Οι εθνάρχες να αποκαθηλωθούν από την ιστορική μνήμη!

Η αλλαγή της στάσης του Μακαρίου, από αρχικό υπέρμαχο της Ενωσης σε πολέμιό της, μπορεί να κατανοηθεί μέσω των δολοπλοκιών των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών: άλλαξε λόγω του εκβιασμού του

Must Read

Στις 8 Αυγούστου 2024, 42 λεωφορεία με 700 Τούρκους διέσχισαν το οδόφραγμα του Λιμνίτη στην Κύπρο για να γιορτάσουν τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας το 1964 με βόμβες ναπάλμ. Αλλοι τόσοι έφτασαν στον περίκλειστο θύλακα με πλοία, συνοδευόμενα από πλοία του τουρκικού ναυτικού.

Την ίδια περίοδο, ο πρόεδρος της Κύπρου Χριστοδουλίδης αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων καταδρομέων στην Κύπρο, δηλώνοντας ότι «δεν θα δώσει συγχωροχάρτι σε κανέναν». Στην Κύπρο μόνο η ΕΛΔΥΚ, οι καταδρομείς και οι μαχητές της ΕΟΚΑ πολέμησαν το 1974. Οι Μακαριακοί και οι κομμουνιστές του ΑΚΕΛ «λάκισαν» με τον πρώτο τουρκικό πυροβολισμό. Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου η δικαίωση των νεκρών απαιτεί να αποκαλυφθούν οι πραγματικές πράξεις και προθέσεις της ηγεσίας του ελλαδικού και του κυπριακού Ελληνισμού, οι οποίες δολίως συσκοτίζονται στον καπνό των ολέθριων πράξεων της χούντας.

Αν εξαιρέσουμε τους κομμουνιστές του ΑΚΕΛ, που ακολουθούσαν τη γραμμή της ΕΣΣΔ, δύο ήταν οι πολιτικοί που εργάστηκαν κατά των συμφερόντων του Ελληνισμού στην Κύπρο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Μακάριος. Κατά τον μακαρίτη ιστορικό Δημοσθένη Κούκουνα, οι ολέθριες πολιτικές πράξεις του Καραμανλή κατανοούνται μέσα από τη σχέση του με Γερμανούς και Βρετανούς την περίοδο της Κατοχής, «Η υπόθεση Μέρτεν και η σύγκρουση με τον Καραμανλή», εκδόσεις Μέτρον, Αθήνα 2019. Πράγματι, το 1953, μετά την άρνηση των Βρετανών να επιτρέψουν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, ο Παπάγος διεθνοποίησε το Κυπριακό στον ΟΗΕ. Ομως, προς έκπληξη των Βρετανών, στις 30 Ιουνίου του 1955 ο Παπάγος απεδέχθη πρότασή των να εμπλακεί η Τουρκία στο Κυπριακό μέσω μιας τριμερούς διάσκεψης στο Λονδίνο (29 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου 1955). Ταυτόχρονα, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 1955, ο Καραμανλής επέκρινε την πολιτική της «ενώσεως».

