 50+1%. Και σε τοπικό επίπεδο γιατί η κάθε έδρα θέλει 50+1% και το άθροισμα αυτών στο τέλος να δίνει αυτοδυναμία ή έστω στα όρια αυτής. Αν δεν μπορεί να υπάρξει αυτή η συνεννόηση τότε χρειάζεται κατά τόπους υποψηφίους που να μπορούν να “διεισδύσουν” και σε άλλα κομματικά ακροατήρια ή στους πιο απολιτίκ που δεν έχουν μπετοναρισμένη πολιτική άποψη. Επί του παρόντος αυτό δεν φαίνεται καθώς ένα 60% είναι αντίθετοι και εν πολλοίς πολλοί αντιπαθούν την Λεπέν. Και όσο αυτό το 60% θα είναι σφόδρα εναντίον της, τόσο θα πηγαίνει στον 2ο γύρο και θα ψηφίζει στα τυφλά οποιονδήποτε είναι στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο. Και χωρίς τους έξτρα ψηφοφόρους, που έστω θα την ανέχονται, για να της δώσουν αυτό που της λείπει για το 50+1%, τότε απλά θα πηγαίνει στην πηγή στον 1ο γύρο και στον 2ο θα φεύγει πάντα άπραγη. Κρας τέστ οι επόμενες προεδρικές για αυτήν αλλά μήπως είναι, αυτή ή ίδια, το πρόβλημα και δεν μπορεί να κάνει την ρελάνς στον 2ο γύρο και όχι η πολιτική της; Ίσως να είναι η τελευταία της ευκαιρία αλλά ίσως ήρθε η στιγμή να δοθεί η σκυτάλη σε κάποιον άλλο, ίσως χωρίς κάποια βαρίδια, για να κάνει την διαφορά για το 50+1%.

  2. Αυτό που έγινε στην Γαλλία με τις εκλογές είναι εμετικό.
    Είναι απίστευτο το πως η αριστερά γενικότερα,έχει υποστεί τέτοια πλήση εγκεφάλου και τέτοια ηθική αλλοίωση,ώστε να υποστηρίζει μεθόδους και τακτικές πολιτικών σαν του μακρόν,της πελόζι,της χίλαρη και της καμίλα χάρις..
    Αυτό το πράγμα βέβαια,δεν είναι αριστερά.
    Δεν είναι καν πολιτικός σχηματισμός.
    Αυτό το πράγμα είναι μιά ομαδούλα μουρόχαβλων παραμορφωμένων σαλεμένων γιάπηδων,που είπαν να περάσουν την ώρα τους ως πολιτικοί σε κάποιο κόμμα,τώρα που η ευρώπη φυτεύει πυρηνικά,φωτοβολταικά ,ανεμογενήτριες και φτώχεια,αντί για τα συνιθισμένα -ξεπερασμένα πιά-δημητριακά,όσπρια και γεωργικά,
    Κ αντί να βολοδέρνουνε από εταιρεία σ εταιρεία κι από εφημερίδα σ εφημερίδα,είδαν πολύ φιλελευθερία στα νεά κομματικά μαγαζάκια και μπήκαν.
    ..

    .Δεν έχει να κάνει με αριστερά ή δεξιά αυτό το πράγμα..
    Το στημένο κωλοπαίχνιδο,χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη πολιτική ομάδα ως φερέφωνο του κάθε ανώμαλου απ τις βρυξέλλες και την Ε.Ε.ως τον καλύτερο πολητή νεοφιλελέυθερης μ@λακίας και προδευτικής αηδίας.

    Χρήσιμοι ηλίθιοι δεν είναι μόνο αυτοί της νέας αριστεράς.
    Χρήσιμοι ηλίθιοι και πολύ πιό επικήνδυνοι είναι οι σύγχρονοι μακιαβέληδες των μμε και γενικώς όλων των κομμάτων,ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης.
    ..
    Δεν είναι αν θα γίνουμε αρχαία ελλάδα,ή όχι..Είναι να μην γίνουμε Μποτσουάνα,ελ σαλβαδόρ και φαβέλα στο ρίο ντε τζανέιρο ..
    Ρώμη πάλι,γιατί να είμαστε;;..Απλή ελλάδα ,δεν μπορούμε να είμαστε;;χωρίς τις τόσες αφρικανικές κ ισλαμικές αποικήσεις;..
    Κι αν θέλει ο καθένας Χριστιανισμό,ας είναι ελεύθερος να έχει ή να μην έχει χριστιανισμό..
    ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραυματίστηκε ο Τραμπ από επίθεση ενόπλου σε προεκλογική του συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια! – Δύο νεκροί

Πυροβολισμοί έπεσαν στην προεκλογική συγκέντρωση του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια, με τον πρώην Πρόεδρο...

More Articles Like This