Ακλόνητη η δικτατορία της ασχήμιας

Must Read

Προχθές ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων Στέλιος Αγγελούδης και ομάδα εθελοντών έσβηναν καλλικατζούρες (κεντρική φωτό) που γράφουν πιθηκοειδείς* βάνδαλοι. Μάλιστα, σε μια από τις δηλώσεις του ο κ. Αγγελούδης επισήμανε: «Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η δικτατορία της ασχήμιας δεν έχει θέση σε αυτή την πόλη». Οι δηλώσεις του προβλήθηκαν δεόντως, οι εθελοντές κουράστηκαν, τα έξοδα για τις μπογιές έγιναν και την ίδια νύχτα οι συμπλεγματικοί με τα σπρέι έκαναν μια από τα ίδια. «Δήμαρχε, χάλασε ο τοίχος» έγραψαν σε σημείο που είχε καθαριστεί.

Ο κ. Αγγελούδης έχει καλή πρόθεση, αλλά άγνοια για το πώς να καταπολεμήσει τη μάστιγα του γκράφιτι. Αντί να πλήξει στρατηγικά τις συμμορίες των δικτατόρων της ασχήμιας, απλώς έκανε κούφιες δηλώσεις και άσκοπη σπατάλη χρόνου των δημοτών και πόρων του δήμου.

Κι όμως, η απάντηση στη συλλογική απορία είναι απλή. Αν οι ασχημολάτρες (ή οι γονείς τους, αν είναι ανήλικοι) δεν πληρώσουν από την τσεπούλα τους τα έξοδα της αποκατάστασης των χώρων που ρύπαναν, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν χρειάζεται να πρωτοτυπήσει και να σπαζοκεφαλιάσει κάποιος για να ανακαλύψει τι πρέπει να γίνει, αλλά να αντιγράψει μέτρα και διαδικασίες που έχουν λάβει άλλες κυβερνήσεις και άλλες δημοτικές Αρχές σε χώρες που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα των γκραφιτάδων.

Μία από αυτές τις πόλεις είναι η -μάλλον άγνωστη στις ελληνικές Αρχές- Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. 

Τα μέτρα αντιμετώπισης του γκράφιτι που έχει λάβει η Νέα Υόρκη καθώς και οι σχετικές ποινές για τους παραβάτες (αλλά και για αυτούς που τους πουλάνε τα σπρέι) δημοσιεύτηκαν στην «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 28 Απριλίου 2024 και είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://www.nyc.gov/html/nypd/downloads/pdf/anti_graffiti/Combating_Graffiti.pdf

Αυτό το δημόσιο έγγραφο τιτλοφορείται «Καταπολεμώντας το γκράφιτι – Ανακτώντας τον δημόσιο χώρο στη Νέα Υόρκη» και είναι μια έκδοση του αστυνομικού τμήματος της πόλης.

*Η στήλη ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τα συμπαθή πρωτεύοντα θηλαστικά για την εξομοίωσή τους με κάφρους που λερώνουν το αστικό τοπίο και επιφυλάσσεται να βρει καταλληλότερο χαρακτηρισμό γι’ αυτό το είδος διπόδων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Άμεση ίδρυση σώματος πολιτιστικής αστυνομίας και ψήφιση κώδικα με διαβαθμισμένες ποινές για όσους προκλητικά ασχημονούν σε δημόσιους χώρους με οποιονδήποτε τρόπο.
    Γκράφιτι, δυνατή (δήθεν μουσική τράπ), και οτιδήποτε προσβάλει τα χρηστά ήθη και την αισθητική των πολιτών.

  2. Αυτό το :

    «Συγκρούσεις,απεργίες κι απαλλοτροιώσεις»,
    ..πιό πολύ για σύνθημα για τους εκάστοτε κυβερνόντες κάνει,παρά για όποιο σύνθημα συμπαράστασης για λαικά στρώματα και κοινωνικά αδυνάτους….

    .. Πάντως,μιλώντας για δικτατορίες..χειρότερη «Δικτατορία ασχήμιας»από αυτήν της
    ΔΕΗ..,
    ..Από αυτήν της «ελληνικής αρχής δημοσίων εσόδων..
    ..Από αυτή των αμέτρητων καθημερινά χυδαίων και ηλίθιων διαφημίσεων-εταιριών λαμόγιων-παροχής ενέργειας καθώς
    κι αυτή των φοροκλεφτικών χαρατσιών και φόρων κάθε λίγο και λιγάκι…
    ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ..
    Υπάρχουν κι άλλες«μικρές»δικτατορίες-καρκινόματα-βέβαια,αλλά ποιός έχει όρεξη να κάθεται να μετράει..

  3. Λύσεις υπάρχουν και για τους γκραφιτάδες και για τους γνωστούς κουκουλοφόρους που διαπράττουν ασχήμιες και ζημίες σε ιδιωτικές & δημόσιες περιουσίες με κάθε ευκαιρία αλλά οι πολιτικάντηδες δεν θέλουν να θίξουν τα δικαιώματά τους στην έκφρασή τους, ανεξάρτητα της ζημίας. Είναι το σύστημα που καλλιεργεί και ενθαρρύνει τις χαμηλές οντότητες να είναι έρμαια των παθών τους και της βλακείας τους χωρίς σκέψη για τους άλλους γύρω τους και για τον τόπο. Βολεύει το χάος και η ασχήμια τους καρεκλοκένταυρους αρχομανείς διότι το κάλλος έρχεται από την αρετή, την σωφροσύνη και την παιδεία, τα οποία έχουν καταργήσει για να μην προάγονται οι υπήκοοι σε πολίτες.

  4. Σβήσιμο και ξανά μουτζούρωμα, μάταιες εκκλήσεις από το Δήμο με τους γκραφιτάδες να σπάνε πλάκα, και ο κύκλος διαρκώς να επαναλαμβάνεται, αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί λύση στο πρόβλημα. Και μιλάμε για ένα πάρκο-βιτρίνα της πόλης, φανταστείτε τι γίνεται στα πάρκα β’ και γ’ διαλογής.

  5. Και στην Τσεχία όταν συνέλαβαν έναν Έλληνα ανήλικο που είχε πάει εκεί για διακοπές, υποχρέωσαν τον πατέρα του να πάει εκεί και να τον γυρίσει στην Ελλάδα, να πληρώσει βαρύ πρόστιμο και συγχρόνως του απαγόρεψαν την είσοδο στην χώρα τους
    εφ’ όρου ζωής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σομαλία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από έκρηξη βόμβας έξω από καφετέρια κατάμεστη λόγω του τελικού του Euro

Τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου επέλεξαν κάποιοι για να πραγματοποιήσουν τα φρικιαστικά τους σχέδια στη Σομαλία, καθώς φρόντισαν...

More Articles Like This