Από εκείνη τη στιγμή, η πολιτική θέση του Καραμανλή στο Κυπριακό συνέπλευσε με αυτή των Βρετανών, ως «ευρεία αυτοκυβέρνηση της Κύπρου υπό βρετανική κυριαρχία». Ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας στα απομνημονεύματά του αναφέρει «ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση Καραμανλή προετοίμαζε μεθοδικώς την απεμπόληση του ιερού αιτήματος των Κυπρίων (ένωση) και ότι (ο Καραμανλής) θα παρέδιδε αργά ή γρήγορα την Κύπρο εις τους Αγγλοτούρκους… Το Κυπριακό έχει δολαροποιηθεί». Προφανώς, τα μετέπειτα γεγονότα επιβεβαίωσαν τις αρχικές προθέσεις του Καραμανλή στο Κυπριακό. Η υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου και η δήλωση του Καραμανλή ότι «η Κύπρος κείται μακράν» προσδιόρισαν με σαφήνεια την εγκατάλειψη του κυπριακού Ελληνισμού από τον πολιτικό κόσμο. Επί Καραμανλή, οι Τούρκοι κατέλαβαν το 36% του κυπριακού εδάφους, από το αρχικό 4% της απόβασης. Ομοίως, η αλλαγή της στάσης του Μακαρίου στο Κυπριακό, από αρχικό υπέρμαχο της ένωσης σε πολέμιό της, μπορεί να κατανοηθεί μέσω των δολοπλοκιών των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Το 2012, σε βιβλίο του, ο πρώην πράκτορας της MI5 West Nigel ισχυρίστηκε ότι μέσα σε μία ημέρα, από την προηγουμένη της υπογραφής των Συμφωνιών Ζυρίχης – Λονδίνου μέχρι την υπογραφή της, ο Μακάριος άλλαξε στάση λόγω του εκβιασμού του από τις βρετανικές υπηρεσίες για υπόθεση ομοφυλοφιλίας στην οποία ήταν εμπλεκόμενος (West Nigel, «The Friends: Britain’s Post-War Secret Service Intelligence Operations», Literary Licensing, LLC 8/4/2012) και ότι η σταδιακή αλλαγή στάσης είχε αρχίσει από την εποχή της εξορίας του στις Σεϊχέλες, γεγονός που επιβεβαιώνουν οι συνεξόριστοί του. Το μελλοντικό άνοιγμα των αρχείων του Foreign Office θα επιβεβαιώσει ή θα απορρίψει τον ισχυρισμό του συγγραφέα.

Οι πρόσφατες πολιτικές πράξεις του Μητσοτάκη επισφραγίζουν το γεγονός ότι η Κύπρος χάθηκε για την Ελλάδα. Εάν οι «Εθνάρχες» δεν αποκαθηλωθούν στην ιστορική μνήμη λόγω των ανθελληνικών πράξεών τους, ακόμα και ο Μητσοτάκης θα νομιμοποιείται στο μέλλον να ονομάζεται «Εθνάρχης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι προδότες ονομάζονται εθνάρχες. Ομοίως και ο Βενιζέλος, λαδωνόταν από τους Εγγλέζους. Ο Παναγιώτης Λιάκος στο βιβλίο του ” Η Αλήθεια για το Βενιζέλο”, με έρευνα στα Βρετανικά αρχεία,αποκάλυψε ότι ο εθνάρχης χρηματιζόταν από τον έμπορο όπλων Βασίλη Ζαχάρωφ για να βάλει την Ελλάδα στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο και να αποβιβαστεί στην Ιωνία.

  2. Όσο η άρχουσα τάξη θα υπηρετεί τον ραγιαδισμό, την υποτέλεια και τον μικροελλαδισμό για να προωθεί τα ξένα συμφέροντα κι όχι τα εθνικά, δεν πρόκειται να αναδειχθεί κανένας Εθνάρχης. Αλλά τι Εθνάρχης να προκύψει από εδώ και στο εξής, όταν πάει να εκλείψει το έθνος;

  3. Ο Μακάριος με τόν γέρο Καραμανλή είναι ιστορικά αποδεδειγμένοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    τού Ελληνισμού !!
    Μπράβο ,πού τα γράψατε .

  4. ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΦΥΛΑΚΙΖΑΝ , ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ , ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΗΓΕ ‘ΕΞΟΡΙΑ’ ΣΤΙΣ ΣΕΥΧΕΛΕΣ….. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΗΤΑΝ ΟΙΚΤΡΗ . ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΑΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

  5. “Αυτοί που σήμερα σκότωσαν τον Καποδίστρια, δολοφόνησαν την Ελλάδα’ Ι.Γ. Εϋνάρδος

    και έκτοτε…

    ‘Καλήτερα καλήτερα / διασκορπισμένοι οι Έλληνες / ‘να τρέχωσι τον κόσμον, / με εξαπλωμένην χείρα
    ψωμοζητούντες· / Παρά προστάτας να ‘χωμεν.’ Α. Κάλβος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βρέθηκε απανθρακωμένη η γυναίκα που αγνοούνταν στα Βριλήσσια

Τραγωδία σημειώθηκε στα Βριλήσσια όπου πυροσβέστες εντόπισαν απανθρακωμένη μέσα σε κτίριο επιχείρησης μια γυναίκα.Πρόκειται για την εργαζόμενη, ηλικίας περίπου...

More Articles Like This