Οριακή στιγμή για την ελληνική κοινωνία

Ο κύριος Κασσελάκης υπενθυμίζει στην ελληνική κοινωνία ποιος νομοθέτησε έναν γάμο που είναι εντελώς ξένος προς την ορθόδοξη θρησκεία μας και τα ιερά κείμενα του Ιησού Χριστού, την ελληνική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας

Must Read

Μπορεί κάποιοι να το υποτιμούν, αλλά η 30ή Αυγούστου είναι οριακή στιγμή για την ελληνική κοινωνία. Ο γάμος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον σύντροφό του Τάιλερ δεν είναι μια αθώα ιδιωτική υπόθεση. Ειδικώς από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παντρεύτηκε και στις ΗΠΑ. Εχει κατά βάθος στόχο την αλλαγή των ηθών σε μια ορθόδοξη χώρα. Από τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών μέχρι τώρα επισκέφθηκε τα δημαρχεία της χώρας πολύ περιορισμένος αριθμός συμπολιτών μας, μετρημένος στα δάχτυλα του ενός χεριού, όχι ιδιαίτερα επώνυμοι. Αλλά τώρα το πράγμα αλλάζει. Αυτό που για κάποιους είναι προοδευτικό για εκατομμύρια άλλους είναι σοκ.

Ο τρίτος πολιτειακός παράγων με βάση το Σύνταγμα προχωρά σε μια πράξη υψηλού συμβολισμού για την ιδεολογία του, με την οποία όμως διαφωνεί η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Αποδεδειγμένα. Τουλάχιστον 500.000 ψήφους έχασε για πέντε γάμους η Ν.Δ. Σε σημείο που ακόμη και μέλη της οικογένειας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λένε ανοιχτά πλέον σε συνομιλητές τους ότι η επιλογή αυτή ήταν λάθος και ότι διαφωνούν. Από προχθές, που το ζεύγος Κασσελάκη έδωσε στη δημοσιότητα τα ποσά, και μάλιστα σε δολάρια, που ζητά για τη… λίστα γάμου του, για να κάνει την… προίκα του, καταγράφονται οξείες αντιδράσεις. Πώς είναι δυνατόν να έχεις αγοράσει ακίνητο αξίας 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στο Κολωνάκι και να βγαίνεις με τον… δίσκο για δώρο γάμου 150 και 200 δολαρίων; Μπορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτά να είναι αποδεκτά, αλλά στα μέρη μας προκαλούν θυμηδία και συνιστούν πρόκληση. Το ζήτημα είναι εξόχως πολιτικό και δευτερευόντως ιδιωτικό.

Μερικές παρατηρήσεις επί της διαδικασίας: πρώτον, από τη στιγμή που και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να κάνει την ιδιωτική του ζωή πολιτικό θέμα θα πρέπει να συνηθίσει με την ιδέα ότι θα γίνεται στόχος κριτικής από τους πολίτες. Αυτό δεν συνιστά ομοφοβία. Συνιστά αξιολόγηση. Αμα επιλέγεις να ζήσεις μέσα σε γυάλινη σφαίρα και να μοιράζεσαι με τον κόσμο μέχρι την τελευταία παραλία όπου πήγες με τον σκύλο σου για κολύμπι, τι περιμένεις; Ελεος; Εσύ λες δεξιά και αριστερά ότι ο αριθμός των views στο TikTok μετατρέπεται κατά 70% σε λαϊκή ψήφο. Εσύ τα έχεις κάνεις θεό, εσύ το νομίζεις.

Επειδή έτσι γίνεται και στην Αμερική θεωρείς ότι θα γίνει με το ζόρι και στην Ελλάδα… Εσύ επέλεξες, λοιπόν, αυτόν τον δρόμο. Υπάρχουν πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι περιφρουρούν την ιδιωτική τους ζωή ως κόρη οφθαλμού και δεν ξέρει τίποτε κανείς γι αυτούς.

Εχει δει κανείς πουθενά σε φωτογραφία την κόρη και τη σύζυγο του Κυριάκου Βελόπουλου; Παρατήρησε κανείς να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Οχι. Ο Βελόπουλος αξιολογείται αυστηρά για την πολιτική του δραστηριότητα. Οχι για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Ο κύριος Κασελάκης έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο. Τον έλκει η πρόκληση. Είναι λοιπόν φυσιολογικός ο κοινωνικός θόρυβος που παράγεται, ακόμη και στην περίπτωση που ορισμένες από τις επικρίσεις που δέχεται είναι άδικες και σκληρές. Αμα στέκεσαι στο κέντρο του γηπέδου, «πουλάς» τον γάμο σου ως γεγονός και επιδιώκεις να γεμίσουν οι κερκίδες, μη διαμαρτύρεσαι μετά στις πρώτες ιαχές για… ρητορεία μίσους!

