Charlie Hebdo

Must Read

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» είναι πασίγνωστο και για την ύλη του αλλά και για την περιπέτειά του, στις 7 Ιανουαρίου 2015, όταν δύο οπλισμένα άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία του, με αποτέλεσμα τη δολοφονία 12 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού, και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Το περιοδικό, λοιπόν, με αφορμή όσα αισχρά συνέβησαν κατά την τελετή ενάρξεως της Ολυμπιάδας, δημοσιεύει μια πολύ τολμηρή, αλλά άκρως επιτυχημένη γελοιογραφία, που διακωμωδεί τις ακρότητες που μας παρουσίασαν οι διοργανωτές με την ειρωνική λεζάντα: «Η τελετή λήξεως θα είναι καλύτερη».

Το «Charlie Hebdo» έχει αριστερό προσανατολισμό, αλλά φαίνεται ότι οι Γάλλοι αριστεροί δεν έχουν πρόβλημα να βλέπουν καθαρά τα πράγματα. Και είδαν τους ξεδιάντροπους ΛΟΑΤΚΙ να γελοιοποιούν τον Μυστικό Δείπνο (οι μπούρδες που πρόβαλαν οι διοργανωτές για να δικαιολογηθούν ήταν απλώς… μπούρδες). Είδαν τα μυστηριώδη με τις μάσκες να πηδάνε πολλά παλούκια με την ολυμπιακή φλόγα. Α, είχαμε και τον κ. Μακρόν να δέχεται περιπαθή ασπασμόν από την υπουργό του επί του αθλητισμού. Ο συμπατριώτης του Βικτόρ Ουγκό είχε πει ότι έρως είναι «ο ασπασμός των Αγγέλων προς τα άστρα», αλλά, βρε παιδί μου, έτσι, μπροστά σε όλους; Αμ, αυτοί δεν είναι Ολυμπιακοί. Αυτοί είναι κανονική τσόντα, ακατάλληλοι για κάτω των 18 ετών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν τα 31 εκατ. ευρώ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Eurojackpot για τα 31 εκατομμύρια ευρώ. Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε...

More Articles Like This