Πολιτικά ζόμπι χορεύουν στον τάφο της Μεταπολίτευσης!

Στην Ελλάδα του Μωυσή Β' όλα μπορούν να συμβούν. Κι απ' ό,τι φαίνεται ο ηγεμών άγγιξε με το μαγικό του ραβδί την υποψηφιότητα της Αννούλας, την οποία άλλωστε είχε προτείνει και για πρόεδρο του ΟΟΣΑ, αλλά η καψερή δεν τα κατάφερε γιατί το περιβάλλον ήταν ανταγωνιστικό…

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Στις χώρες όπου οι λαοί έχουν κοντή μνήμη φαίνεται πως γίνεται πιο εύκολη η ανακύκλωση. Οχι των απορριμμάτων, αλλά των φθαρμένων υλικών ενός χρεοκοπημένου πολιτικού καρνάβαλου.

Οταν διέρρευσε, δειλά δειλά, η πιθανότητα επιστροφής της Αννας Διαμαντοπούλου στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέσω της διεκδίκησης -μάλιστα- της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, ήμουν σίγουρος ότι κάποιος με ιδιόρρυθμο χιούμορ αποφάσισε να την τρολάρει. Να επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, έπειτα από δέκα χρόνια εξαφάνισης, αυτοί οι… μνημονιολάγνοι που οδήγησαν την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου στο απόλυτο πολιτικό περιθώριο; Ξαφνική παλιννόστηση των «νενέκων» του σχεδίου Ανάν και των οπαδών του «Γερούν-γερά!»; Αδύνατο, σκέφτηκα. Τα ζόμπι υπάρχουν μόνο στις ταινίες…

Στην πορεία, μόλις είδα κάποια «ειδησεογραφικά sites» από αυτά τα…πρωταγωνιστικά που θεωρούνται «βαρόμετρο» για τις προθέσεις του καθεστώτος να αναπέμπουν ύμνους στη… νέα και άφθαρτη πολιτικό, η οποία μπορεί επιτέλους να φέρει φρέσκια πνοή στο καραβοτσακισμένο ΠΑΣΟΚ, άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια.

Αμέσως ρώτησα τον εκδότη αυτής της εφημερίδας, τον Ιωάννη Φιλιππάκη, που, αν και νεότερος, είναι μάλλον πιο υποψιασμένος γύρω από τέτοιου είδους «συστημικές επινοήσεις».

-Είναι δυνατόν;

-Εάν εξασφαλίσει τους κατάλληλους χορηγούς… επικοινωνίας θα το δούμε και αυτό, μου είπε χαμογελώντας σαρδόνια.

Ψάχνοντας λίγο στην πορεία έμαθα ότι η Αννούλα το εννοούσε. Εβαλε και δημοσκόπο, υποψιάζομαι αυτόν τον φοβερό επαγγελματία που πάντα επιφυλάσσει μια αισιόδοξη ματιά για το ΠΑΣΟΚ (του Σημίτη…). Οι ποιοτικές μετρήσεις, μου είπαν, τη δικαίωσαν. Ηταν εξαιρετικά ενθαρρυντικές!

Η Αννα περίμενε και μια μεγάλη ποσοτική μέτρηση από το μαγειρείο του δημοσκόπου για να πειστεί ότι ολάκερος ο κόσμος της Κεντροαριστεράς αγκαλιάζει με θέρμη το εγχείρημά της. Ως διά μαγείας ο γκαλοπατζής που κόβει τον κιμά παρουσία του πελάτη άναψε το πράσινο φανάρι: Η κοινωνία ζητάει comeback Διαμαντοπούλου! Οσονούπω και επί της μικρής οθόνης…

Ετσι η Αννα, επειδή βάζει πάνω απ’ όλα την ηθική διάσταση της πολιτικής, παραιτήθηκε από την επίζηλη θέση μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Coca-Cola και στρατεύτηκε στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας.

Ωραίο, μη μου πείτε. Μια κατά γενική ομολογία αποτυχημένη της πολιτικής σκηνής, που ως μόνη λύση «εξευρωπαϊσμού» της χώρας έβλεπε την καθιέρωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στα αγγλικά (!), έρχεται για να μας απαλλάξει από τον Μητσοτάκη. Ή μήπως όχι;

Κανονικά, πολιτικός ο οποίος έχει περάσει από επίσημα αξιώματα και καταλήγει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής Coca-Cola σίγουρα δεν έχει πιθανότητα να επιστρέψει. Εχει τελειώσει και δεν το έχει πάρει πρέφα.

