Κύπρος, Ισραήλ και Παλαιστίνη

Λευτεριά να ’χει όλος ο κόσμος, το δικαιούται. Αλλά, ως Ελληνες, οφείλουμε να μη λησμονούμε τα του οίκου μας

Must Read

Σε παράσταση στην πολύπαθη, από τους μοντερνισμούς ανέμπνευστων σκηνοθετών και ατάλαντων ηθοποιών, Επίδαυρο μεγάλο μέρος του κοινού καθώς και συντελεστές του έργου φώναξαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Κάποια στιγμή υψώθηκε και μια παλαιστινιακή σημαία. Οι θεατές, οι ηθοποιοί, οι ταξιθέτες και οι φύλακες του χώρου έχουν δικαίωμα να φωνάξουν ό,τι επιθυμούν – πάντα στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας. Δικαίωμα έχουν, ωστόσο, και οι τρίτοι να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην κριτική για τις συμπεριφορές και τις αντιλήψεις που εκφράζονται δημόσια.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, τη διάπραξη θηριωδιών (φόνοι, βιασμοί, λεηλασίες, βεβηλώσεις προσκυνημάτων, τάφων και εκκλησιών) και την έναρξη της κατοχής μεγάλου τμήματος της Μεγαλονήσου. Από το 1974 φτάσαμε στο 2024 και οι Τούρκοι είναι πλέον πεπεισμένοι ότι η διεθνής νομιμότητα είναι ένα χάρτινο κοκοράκι, που διαλύεται μόλις μουσκέψει από τον ιδρώτα των ηγετών του κόσμου τούτου, που τα κάνουν πάνω τους μόλις σκεφτούν την ισχύ της Τουρκίας ή τρίβουν τα χέρια τους μόλις πάρουν μυρωδιά τα γρόσια που θα λάβουν από τον εκάστοτε «σουλτάνο» για τις υπηρεσίες τους.

Και οι Τούρκοι κοιμούνται ήσυχοι τα τελευταία 50 χρόνια επειδή βλέπουν τους επικεφαλής της ελληνικής πολιτικής σκηνής να κάνουν συνομιλίες μαζί τους, αναγνωρίζοντας έτσι, με έμμεσο τρόπο, τη νομιμότητα της συμπεριφοράς κράτους που συμπεριφέρεται σαν τον μαφιόζο της γειτονιάς.

Κι οι ελληνόφωνοι πολιτικοί κοιμούνται ήσυχοι διότι οι Ελληνες εκλογείς και τους ψηφίζουν και λησμονούν το κυπριακό δράμα. Ανθρωποι, όπως οι συμπολίτες μας που φώναζαν υπέρ της Παλαιστίνης στην Επίδαυρο, είναι η χαρά κάθε εξουσίας. Αλλωστε, η πολιτική ορθότητα είναι ο χρυσός μόσχος της εποχής και είναι πιο «ορθοπολιτικό» να παθιάζεσαι με τη σύγκρουση Αράβων και Ισραηλινών παρά να ζητάς δικαιοσύνη για τον Ελληνισμό και προσαγωγή σε δίκη όσων κτηνών διέπραξαν στην Κύπρο εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και βρίσκονται ακόμα εν ζωή.

Λευτεριά, λοιπόν, και στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ και στους Εβραίους ομήρους της Χαμάς και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ας κοιτάξουμε πρώτα τα του οίκου μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιά στην Νεμέα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Μια ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης, αυτήν την φορά σε αγροτοδασική έκταση στην Δάφνη Νεμέας, στην Κορινθία.Η...

More Articles Like This