Η ασέβεια συνεπάγεται πάντοτε καταστροφή

Εκτός από ονόματα προδοτών, έχετε δει ποτέ οδό με το όνομα των Σιμίτα και Βαρελτζή ή των «300» στην Ελλάδα;

Must Read

Είναι εντυπωσιακός ο σεβασμός που δείχνουν οι Αγγλοι στους νεκρούς του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αντίθετα, στην Ελλάδα του Μητσοτάκη και της Μεταπολίτευσης, οι νεκροί και οι επιζώντες πολεμιστές αντιμετωπίζονται με ασέβεια και χυδαιότητα. «Δεν με πειράζει ούτε μένα ούτε τ’ άλλα παιδιά που μείναμε και πολεμήσαμε μόνοι και άοπλοι τον Τούρκο. Μας πειράζει, όμως, που μέχρι σήμερα δεν μας το αναγνωρίζουν και μας λένε χουντικούς» δήλωσε ήρωας της ΕΛΔΥΚ που πολέμησε στην τελευταία μάχη της ενοποίησης του Ελληνισμού (https://t.co/Kys1ROOrLV).

Στις 16/8/1974 σίγησε το Πυροβολικό κατά τη διάρκεια της μάχης του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, για ανεξήγητους λόγους. Λίγο μετά εισήλθαν τα τουρκικά άρματα και ξεκίνησαν οι μάχες σώμα με σώμα των Ελλήνων με τα μουσουλμανικά στίφη. Από τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου, το πυροβολικό και η αεροπορία των Τούρκων βομβάρδιζαν μανιασμένα το στρατόπεδο με όπλα καμπύλης τροχιάς και άρματα μάχης. Στο στρατόπεδο βρίσκονταν ο 2ος Λόχος του 1ου Τ.Π., με διοικητή τον υπολοχαγό Ηλία Κωνσταντούλα, ο 4ος Λόχος του 2ου Τ.Π., με διοικητή τον Κύπριο λοχαγό Λούη Ιωαννίδη, ο Λόχος Διοικήσεως της ΕΛΔΥΚ με διοικητή τον ταγματάρχη Σπυρίδωνα Δελλή και μια διμοιρία όλμων με διοικητή τον υπολοχαγό Στέφανο Πίο. Διοικητής και των τριών λόχων ήταν ο υποδιοικητής της ΕΛΔΥΚ, αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Σταυρόπουλος. Εναντίον των «300» επιτέθηκε από κάθε κατεύθυνση η ΤΟΥΡΔΥΚ, ολόκληρο το 50ό Σύνταγμα Πεζικού των Τούρκων με άρματα μάχης.

Η μάχη, άνιση πέρα από κάθε φαντασία! Εμειναν εκεί, μέσα στα ατομικά τους ορύγματα, αποφασισμένοι να πεθάνουν μέχρις ενός. Γνώριζαν ότι όλα πλέον είχαν χαθεί για την Κύπρο και πως τις επόμενες ώρες οι μάχες θα σταματούσαν. Οι Τούρκοι θέλανε πάση θυσία να καταλάβουν το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ., αλλιώς δεν θα σταματούσαν τον πόλεμο. Ξεχύθηκαν τα τούρκικά F-104, αδειάζοντας τις ναπάλμ πάνω στους «300» της ΕΛΔΥΚ, το βαρύ πυροβολικό τους ανέσκαπτε τη γη μέσα στο στρατόπεδο. Οι κατά κύματα επιτιθέμενοι, καλυπτόμενοι από άρματα μάχης, θερίζονται σαν στάχυα από την ΕΛΔΥΚ. Οπισθοχωρούν με βαρύτατες απώλειες. Στις 15.00, ο 4ος Λόχος δέχεται σφοδρή επίθεση από ολόκληρο τάγμα των Τούρκων. Οι Τούρκοι οπισθοχωρούν άτακτα, αφήνοντας και πάλι δεκάδες νεκρούς μπροστά στα ελληνικά χαρακώματα. Ο στρατιώτης Αστέριος Κυριακόπουλος του Λόχου Διοικήσεως της ΕΛΔΥΚ θυμάται:

«Ξαφνικά, μέσα σε αυτή την κόλαση 200 και πλέον Τούρκοι από λίγο πιο αριστερά μας, όπως βλέπαμε το μακελειό μπροστά μας, άρχισαν να τρέχουν εναντίον μας σαν τρελοί! Δεν τους είχαμε δει και αιφνιδιαστήκαμε. Βλέπαμε τους Τούρκους να έρχονται καταπάνω μας και ο Βαρελτζής και ο Σιμίτας σηκώθηκαν όρθιοι στο όρυγμα και άρχισαν να ρίχνουν στους Τούρκους όρθιοι, γυμνοί από τη μέση και πάνω. Και ενώ όλοι οι άλλοι που ήμασταν μέσα στα ορύγματα αιφνιδιαστήκαμε, αυτοί οι δύο συνέχιζαν το βιολί τους, όρθιοι, να ρίχνουν στο κοπάδι των Τούρκων και να ξαναγεμίζουν σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Αψηφούσαν τελείως τον θάνατο… Η οπισθοχώρηση των Τούρκων εξελίχθηκε σε άτακτη φυγή. Μια βολή άρματος έκοψε στη μέση τον Σιμίτα, που πολεμούσε όρθιος με τον Βαρελτζή, που τη γλίτωσε. Αυτοί οι δύο άνδρες γύρισαν πίσω και τους 200 Τούρκους που έκαναν έφοδο».

Αυτούς τους Ελληνες, σε αντίθεση με τους προδότες, δεν τους νίκησαν ποτέ οι Τούρκοι! Τόση ήταν η μανία των Τούρκων, που αποκεφάλισαν τα σκηνώματα των Ελλήνων στρατιωτών στο στρατόπεδο! Τα φωτογράφισε δημοσιογράφος του BBC, αναφέροντας: «Τέτοια άνιση μάχη δεν έχει συμβεί στα παγκόσμια χρονικά. Τέσσερις μέρες κράτησε, δεν θα με πιστεύει κανένας» (https://x.com/NAppelaios/status/1824319701935182311?t=bnJaH0hw9G4sWJFiE-9t5A).

Εκτός από ονόματα προδοτών, έχετε δει ποτέ οδό με το όνομα των Σιμίτα και Βαρελτζή ή των «300» στην Ελλάδα; Οι ασεβείς δεν πρόκειται να επιβιώσουν! Αξίζουν τον Μητσοτάκη τους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Καταπέλτης» ο Αντιστράτηγος ε.α. Μπαλτζώης: «Όποιοι μιλάνε για δεκάδες αεροπλάνα, μάλλον έβλεπαν την Ναυμαχία του Μίντγουει στο ξύπνιο τους»

«Κόλαφος» είναι η μαρτυρία του Αντιστράτηγου ε.α. Ιωάννη Μπαλτζώη, για την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα και επεκτάθηκε...

More Articles Like This