Μπέρδεψαν τις σφαίρες με… στρακαστρούκες!

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ήταν βεβαίως απολύτως αναμενόμενο πως θα συνέβαινε. Ο Τάκερ Κάρλσον, ένα από τα σπουδαιότερα δημοσιογραφικά ταλέντα που έχει αναδείξει η Αμερική τις τελευταίες δεκαετίες, το είχε προδικάσει δημόσια. Και φυσικά το μιντιακό στερέωμα του συστήματος έσπευσε να τον χαρακτηρίσει ψεκασμένο.

Ο ίδιος μιντιακός βόθρος δεν ήθελε καλά καλά χθες να πιστέψει αυτό που συνέβη. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή, το πρόσωπο του Τραμπ είχε γεμίσει αίματα, αλλά οι πρώτες ανταποκρίσεις μιλούσαν για «ήχους που μοιάζουν με πυρά και πτώση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων». Σε αυτό το πνεύμα μετέδωσαν την είδηση και δύο από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα της πατρίδας μας, το ένα μάλιστα θεωρούμενο -τάχα μου- έγκυρο. Μπέρδεψαν δηλαδή τις σφαίρες με… στρακαστρούκες, θέλοντας να απομειώσουν τη βαρύτητα του περιστατικού, ιδίως επειδή έβλεπαν τον Τραμπ ζωντανό και αντιλαμβάνονταν ότι γκρεμίζεται και το τελευταίο αφήγημά τους για επικράτηση του ραμολιμέντου των Δημοκρατικών, στο νήμα έστω, των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

Τη συνέχεια βεβαίως την ξέρουμε. Μετά το πρώτο σοκ τα μέσα του παγκόσμιου καθεστώτος θα συνεχίσουν ευλαβικά τη δουλίτσα τους στην κατεύθυνση αποδόμησης γεγονότων που εμποδίζουν τον στόχο τους.

Πρώτο μέλημα ασφαλώς η «απομόνωση» της εικόνας του υποψήφιου δολοφόνου από πιθανές διασυνδέσεις. «Μοναχικός λύκος» και αυτός, όπως και ο επίδοξος δολοφόνος του Ρόμπερτ Φίτσο. Καμία σχέση με τα κέντρα επιβολής παγκόσμιας εξουσίας. Τραμπικός ήταν ο δράστης, όπως και ο άλλος του Σλοβάκου πρωθυπουργού, πρώην οπαδός του! Αλληλοσκοτώνονται οι ψεκασμένοι μεταξύ τους!

Μη γελάτε καθόλου. Περίπου αυτή θα είναι η νέα «γραμμή», προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστοι συνειρμοί για το ποιος μπορεί να όπλισε τα χέρια των αδίστακτων εκτελεστών.

Υπάρχουν βεβαίως ζητήματα που δύσκολα μπορούν να παρακαμφθούν. Στην περίπτωση του Τραμπ και σοβαρά κενά ασφαλείας. Η ευκολία με την οποία τρύπωσε ο σκοπευτής στην πιο κοντινή στέγη, το γεγονός ότι κάποιοι τον είδαν και ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά και οι σπασμωδικές αντιδράσεις των φρουρών του υποψήφιου προέδρου, που φυσικά δεν επιλέγονται από τον ίδιο. Είναι μέλη της μυστικής υπηρεσίας (Secret Service), που «παραχωρούνται» με εντολή της σημερινής κυβέρνησης των Δημοκρατικών. Και απ’ ό,τι φαίνεται στα τηλεοπτικά πλάνα, παρά τα μπλε κοστούμια και τα μαύρα γυαλιά, μάλλον δεν παραχωρήθηκαν και οι πιο επαγγελματίες του είδους, σε αντίθεση με τους ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας που έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Ολα αυτά λοιπόν δημιουργούν τεράστια ερωτήματα και δεν καλύπτονται από χονδροειδείς προσπάθειες συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού. Το λόμπι της παγκοσμιοποίησης, της woke ανωμαλίας και της φιλοπολεμικής παράκρουσης ελέγχει τη συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Ομως υπάρχουν σημαντικές εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα Χ του Ιλον Μασκ, που έχει αρχίσει να εγείρει ενοχλητικά ερωτήματα για τα ύποπτα κενά ασφαλείας στην ομιλία του Τραμπ. Υπάρχουν και έντυπα που σέβονται τον εαυτό τους. Λιγοστά, αλλά επιδραστικά, όπως η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας. Τέλος, υπάρχουν και οι «ελεύθεροι σκοπευτές» του διαδικτύου που παράτησαν τα συμβατικά μέσα και σήκωσαν μόνοι τους διαδικτυακό μπαϊράκι, όπως ο φοβερός και τρομερός Τάκερ Κάρλσον, ο σχολιαστής ο οποίος προέβλεψε «στην ψύχρα» την απόπειρα δολοφονίας και λοιδορήθηκε άγρια από τα μαντρόσκυλα της παγκόσμιας εξουσίας.

