Τι σημαίνει ηγέτης

Must Read

Αυτό που συνέβη χθες στις ΗΠΑ αφενός αποκαλύπτει για πολλοστή φορά πόσο βαθύ, σκοτεινό και δυσώδες είναι το παρασκήνιο που κυβερνά αυτή τη χώρα. Αφετέρου έδειξε πόσο σκληρό καρύδι και γεννημένος ηγέτης πρέπει να είναι κάποιος που θα υψώσει ανάστημα εναντίον αυτού του παρακράτους. Ο Ντόναλντ Τραμπ, με αίματα στο πρόσωπο από τον πυροβολισμό που μόλις είχε δεχθεί -και τον βρήκε στο αυτί-, δεν έφυγε τρέχοντας, σαν τον πανικόβλητο ποντικό που είδε γάτα να απλώνει τα νύχια της προς το μέρος του. Διέταξε τη φρουρά του να περιμένει, σήκωσε τη γροθιά του στον αέρα και κάλεσε τους συμπατριώτες του τρεις φορές να αγωνιστούν.

Αυτή η εικόνα, που λέει πολλά περισσότερα από χίλιες λέξεις, είναι μία από τις πιο ισχυρές που παρήγαγε η Αμερικανική πολιτική σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες. Και μόνο τούτη η στάση του ανθρώπου, που αψηφά τον κίνδυνο του θανάτου και επιδιώκει να στείλει μήνυμα στους πολίτες να πολεμήσουν για την πατρίδα τους, είναι μια πράξη που μπορεί να αλλάξει για τα καλά το σκηνικό και στην υπερδύναμη αλλά και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο.

Η παλικαριά, η φιλοπατρία και η αγάπη για τον λαό δεν διδάσκονται στα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και μη. Δεν τις σπουδάζει κάποιος σε σεμινάρια και ημερίδες λεσχών, μυστικών και φανερών συνάξεων και ινστιτούτων. Είτε τις έχεις είτε όχι. Ο Τραμπ, στη δυσκολότερη έως σήμερα στιγμή της ζωής του απέδειξε ότι διαθέτει αυτά τα σπάνια ηγετικά χαρακτηριστικά και μάλιστα σε πλεόνασμα.

Η εικόνα από τη χθεσινή απόπειρα δολοφονίας, με τον Τραμπ που έχει υψωμένη τη γροθιά και φωνάζει «fight» (αγωνιστείτε), είναι πλέον σύμβολο και μάλιστα ό,τι πιο δυναμικό και αισιόδοξο έχουμε δει στην εποχή μας να έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η επίδραση που ήδη έχει αυτό το γεγονός στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά το αποτύπωμα που αφήνει στις καρδιές των ανθρώπων. Τούτο το αποτύπωμα θα αποδειχθεί πολύ πιο βαθύ από την άβυσσο του παρακράτους που καταδυναστεύει τις ΗΠΑ και τον κόσμο ολόκληρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This