Σε διατεταγμένη υπηρεσία για την απόκτηση τέκνων από ΛΟΑΤΚΙ

Τι κρύβεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα του βαθέος Μεγάρου να εκλεγεί πρόεδρος της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής η συντάκτρια του νόμου για τον γάμο των ομοφύλων - Απόκτηση τέκνων με παρένθετη μητρότητα χωρίς νόμο

Must Read

Το Μαξίμου δυστυχώς δεν κατάλαβε τίποτε! Ούτε από το ηχηρό μήνυμα των ευρωεκλογών, δεκατρείς μονάδες πτώση η Ν.Δ., ούτε από τις ηχηρές προειδοποιήσεις βουλευτών της Ν.Δ. στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ότι εφεξής δεν είναι δεδομένοι. Με άγνοια κινδύνου και αλαζονεία λοιπόν επιχείρησε να επιβάλει στην Επιτροπή Θεσμών του Κοινοβουλίου να ψηφίσει για πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής τη συντάκτρια του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθηγήτρια Νομικής Κατερίνα Φουντεδάκη.

Επτά βουλευτές της Ν.Δ. δήλωσαν απρόθυμοι να την ψηφίσουν, αλλά για να μην προκαλέσουν πρόβλημα στο κόμμα ζήτησαν την αντικατάστασή τους. Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί χθες η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών μέχρι νεωτέρας. Το πολιτικό αποτέλεσμα ήταν ότι κατέστη σαφές στον πλέον αδαή ότι από την «ενός ανδρός αρχή» οδηγούμαστε κατά περίπτωση στη «συγκυβέρνηση» του Μαξίμου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Η εποχή των πειθήνιων έληξε.

Ωστόσο, επειδή στο μέλλον θα έχουμε πολύ χρόνο για να αναλύσουμε τη νέα κατάσταση, η οποία συναρτάται με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ας μας επιτραπεί να αποκαλύψουμε σήμερα γιατί η ομάδα του πολιτικού ολέθρου που διοικεί το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούσε την ατελέσφορη, όπως απεδείχθη με την απόσυρσή της, τοποθέτηση της κυρίας Φουντεδάκη στη θέση της προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Ο σκοπός ήταν σαφής και δεν έχει εγκαταλειφθεί παρά την προχθεσινή ψυχρολουσία: Η νομοθέτηση της υιοθεσίας ή της απόκτησης τέκνων από ΛΟΑΤΚΙ με απόφαση ανεξάρτητης Αρχής -κατά το προηγούμενο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων που κατήργησε με απόφασή της το θρήσκευμα από τις ταυτότητες το 2001- χωρίς την ψήφιση νόμου. Η καθηγήτρια θα ήταν, εφόσον κατάφερνε να εκλεγεί στο αξίωμα, σε διατεταγμένη πολιτική υπηρεσία.

Πώς σχεδιάστηκε το μεγάλο κόλπο; Στο πόρισμα της επιτροπής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ που παρεδόθη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το 2022 η κυρία Φουντεδάκη ως μέλος αυτής έγραψε με τα χεράκια της μαζί με άλλους και συνυπέγραψε με όλα τα μέλη της επιτροπής Σισιλιάνου τα εξής για το επίμαχο θέμα: «47.

Ως προς το θέμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ΙΥΑ), μία πρόταση για ευρύτερη αναθεώρηση του πλαισίου που θα περιλάμβανε και ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, θα υπερέβαινε ενδεχομένως την εντολή που έχει λάβει η παρούσα επιτροπή. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι στο πλαίσιο μίας συμπεριληπτικής πολιτικής βασιζόμενης στην αρχή της ισότητας, η διασταλτική ερμηνεία της προϋπόθεσης της αδυναμίας φυσικής αναπαραγωγής -προϋπόθεση που διέπει την εν γένει ρύθμιση του ζητήματος- θα κάλυπτε και τα πρόσωπα που βρίσκονται σε ομόφυλη σχέση.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η ενδεχόμενη θεσμοθέτηση του γάμου ομοφύλων θα επιφέρει λύση και σε ειδικότερα ζητήματα που σχετίζονται με την αναγνώριση αλλοδαπών ληξιαρχικών πράξεων για παιδιά ομοφύλων Ελλήνων τα οποία έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, την εκ μέρους τους απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας και την αναγνώριση συναφών γονεϊκών δικαιωμάτων. Ωστόσο, το ζήτημα της αναγνώρισης της ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτεί απαραίτητα νομοθετική ρύθμιση, αλλά επιλύεται και άμεσα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προς το ειδικό ληξιαρχείο Αθηνών που θα προσδιορίζει ότι επιτρέπονται οι μεταγραφές σε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης παιδιών ομογονεϊκών οικογενειών που έχουν εκδοθεί νομίμως σε άλλη χώρα».

