Η Κύπρος κείται μακράν;

Must Read

Αυτές τις ημέρες, που συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ακούστηκαν, γράφτηκαν και… ψιθυρίστηκαν πολλά («ξέρεις, μου είπε ο κουμπάρος του Μάκη, που ήταν μέσα στα πράγματα, αφού ήταν υποδεκανέας στην Κύπρο, ότι τα πολεμικά σχέδια ήταν χάλια»).

Ακούσαμε για «Αττίλα 1» και «Αττίλα 2». Δεν υπήρξαν αυτά. Όμως, ημίχρονο, μετά την κατάπαυση του πυρός της 22ας Ιουλίου, δεν υπήρξε. Οι Τούρκοι συνέχισαν τις επιχειρήσεις και βελτίωσαν τις θέσεις τους, φτάνοντας από το 4% της κατοχής εδάφους στο 12%, και τελικώς στο 38% στις 16 Αυγούστου 1974.

Ακόμη, αμφισβητήθηκε και το «Η Κύπρος κείται μακράν».

Όμως, στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=YEo6Jpnfe2Q θα βρείτε την απάντηση. Βέβαια, δεν ελέχθη έτσι, αλλά «η αντιμετώπιση των Τούρκων στην Κύπρο καθίσταται αδύνατος και λόγω αποστάσεως  αυτής».

Είναι κάτι ανάλογο με το «Alors c’ est la guerre» του Ιωάννη Μεταξά, που μετεξελίχθηκε σε «ΟΧΙ».

Είναι πολλά τα σκοτεινά σημεία της περιόδου εκείνης. Είναι κάποιες δηλώσεις του Ετζεβίτ περί αποκαταστάσεως της δημοκρατίας στην Ελλάδα, είναι κάποια λόγια του Κίσινγκερ περί αλλαγής πολιτικής καταστάσεως, είναι κάποια συνέντευξη στην Οριάνα Φαλάτσι κ.λπ.

Θα τα μάθουμε ποτέ αυτά; Βεβαίως, όταν (και κυρίως αν) ποτέ ανοίξει ο «φάκελος της Κύπρου». Πώς;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάλεσμα ΕΚΕΑ για προσφορά αίματος – Μεγάλες ελλείψεις

Μεγάλες ελλείψεις αίματος παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απευθύνει κάλεσμα για προσφορά...

More Articles Like This