«Περήφανος Αλβανός» που πρέπει να γίνει Σουδανός

Ο Π. Γκικουρίας, σάρκα από τη σάρκα του Ελληνισμού της Χειμάρρας, αναλαμβάνει μια βαριά ευθύνη και ένα ευγενές καθήκον: να κρατήσει ψηλά, πάνω από τη λάσπη της διαφθοράς και της ανομίας, τη σκυτάλη του Φρέντι Μπελέρη

Must Read

Ο Πέτρος Γκικουρίας είναι αληθινό τέκνο της Χειμάρρας, της πατρίδας του αρχηγού Σπυρομήλιου, ο άνθρωπος στον οποίο στρέφουν τις ελπίδες του για τον Δήμο Χειμάρρας τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου αλλά και πολλοί Αλβανοί πολίτες, που θέλουν κάποτε, επιτέλους, να γίνει η Αλβανία ευνομούμενη χώρα και όχι Κολομβία των Τούρκων και προτεκτοράτο του Ερντογάν.

Ο Π. Γκικουρίας, σάρκα από τη σάρκα του Ελληνισμού της Χειμάρρας, με οικογένεια που υπέστη απηνείς διώξεις από το καθεστώς του Χότζα, αναλαμβάνει μια βαριά ευθύνη και ένα ευγενές καθήκον: να κρατήσει ψηλά, πάνω από τη λάσπη του αλβανικού σοβινισμού, της διαφθοράς και της ανομίας, τη σκυτάλη του Φρέντι Μπελέρη, τη σκυτάλη του κάστρου του ελληνικού εθνισμού στη Β. Ηπειρο. Μετανάστης στις ΗΠΑ, Αμερικανός πολίτης -έχει σημασία- και επιτυχημένος επιχειρηματίας, θα ανδρώσει το ανάστημά του απέναντι στα όργανα του αλευρομύτη των Τιράνων, ο οποίος, μην ξεχνάτε, είναι κι αυτός, όπως και το αφεντικό του, ο Ερντογάν, ελληνικής καταγωγής, και έτσι εξηγείται και το βαθύ του μίσος για τους Ελληνες.

Το καθεστώς Ράμα διάλεξε για αντίπαλο του Ελληνα υποψήφιου Δημάρχου έναν δεδηλωμένο εξωμότη του ελληνικού εθνισμού, τον Βαγγέλη Τάβο, που έχει τόση σχέση με τη Χειμάρρα όση εγώ με την Τριταία Φωκίδος και ο οποίος, το 2017, βουλευτής Αργυροκάστρου με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ενταξης (διάσπαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα), δήλωνε: «Τόπος γέννησής μου είναι η Δρόπολη, εγώ όμως είμαι περήφανος Αλβανός, Λάμπης (Λιάπης) Αργυροκαστρίτης».

Πώς να μην ανταμείψει ο Ράμα τέτοια ευλύγιστη μέση; Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο «περήφανος Αλβανός» Τάβος διορίστηκε Περιφερειάρχης Αυλώνα και τώρα ανακοινώθηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας στις επαναληπτικές εκλογές, που στόχο έχουν, μετά την παράνομη σύλληψη, φυλάκιση, καταδίκη και έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη από το αξίωμα του Δημάρχου, να εκλεγεί παντί τρόπω πειθήνιο όργανο των Τιράνων, ώστε να προχωρήσει το αλβανικό σχέδιο κατά του Ελληνισμού της Χειμάρρας.

Ο ίδιος δε ο Τάβος διαδίδει πως έχει «επαφές» με το ελληνικό ΥΠΕΞ. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Γεραπετρίτης και η ιέρεια της βουδιστικής, έξτρα μαλακής έως μαζοχιστικής προσέγγισης στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις, η Υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, μετά το δούλεμα που έφαγε από τον Φούγκα, έτερο κατσαπλιά του Ράμα, για δήθεν απελευθέρωση του Φρέντι στο Εφετείο, και μετά τις παλινωδίες για την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή, κάνουν το λάθος να συνομιλούν με τέτοιον τύπο.