Η δουλειά είναι έτοιμη από καιρό. Την έχουμε επισημάνει σε πλείστες όσες δημόσιες παρεμβάσεις μας πριν από την ψήφιση του γάμου: Η αποστολή της κυρίας Φουντεδάκη στην Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής θα ήταν να «νομοθετήσει» από το «παράθυρο» (παρακάμπτοντας τη Βουλή) την παρένθετη μητρότητα για την απόκτηση τέκνων από ομόφυλους που ήρθαν σε γάμου κοινωνία. Η διασταλτική ερμηνεία της ανικανότητάς τους να τεκνοποιήσουν με απόφαση της Αρχής η οποία θα εκδίδει στο μέλλον σωρηδόν πιστοποιητικά ανικανότητας για ΛΟΑΤΚΙ θα τους έδινε τη νομική δυνατότητα να υπαχθούν όπως τα ετερόφυλα ζευγάρια στο «πλαίσιο της αρχής της ισότητας» στον νόμο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Θα εδύναντο δηλαδή να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, η οποία στο μέλλον θα εξελισσόταν σε εργαλείο αναπαραγωγής παιδιών. Πρέπει να ντρέπεται η ομάδα του πολιτικού ολέθρου του Μεγάρου Μαξίμου που το επιχείρησε αυτό. Εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μετεκλογικά δεσμεύτηκε ότι η Ν.Δ. παγώνει και δεν θα προχωρήσει σε άλλη νομοθετική πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. Τον εξέθεσε στα μάτια της εκλογικής βάσης της παράταξης, στην οποία άλλα υποσχέθηκε.

Μετά την ντροπιαστική ήττα και την αναδίπλωση στο Κοινοβούλιο για το θέμα Φουντεδάκη ο κύριος πρωθυπουργός έναν δρόμο έχει: Να διώξει κλοτσηδόν από το Μαξίμου τον αλαζόνα που θεώρησε ότι έχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. στο τσεπάκι του. Το σύνθημα των ΛΟΑΤΚΙ είναι «ένας νόμος δεν αρκεί». Λάθος. Ενας νόμος αρκεί για να κάνει άνω κάτω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ.

Ειδικώς αν με την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών το διακύβευμα θα είναι, ανεξαρτήτως προσώπου που θα αναλάβει την Αρχή, εκτός από την τεκνοθεσία των ΛΟΑΤΚΙ και το ποιος νομοθετεί σε αυτή τη χώρα: Το Κοινοβούλιο και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού ή οι ανεξάρτητες Αρχές και οι διορισμένοι πρόεδροί τους; Οταν με το καλό περάσει από ακρόαση ο/η νέος πρόεδρος της Επιτροπής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, οι βουλευτές οφείλουν να τον ρωτήσουν ποια τα σχέδιά του για την παρένθετη μητρότητα των ΛΟΑΤΚΙ και πώς τυχόν σχεδιάζει να «νομοθετήσει»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. «Επτά βουλευτές της Ν.Δ. δήλωσαν απρόθυμοι να την ψηφίσουν, αλλά για να μην προκαλέσουν πρόβλημα στο κόμμα ζήτησαν την αντικατάστασή τους.»

    Αυτά κ. Κοττάκη λέγονται ποντιοπιλατισμοί γιατί στο τέλος θα τον σταυρώσουν τον Χριστό ξανά…
    Εκτός, αν εκτιμάτε ότι αν δεν σταυρωθεί, θα χάσουμε την Ανάσταση…
    Οι άγιοι γέροντες όμως λένε ότι κάθε σκαλί παρακάτω σε θέματα ηθικής τάξεως επισύρει επιτίμια από τον ουρανό και ήδη τα βλέπουμε και θα τα δούμε σε πιο ακραία μορφή…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξοργιστικό! Με διακριτικά Δημοκρατία της «Μακεδονίας» η σκοπιανή Αστυνομία στα σύνορα

Η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει ακάθεκτη να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την Συμφωνία των Πρεσπών και...

More Articles Like This