Οι στρατευμένοι διεθνολόγοι δίνουν άλλοθι στην παράδοση κυριαρχίας!

Η ιστορία της Κάσου έχει γραφτεί κατά το ήμισυ. Οταν γραφτεί ολόκληρη, κάποιοι δεν θα έχουν πού να κρυφτούν. Τα Ιμια θα ωχριούν...

Must Read

Την επόμενη μέρα της κρίσης στην Κάσο, η οποία οδήγησε στην εσπευσμένη αναχώρηση του ιταλικού ερευνητικού από την οριοθετημένη με βάση την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, συνομίλησα με κρατικό αξιωματούχο, ύστερα από πρωτοβουλία του. Προσπάθησε να με πείσει ότι το ιταλικό «ολοκλήρωσε» και με το παραπάνω τον απαιτούμενο χρόνο παραμονής του εντός της ΑΟΖ, εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων, και ότι όλα όσα διαδίδονται είναι προπαγάνδα. Ακόμα δεν είχαν γίνει οι αποκαλύψεις Ροζάκη ότι το ιταλικό, που επιχειρούσε για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, έφυγε ύστερα από μυστική συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Ούτε έχει γίνει ακόμα γνωστό ότι διετάχθη το Πολεμικό Ναυτικό σε αδράνεια και σε μη απάντηση κατά τη διάρκεια της ΤΡΙΩΡΗΣ παραμονής των τουρκικών φρεγατών μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Αυτά τα μάθαμε αργότερα και τα αποκαλύψαμε. Εκείνη τη στιγμή, όμως, ήταν μόλις οι πρώτες ώρες και υπήρχε σχετική ομίχλη για το τι ακριβώς συνέβη στην Κάσο. Ο αξιωματούχος μού διαμαρτυρόταν γιατί γράψαμε ότι το ιταλικό ζήτησε άδεια από τις αρχές της Αττάλειας. Μη έχοντας όλα τα δεδομένα στη διάθεσή μου, καθώς είχαν περάσει ώρες μόνο από την κρίση, του έθεσα ένα εξαιρετικά απλό ερώτημα: «Προβλέπει ο προγραμματισμός σας ότι το ιταλικό ερευνητικό θα επιχειρήσει ξανά εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, στο ίδιο σημείο, εντός της ελληνικής ΑΟΖ;».

Μου απάντησε αμήχανα «ναι». «Εντάξει, θα περιμένουμε» αποκρίθηκα. Χθες, το ερευνητικό από την Ιταλία επέστρεψε στην Κάσο, αλλά όχι στο σημείο εντός της ελληνικής ΑΟΖ όπου επιχειρούσε να ποντίσει καλώδια για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Κύπρου. Περιορίστηκε σε έρευνες εντός του σκληρού πυρήνα των χωρικών υδάτων μας, εντός των έξι μιλίων. Ενώ σε απόσταση αναπνοής το επιτηρούσε, μη τυχόν και παραβιάσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, μια τουρκική φρεγάτα! Πράγμα το οποίο, δυστυχώς, επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο όλα όσα αποκαλύφθηκαν και ποτέ δεν διαψεύστηκαν: ότι δηλαδή ζητήσαμε πράγματι άδεια από τους Τούρκους για έρευνα μέσα στη δική μας ελληνική ΑΟΖ και, για να μην ξαναζητήσουμε, δεν… ξαναπήγαμε. Οτι σηκωθήκαμε και φύγαμε μέσα από την ελληνική ΑΟΖ ύστερα από απαίτηση των Τούρκων. Οτι επίσης περίπου δεχόμαστε, παρά τη ρηματική διακοίνωση που εκδώσαμε για τα μάτια του κόσμου, 10 ολόκληρες μέρες μετά, ότι αυτή είναι μια περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου. Τετελεσμένα και συντελεσμένα.

Οτι μετά τη NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι για την ίδια περιοχή μεταξύ Κάσου και Καρπάθου κατά της τετραεθνούς άσκησης «Ευνομία» έσπευσε το ιταλικό να βγει ξανά και στην ουσία να συμμορφωθεί με τη νέα τουρκική ντιρεκτίβα. Δύο ακόμα γεγονότα συνηγορούν στο ότι πια μόνιμα υπονομεύουμε τη δικαιοδοσία μας στην οριοθετημένη και κατατεθειμένη στον ΟΗΕ ελληνική ΑΟΖ στις θάλασσες της Καρπάθου και της Κάσου. Το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός κύριος Γεραπετρίτης δεν διέψευσε τις αποκαλύψεις Ροζάκη που προέβαλε η εφημερίδα μας. Οτι επίσης έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης στρατευμένοι (κατά δήλωσή τους) «διεθνολόγοι», οι οποίοι όμως δεν είναι καθηγητές Διεθνούς Δικαίου, που προωθούν την προπαγάνδα ότι η Ελλάδα ασκεί πλήρως κυριαρχικά δικαιώματα και ξεπλένουν επιδέξια το υπουργείο Εξωτερικών για την ήττα.

Είναι δε τόσο άσχετοι, ώστε ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζεται άδεια με βάση το Διεθνές Δίκαιο για την πόντιση καλωδίων, αποδεχόμενοι εμμέσως ότι η περιοχή δεν είναι δική μας! Διότι, αν η περιοχή είναι δική σου, δεν ζητάς άδεια από τον εαυτό σου για έρευνες. Οι στρατευμένοι αυτοί διεθνολόγοι, τινές εκ των οποίων είχαν σχέδια εμπλοκής στην πολιτική στις πρόσφατες ευρωεκλογές, έκαναν την εμφάνισή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας και τώρα δίνουν ξανά εξετάσεις στο σύστημα. Του δίνουν το απαραίτητο άλλοθι του ειδικού. Του εξασφαλίζουν πιστοποιητικό «πατριωτισμού». Δεν είναι πολλοί, αλλά προβάλλονται πολύ. Είναι τέσσερις πέντε στον αριθμό. Επαναλαμβάνω, δεν είναι καθηγητές Διεθνούς Δικαίου και δεν έχουν ιδέα από Δίκαιο της Θάλασσας. Είναι «διεθνολόγοι».

Επειδή με την πατρίδα δεν παίζουμε, από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε να λέμε και ονόματα, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Δεν πάει άλλο. Η ιστορία της Κάσου έχει γραφτεί κατά το ήμισυ. Οταν γραφτεί ολόκληρη, κάποιοι δεν θα έχουν πού να κρυφτούν. Τα Ιμια θα ωχριούν… Γιατί στα Ιμια υπήρξε αμφισβήτηση κυριαρχίας, ενώ στις θάλασσες της Κάσου παράδοση κυριαρχίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Oσο έχουμε τους νατοικούς συμμάχους στο πλευρό μας,και τέτοια ευρωπαική διακυβέρνηση και πολιτική,να μην φοβάσαι για τίποτα!..
    ..

    Θα εξαφανιστούμε πολύ πιό πρίν από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προσπάθεια φίμωσης υποψήφιου ευρωβουλευτή της Φωνής Λογικής

Για μια ακόμη φορά στελέχη μας στοχοποιούνται στο Διαδίκτυο και απενεργοποιούν τους επισήμους λογαριασμούς τους. Αυτό καταγγέλλει η Φωνή...

More Articles Like This