Τα κουδούνια που θα τους κρεμάσουν θα ηχούν πιο δυνατά και από τις καμπάνες της Αγια-Σοφιάς. Χρέος της ελληνικής Πολιτείας, που απέτυχε παταγωδώς διά των εκπροσώπων της εξωτερικής πολιτικής του και του Πρωθυπουργού που τους επέλεξε να επιβάλει την αθώωση του νόμιμου Δημάρχου Χειμάρρας και την ανάληψη των καθηκόντων του, είναι, έστω και τώρα, να εμποδίσει την ολοκλήρωση του σχεδίου της κομπανίας του Ράμα.

Εάν ο Τάβος έχει ελληνική ιθαγένεια, πρέπει να του την αφαιρέσουν, όπως έγινε με το άλλο «μπουμπούκι», τον Γκόρο. Αφού δηλώνει περήφανος Αλβανός, Λιάπης, και αρνείται την ελληνική καταγωγή του δημοσίως, και τον στέλνει ο Ράμα να κάνει πολιτικό τουρισμό στη Χειμάρρα, οι αληθινοί Χειμαρραίοι, η Ελληνική Δημοκρατία και οι τίμιοι Αλβανοί ψηφοφόροι της περιοχής οφείλουν να σεβαστούν την επιλογή του και να τον κάνουν Σουδανό. Να τον μαυρίσουν τόσο πολύ στην κάλπη, ώστε να γίνει ο πρώτος εθελοντής Λιάπης που θα μοιάζει στον Σάλβα Κιίρ Μαγιαρντίτ, πρόεδρο του Νοτίου Σουδάν, που προ καιρού έγινε φίρμα, διότι κατουρήθηκε πάνω του σε ζωντανή μετάδοση.

Με αυτό το στιλπνό βαθυμέλανο χρώμα, που αξίζει να του δώσουν οι ψηφοφόροι, ο εκλεκτός του Ράμα να καταγραφεί από τους διεθνείς παρατηρητές, που θα βιώσουν άλλη μια παρωδία αλβανικών εκλογών, πως προσήλθε ντεμέκ Αλβανός και απήλθε όπως το λέει ο Ζαμπέτας στο θρυλικό του άσμα για τον «Αράπη, τον σκύλο, τον μπλακ, ταμ ταμ ταμ». Είναι δε καιρός, ύστερα από τόσες απανωτές φόλες, ο Πρωθυπουργός να στείλει την κυρία Παπαδοπούλου στο σπίτι της -ό,τι της χρωστούσε της το ξόφλησε- και να μπει στη θέση της κάποιος που δεν θα δειλιάσει στην επιβολή σκληρών εξατομικευμένων μέτρων κατά όλου του μηχανισμού του Ράμα. Από τον ίδιο, ως το τελευταίο τσανάκι του.

Και κυρίως κάποιος που θα αγωνιστεί ώστε να έχουμε Φρέντι Μπελέρη στην Ευρωβουλή και Πέτρο Γκικουρία στη Χειμάρρα. Ετσι, ο Ράμα θα την «ακούει» στερεοφωνικά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΆΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΉΘΕΛΕ Η ΑΛΒΑΝΊΑ ΜΆΛΛΟΝ ΤΟ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΈΒΑΛΕ ΤΟ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ ΧΈΡΙ ΚΑΙ ΟΔΉΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΛΕΡΗ ΣΕ ΗΡΩΙΚΉ ΈΞΟΔΟ ΑΠΤΗ ΑΛΒΑΝΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΤΟ#ΝΕΟΛΑΟΠΟΤΑΜΟΜΠΛΕΠΑΣΟΚ#ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΌ ΤΟΥ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τραμπ έλαβε και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρική κούρσα – Υποψήφιος αντιπρόεδρος ο Τζ. Ντ. Βανς

Δύο 24ωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ο Ντόναλντ Τραμπ χρίστηκε και επίσημα υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την...

More Articles Like This