Δεύτερον: οι πολίτες, λοιπόν, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Ο Κασσελάκης τούς έδωσε το δικαίωμα! Η Νέα Δημοκρατία, όμως, και οι άνθρωποί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην πολυμιλάνε και να μην ασχολούνται με τον γάμο του κυρίου Κασσελάκη. Διότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να παντρευτεί τον Τάιλερ κάνει χρήση του νόμου που έφερε προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο η Νέα Δημοκρατία. Στην πραγματικότητα, ο κύριος Κασσελάκης υπενθυμίζει στην ελληνική κοινωνία ποιος νομοθέτησε έναν γάμο που είναι εντελώς ξένος προς την ορθόδοξη θρησκεία μας και τα ιερά κείμενα του Ιησού Χριστού, την ελληνική παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας. Το υπενθυμίζει στον υπέρτατο βαθμό. Και θα το υπενθυμίζει φυσικά κάθε φορά που ο νόμιμος σύζυγός του θα τον ακολουθεί με βάση το πρωτόκολλο στις πολιτικές και κοινωνικές υποχρεώσεις.

Ο γάμος θα συνεχίσει να παράγει πολιτική φθορά και για τη Νέα Δημοκρατία εξαιτίας και του κυρίου Κασσελάκη. Κι ας προσπαθούν οι εισηγητές του με πανικόβλητες διαρροές στον Τύπο να υποστηρίξουν ότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας δεν διαμαρτυρήθηκε στις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου και ότι ο γάμος δεν κόστισε. Κόστισε! Επί της ουσίας, πάντως, αυτό που θα ζήσουμε, πέραν του κοσμικού χαρακτήρα του γεγονότος, θα είναι μια οριακή στιγμή.

Η προσπάθεια επιβολής αυτού του μοντέλου οικογένειας δεν περνά. Θα σοκάρει. Ανδρας με άνδρα σε γάμο στην Ελλάδα; Θα σοκάρει και θα προστεθεί στη μακρά αλυσίδα των αντιδράσεων για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, τη διεμφυλική πυγμάχο, τη σατανιστική τελετή λήξης, τις ΛΟΑΤΚΙ «Βάκχες» του Εθνικού Θεάτρου. Το σοκ θα είναι τέτοιο που θα διεγείρει ακόμη περισσότερο τα κοινωνικά ανακλαστικά. Οσες πρόθυμες υπογραφές και να επιστρατευτούν για να επικοινωνήσουν το πρότυπο της… προηγμένης κοινωνίας, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Η αίσθηση ότι μια ελάχιστη μειοψηφία επιχειρεί να επιβάλει στη μεγάλη κοινωνία ένα άλλο πρότυπο οργάνωσής της φουντώνει τις αντιδράσεις που σιγοκαίνε εδώ και μήνες. Το θεώρημα ότι τα ατομικά δικαιώματα δεν μπαίνουν σε ψηφοφορίες απορρίπτεται. Οι κοινωνίες αποφασίζουν συλλογικά για το ποιες είναι οι αποδεκτές αξίες γύρω στις οποίες συσπειρώνονται και οργανώνονται. Από το ποια εγκλήματα πατάσσονται, από το ποιες παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας διώκονται, από το ποιες ιδιωτικές σχέσεις περιβάλλονται τον αστικό τύπο, από το ποια έθιμα διαφυλάσσονται. Οι κοινωνίες αποφασίζουν με τη δημοκρατική αρχή για όλα τα θέματα. Ειδικώς σε τι δείχνουν ανοχή και σε τι όχι. Εξαιρέσεις δεν υπάρχουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ναι πολυ στενοχωρηθηκε ο Κουλης για την νομοθεσια!… ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥ! Οσο για τις ψηφους δεν εχασε καμια ολοι οι συνταξιουχοι τον ψηφισαν…

  2. Κύριε Κοττάκη θέλω να κάνω μια αποκάλυψη. Είμαι 55 χρονών, Έλληνας και γκέι. Επιτέλους με τον γάμο των ομόφυλων, η ομοφυλόφιλων ζευγαριών, θα μπορέσω και εγώ να παντρευτώ τον φίλο μου. Το μέτρο είναι αρκετά θετικό. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά στην νέα εποχή και δεν έχει περιθώριο να γυρίσει πίσω. Αν και ψηφίζω ΣΎΡΙΖΑ, βλέπω πολύ θετικά την ψήφιση του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ένας ομοφοβικός οπαδός του ΠΑΣΟΚ, κάποιος Δημοσθένης Μπόγδης, μας κατακεραυνώνει επειδή θέλουμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Σε λίγο ο οπαδός αυτός και κάποιοι ακόμα, θα μας επιβάλουν να βάλουμε λουκέτο στον πισινό μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιές: Η κυβέρνηση διαφήμιζε την ηλεκτρονική επιτήρηση που θα ολοκληρωθεί… του χρόνου!

Την ώρα που μαίνεται η ένταση για τα πτητικά πυροσβεστικά μέσα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να μη δίνει ξεκάθαρες...

More Articles Like This