Ο πλανήτης σε μια κλωστή!

Must Read

Η απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ έχει σοκάρει όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Ο πρώην πρόεδρος και νυν ισχυρό φαβορί για επανεκλογή γλίτωσε από θαύμα, όμως είναι προφανές ότι στην Αμερική η κατάσταση έχει ξεφύγει, τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και βέβαια ό,τι έχει σχέση με την υπερδύναμη επηρεάζει σαν το πέταγμα της πεταλούδας όλη τη Γη. Πόσο μάλλον όταν είναι σε εξέλιξη ασταμάτητη η φωτιά, η καταστροφή, ο όλεθρος σε Ουκρανία και Γάζα.

Ο πλανήτης μοιάζει με μπαρουταποθήκη και όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ δείχνουν ότι τα πάντα κρίνονται σε μια κλωστή. Κι αυτό δεν αποτελεί πεσιμιστική εκτίμηση αλλά ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας.

Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διολισθαίνει διαρκώς σε αξιοπιστία, οι λαοί οδηγούνται σε φτωχοποίηση, οι ηγέτες αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, σταθερές δεν υφίστανται.

Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ, είναι απορίας άξιο πώς η κορυφαία υπερδύναμη θυμίζει κάποιες στιγμές όχι απλώς ανοχύρωτο κάστρο, αλλά «μπάτε, σκύλοι, αλέστε». Προσέξτε: Μιλάμε για τη χώρα η οποία πριν από δεκαετίες θρήνησε έναν από τους δημοφιλέστερους προέδρους όλων των εποχών. Η δολοφονία του Κένεντι στοιχειώνει ακόμη τους Αμερικανούς. Καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα είχε συμβεί εάν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν στεκόταν τόσο τυχερός.

Το ερώτημα είναι «τι ακριβώς έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες;». Πώς, δηλαδή, τόσο απλά και εύκολα ένας 20χρονος, αποφασισμένος να σκοτώσει τον υποψήφιο πρόεδρο, βρήκε πρόσβαση για να εκτελέσει το σχέδιό του; Πώς λειτούργησε κάτω από τη μύτη του FBI, κάνοντάς το απλό θεατή των γεγονότων; Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί μια τέτοια ανεπάρκεια και μάλιστα όχι απέναντι σε οργανωμένη επιχείρηση.

Οχι στις ΗΠΑ σε προεκλογική ομιλία υποψήφιου προέδρου, αλλά ούτε σε συγκέντρωση για τη δημαρχία κωμόπολης δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να ευσταθούν για την απουσία εκείνων που δουλειά τους είναι η προστασία των προσώπων που κινούν τα νήματα στη Γη.

Ομως, υπάρχουν και τα «πριν» της απόπειρας εις βάρος του Τραμπ. Το προηγούμενο διάστημα, ειδικά μετά το debate, αυτό που μονοπωλούσε τη ζωή των Αμερικανών ήταν «η κατάσταση της υγείας του Τζο Μπάιντεν». Στα 81 του χρόνια ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ αμφισβητείται ευθέως όχι μόνο από τους Ρεπουμπλικάνους αλλά και από το ίδιο το κόμμα του. Ανοιχτά, δίχως κανένα δισταγμό, πολλοί Δημοκρατικοί τού ζητούν να αποχωρήσει από την κούρσα, κρίνοντας ότι δεν είναι, από πλευράς υγείας, ικανός να ανταποκριθεί σε τούτο το τεράστιο διακύβευμα. Ο ίδιος έχει στυλώσει τα πόδια σαν να πρόκειται για παιδάκι που αρνείται να δώσει το ποδήλατο το οποίο του έκαναν δώρο.

Ομως, εδώ μιλάμε για το παρόν και το μέλλον μιας υπερδύναμης και ταυτόχρονα το νήμα που την ενώνει με τον υπόλοιπο πλανήτη. Η εικόνα του Τζο Μπάιντεν όλο αυτό το διάστημα είναι σοκαριστική. Ενας άνθρωπος ο οποίος μοιάζει με μποξέρ που έχει δεχτεί άπειρα χτυπήματα και παραμένει τρεκλίζοντας στο ρινγκ μέχρι το τελικό νοκ άουτ.

Αν όλα τούτα τα βλέπαμε σε ταινία, θα μιλούσαμε εύκολα για τη «φαντασία των παραγωγών του Χόλιγουντ». Δυστυχώς, όμως, είναι πραγματικότητα ενός πλανήτη που ακροβατεί.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χώρισαν μετά από 21 χρόνια γάμου η Σοφία Παθέκα και ο Λεωνίδας Παπασταύρου!

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Σοφίας Παθέκα και του Λεωνίδα Παπασταύρου έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια.Από τον Ηλία...

More Articles Like This