Η απόπειρα κατά Τραμπ ήταν πράγματι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το πράγμα δεν μαζεύεται γιατί ο κόσμος αρχίζει και θυμώνει. Είναι φανερό πλέον ότι έχει στηθεί ένα υπερατλαντικό τερατούργημα που παλεύει με τους υπαλλήλους του να δημιουργήσει τετελεσμένα για να εμποδίσει την αλλαγή σκυτάλης στις ΗΠΑ. Αδίστακτο και αποφασισμένο, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ναρκοθετήσει τις κάλπες στις ΗΠΑ και να διευκολύνει την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Βεβαίως για να συμβούν όλα αυτά, πρέπει τα σχέδια να εκτελούνται με ακρίβεια. Και οι εντεταλμένοι υπάλληλοι της διεθνούς εξουσίας να παραμένουν στις θέσεις τους.

Στην περίπτωση του Τραμπ το σχέδιο (φυσικά θα λυσσάξουν να μας πουν ότι… δεν ήταν σχέδιο, αλλά απονενοημένο διάβημα ενός τρελού) απέτυχε παταγωδώς. Και έτσι όπως εξελίχθηκε, με τον Αμερικανό τέως πρόεδρο να αποδεικνύει σε συνθήκες πραγματικής δοκιμασίας ότι, εκτός από ρητορικά χαρίσματα, διαθέτει και απίστευτο αντρικό τσαγανό, οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στην επικράτησή του.

Το δεύτερο κρας τεστ έρχεται τις επόμενες μέρες, όταν όλα αυτά τα τσιράκια του ατλαντισμού και του WEF στην Ευρώπη, που χθες εμφανίστηκαν σαν μετανοημένες Μαγδαληνές να καταδικάσουν με μια φωνή την «πολιτική βία», θα κριθούν στο Ευρωκοινοβούλιο. Το λόμπι του πολέμου και της ρωσοφοβίας υπέστη σοβαρή ήττα στην Πενσιλβανία και οι εκπρόσωποί του στην Ευρωπαϊκή Ενωση χορεύουν σε αναμμένα κάρβουνα γιατί πρέπει να περάσουν από τη μυστική ψήφο των ευρωβουλευτών. Αν οι τελευταίοι σέβονται τον εαυτό τους και όσους τους εξέλεξαν, πρέπει να μαυρίσουν πανηγυρικά τη Φον ντερ Λάιεν και τη συμμορία της. Μακάρι η αποτυχημένη απόπειρα κατά Τραμπ να ανοίξει το πρώτο παράθυρο για την ειρήνη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο ΝΤΗΛΕΡ ΕΔΏ ΕΊΠΕ ΠΕΡΊ ΠΡΏΗΝ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΌΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΆΛΕΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΉΝΗ Σ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΗΣ BLACK ROCK ΟΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΓΛΥΦΩΤΣΑΝΑΚΑ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΌ ΜΑΣ ΝΤΗΛΕΡ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζήτησε ο εισαγγελέας

Να κριθεί ένοχος ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου για το σκάνδαλο με τις φρεγάτες, προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας...

More Articles Like This