Ακόμη να παραιτηθεί κανείς;

Must Read

Για άλλο ένα καλοκαίρι κάηκε η μισή Αττική, με το που ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο, με το που οι άνεμοι έγιναν λίγο πιο ισχυροί και λίγο πριν από τη γιορτή της Παναγίας, όταν λαός και Κολωνάκι απουσιάζουν από το κλεινόν άστυ.

Όποιος δεν πιστεύει στις συμπτώσεις και πρωτίστως δεν του αρέσει να τον κοροϊδεύουν γνωρίζει καλά πως οι πυρκαγιές, που εκδηλώνονται με μαθηματική ακρίβεια κάθε Αύγουστο και καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από τον ρημαδιασμένο πράσινο πνεύμονα της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, οφείλονται στις περισσότερες περιπτώσεις σε εγκληματικές πράξεις, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν προέβλεψε, αλλά είχε το θράσος να επαναλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, την ίδια «καραμέλα».

«Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για να είμαστε προετοιμασμένοι για το φετινό καλοκαίρι» είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Απρίλιο, μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «Αιγίς», για το οποίο διατέθηκε -ή, καλύτερα, όπως όλα δείχνουν- φαγώθηκε το αστρονομικό πακέτο των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε κάνει ειδική αναφορά στα μέτρα πρόληψης των φυσικών καταστροφών με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης, που μάλλον αποτελούν αποκύημα της φαντασίας του, καθώς η έλλειψη εξοπλισμού δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης κι ο εντελώς αναποτελεσματικός συντονισμός άφησαν πίσω τους άλλα 100.000 στρέμματα καμένης ελληνικής γης, μία γυναίκα νεκρή και 71 τραυματίες!

Στην Αττική, μεταξύ 2017 και 2023, έχει καεί το 1/3 της δασικής έκτασης. Το δάσος όμως και η βιοποικιλότητά του, όπως δείχνουν τα πύρινα καλοκαίρια των τελευταίων ετών, δεν ενδιαφέρουν τους κυβερνώντες, καθώς το περίφημο σχέδιο πυροπροστασίας, για το οποίο κάθε τρεις και λίγο τα ίδια πολιτικά πρόσωπα πιστώνονται τα εύσημα, περιορίζεται στον καθαρισμό των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων, υπό την απειλή μάλιστα προστίμου!

Η εύκολη δικαιολογία της κακιάς στιγμής, της υπερθέρμανσης του πλανήτη -που τα τελευταία χρόνια αποκαλούν κλιματική αλλαγή-, του «στρατηγού ανέμου», της ασύμμετρης απειλής δεν μπορούν άλλο να καλύψουν την τεράστια κυβερνητική αδράνεια, την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, την έλλειψη πυροσβεστών, τον ανεπαρκή αριθμό Καναντέρ -που τα περισσότερα είναι σαπάκια-, την απουσία πυροσβεστικών ζωνών…

Κάθε χρόνο οι ίδιες διαπιστώσεις, τα ίδια λάθη και η ίδια παράσταση στο τηλεοπτικό σανίδι, με τους αξύριστους πολιτικούς με τα ανοιχτά πουκάμισα και το θλιμμένο βλέμμα μικρής αγελάδας, και τις γελοιότητες τύπου Κικίλια, με τον νάρθηκα πάνω από το πουκάμισο, για να προκαλέσει στην καλύτερη των περιπτώσεων οίκτο στη χειρότερη να δημιουργήσει την εντύπωση πως κι εκείνος είχε ριχτεί στη μάχη κατά της φωτιάς, όπως έκαναν δεκάδες συμπολίτες μας για να σώσουν τις περιουσίες τους, αλλά και για να βοηθήσουν τους ήρωες πυροσβέστες -εθελοντές και μη-, που για άλλη μια φορά ξεπέρασαν τις δυνάμεις τους.

Κάηκε η Εύβοια, καίγονται ο Εβρος και οι Σέρρες, κάηκε η Θεσσαλία, η Ρόδος, καίγεται και ξανακαίγεται η Πάρνηθα, τώρα το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια. Στο θλιβερό αποτεφρωτήριο, λοιπόν, που έχουν καταντήσει τη χώρα δεν πιάνουν πια τα κόλπα με τις δικαιολογίες, τις «συγγνώμες», τα «λυπάμαι» και τις ελεημοσύνες εν είδει αποζημιώσεων. Οποιος έχει λίγη τσίπα πάνω του αναλαμβάνει την ευθύνη της ανεπάρκειάς του και παραιτείται. Οχι σήμερα, χθες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο μιζοτακης δεν νοίκιασε τα ρωσικά πυροσβεστικά αεροπλάνα που έχουν δοκιμαστεί προ ετών και στην Ελλάδα,διότι βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία αλλα το βασικότερο γιατί δεν του έδωσαν ικανοποιητική μιζα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κροατία επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

Η Κροατία θα επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία εν μέσω των αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεωνΑπό το επόμενο έτος, η Κροατία...

More Articles Like This