Μιας πεντάρας βοήθεια…

Must Read

Η σκηνή γνωστή, από τη σπουδαία ταινία «Μιας πεντάρας νιάτα».

Η Ειρήνη Στρατάκη (Ελλη Φωτίου) προσπαθεί να αποσπάσει μια παράταση εξόφλησης δόσης από τον εργολάβο Σωκράτη (Στάθης Χατζηπαυλής), ο οποίος είναι ανένδοτος. Πάνω στη συζήτηση όμως προκύπτει ότι ο εργολάβος είναι φανατικός μπουζουκόβιος και θαυμαστής του μουσικοσυνθέτη Α΄ Τσεβά Τένγκουλα, bτης Ειρήνης. Ο Σωκράτης ενθουσιάζεται και πάνω εκεί η Ειρήνη ζητάει την πολυπόθητη παράταση. Τότε αυτός, έπειτα από σκέψη, λέει: «Για χάρη του Τσεβά, για το κρασί που ήπιαμε, θα περιμένω δυο μέρες ακόμα», με την Ειρήνη απογοητευμένη να σχολιάζει «Μόνο; Τόσο κρασί ήπιατε;».

Προς τι όμως όλος αυτός ο πρόλογος;

Διάβασα σε πρωτοσέλιδο κυβερνητικής εφημερίδος να αναγγέλλει χαρουμενοθριαμβευτικά: «Ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Ενισχύσεις (για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών) από Ιταλία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Τουρκία».

Έψαξα να βρω τη βοήθεια της Γαλλίας, που τη χρυσώνουμε με τις αγορές των Ραφάλ και Μπελαρά και αυτοί έδωσαν τις… νάιλον σακούλες που σκεπάστηκε το πρωθυπουργικό ζεύγος για να μη βραχεί στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Γαλλία, λοιπόν, μας διέθεσε (δεν ξέρω αν τελικώς ήλθε, διότι εν τω μεταξύ έσβησαν οι φωτιές…) ένα ελικόπτερο. Όπα, ρε μεγάλοι, και καταξοδευτήκατε.

Πάντως, η εφημερίδα τη δουλειά της την έκανε. Ενημέρωσε τον κόσμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Beatles: Το υπόγειο στο Λίβερπουλ μετατράπηκε σε Airbnb

Οι φανς των «σκαθαριών» θα μπορούν να διαμένουν εκεί

More Articles Like This