Τα καλά πραξικοπήματα

Must Read

Και πού είστε, σύντροφοι! Να μου το θυμηθείτε μέρες που είναι. Πλησιάζει η εποχή που τα διάφορα φάρμακα που καταπολεμούν την πίεση και τα καρδιακά θα τεθούν εκτός μάχης.

Διότι, τι να σου κάνουν κι αυτά όταν διαβάζεις κείμενα που είναι ικανά να κάνουν τους δικούς σου να ψάχνουν για οικονομικά γραφεία τελετών;

Διάβαζα κάπου ότι η «δικτατορία που εγκαθιδρύθηκε την 21η Απριλίου 1967 από μια ομάδα αξιωματικών αποτέλεσε την αρνητικότερη επέμβαση του Στρατεύματος κ.λπ.». Ως εδώ όλα καλά κι εγώ μαζί τους.

Διαβάζω, όμως, μερικές γραμμές πιο κάτω: «Υπήρξαν όμως και επεμβάσεις του Στρατεύματος στην πολιτική ζωή της χώρας με θετικό αποτέλεσμα, όπως η Επανάσταση του 1909 (σ.σ.: που «ανακάλυψε» τον Βενιζέλο), το Κίνημα Εθνικής Αμύνης το 1916 (σ.σ.: που χώρισε την Ελλάδα στα δύο και οι Αγγλογάλλοι βομβάρδισαν Αθήνα και Πειραιά), η Επανάσταση του 1922 (σ.σ.: που κοσμείται με τη «δολοφονία» των Εξι) κ.λπ.».

Είναι η γνωστή λογική των καλών και των κακών πραξικοπημάτων. Τα κακά είναι αυτά που διαλύουν το κράτος, ενώ τα καλά, ιδίως αν έχουν και λίγη δόση από Βενιζέλο μέσα -ακόμα καλύτερα-, είναι αυτά που σε κάνουν να αναφωνείς: «Πού ήσουν φίλε κι άργησες;» ή «Μάγισσες, φέρτε βότανα, τον πόνο μου να γιάνω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αν είχα κάτι ιατρικό μπορεί να αποχωρούσα από την κούρσα» δήλωσε ο Μπάιντεν

Σε νέα του συνέντευξη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τόνισε ότι θα ξανασκεφτόταν την απόφασή του να είναι...

More Articles Like This