Στην Ελλάδα όμως του Μωυσή Β’ όλα μπορούν να συμβούν, συμπεριλαμβανομένων νεκραναστάσεων. Κι απ’ ό,τι φαίνεται ο ηγεμών άγγιξε με το μαγικό του ραβδί την υποψηφιότητα της Αννούλας, την οποία άλλωστε είχε προτείνει και για πρόεδρο του ΟΟΣΑ, αλλά η καψερή δεν τα κατάφερε γιατί το περιβάλλον ήταν ανταγωνιστικό…

Επιστρέφει, λοιπόν, στα ενδότερα. Τώρα θα την ακολουθούν σε κάθε της βήμα όλα εκείνα τα εξαιρετικά μέσα ενημέρωσης που νυχθημερόν αποθεώνουν το αυτοκρατορικό ζεύγος της χώρας. Αίφνης η Διαμαντοπούλου προβάλλεται σαν τον ερχομό της άνοιξης που θα φέρει φρεσκάδα γιασεμιού στην προοδευτική παράταξη, σαν τον ολόγιομο Μπάτη που θα μπει από το πράσινο παράθυρο για να δροσίσει τη μουχλιασμένη «καμαρούλα μια σταλιά» ενός ιστορικού κόμματος που βρίσκεται σε περιδίνηση και αποδρομή.

Θέλετε κι άλλα τέτοια επικολυρικά; Λυπάμαι, αλλά νομίζω ότι θα τα γράψουν καλύτερα οι εντεταλμένοι. Και μη στενοχωριέστε, έχουμε δρόμο ακόμη και θα τα διαβάσετε.

Επί της ουσίας, βέβαια, τι μήνυμα κομίζει η Αννα μας; Το είπε νομίζω στο διάγγελμά της που φιλοτέχνησε με τη βοήθεια μάλλον του δαιμόνιου δημοσκόπου που ανιχνεύει τις επιθυμίες του εκλογικού σώματος: «Ανοιχτήκαμε πιο πέρα από τις δυνάμεις μας, χάσαμε το μέτρο, εμείς οι Ελληνες» είπε (και έπρεπε να ‘ρθει ο Τόμσεν για να μας ισιώσει…). Μάλιστα. Ωραίος συλλογισμός για επιφυλλίδα στην «Καθημερινή», πλην όμως στην πράσινη κάλπη δεν θα πιάσει ούτε τις ψήφους της νομαρχιακής Κοζάνης.

Επομένως τι πραγματικά γυρεύει η κυρία από τη ζωή των σύγχρονων πασόκων; Να πει κανείς ότι δεν υπάρχουν νέα πρόσωπα; Προς τιμήν της, η αείμνηστη Φώφη φρόντισε να αναδείξει αρκετά από αυτά. Ο Χρηστίδης, ο Μάντζος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ακόμη κι ο παλαιότερος Κατρίνης είναι δικά της παιδιά. Διαφωνώ πλήρως με τις απόψεις τους στα περισσότερα θέματα, αλλά, δόξα τω Θεώ, αρθρώνουν μια χαρά πολιτικό λόγο. Δεν έχουν ανάγκη τη… σοφία της κυρίας Διαμαντοπούλου.

Η Αννούλα, λοιπόν, είναι βέβαιον ότι θα πατώσει, αλλά θα την κάνει τη ζημιά. Στον βαθμό που δεν την εμπόδισαν να κατέβει, αφού δημοσίως χειροκροτεί την πολιτική Μητσοτάκη, θα χαντακώσει ακόμη και αξιοπρεπείς υποψηφιότητες όπως του Παύλου Γερουλάνου, που ασκεί συνεπή αντιπολίτευση. Και ξέρετε ποιο θα είναι το κλου; Οτι στο τέλος το ασύντακτο παραστρατημένο κοπάδι θα επιστρέψει στο μαντρί του βοσκού που αμφισβητήθηκε, αλλά διαθέτει μακριά γκλίτσα. Κι ο Μητσοτάκης θα τρίβει τα χέρια γιατί θα έχει απέναντί του με φρέσκια εντολή έναν αντίπαλο του χεριού του, ένα άλλο πολιτικό ζόμπι που ούτε το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει. Η Αννούλα θα έχει επιτελέσει άξια την αποστολή της και θα μπορεί να γυρίσει θριαμβεύτρια στην Coca-Cola για να προσφέρει τις γνώσεις της…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτός είναι ο 64χρονος που δολοφονήθηκε – Τον σκότωσαν στο ξύλο τα μάτια μιας γυναίκας!

«Παγωμένη» παραμένει τις τελευταίες ώρες η τοπική κοινωνία του Αγίου Πέτρου του δήμου Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία από τη...

More Articles Like This