Ξέχνα την ελευθερία του λόγου που ήξερες

Must Read

Πέρασε κι αυτό το καλοκαίρι. Μέσα από τη θερινή ραστώνη που κάποιοι ήμασταν τυχεροί να τη βιώσουμε διότι κάποιοι συμπατριώτες μας ήρθαν αντιμέτωποι πάλι με τις φλόγες, διαβάσαμε και ειδήσεις για τις οποίες μόνον αδιάφοροι δεν θα έπρεπε να είμαστε.

Ο κόσμος που απλώνεται γύρω μας δεν είναι ο κόσμος της χαλαρότητας που βίωσαν οι μπούμερς. Μπροστά μας μία νέα πραγματικότητα εν είδει δυστοπίας ξεπροβάλλει. Ο Σάντρο Γκότσι, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανέφερε στις 19 Αυγούστου ότι η πλατφόρμα X «οφείλει να συμμορφωθεί με την οδηγία DSA όσον αφορά την παραπληροφόρηση και την υποκίνηση μίσους», αλλιώς θα έρθει αντιμέτωπη με απαγόρευση. Συνέδεσε, βέβαια, τα προηγούμενα με την άνοδο της καλούμενης ως «ακροδεξιάς». Δεν παρατηρήθηκε η ίδια ευαισθησία όταν το πρώην τουίτερ, μη ευρισκόμενο στα χέρια του Μασκ, απαγόρευσε στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναρτά τις σκέψεις του.

Επιβεβαιώνεται ο Παναγιώτης Κονδύλης σε αυτό το σημείο όταν, απογυμνώνοντας τις ιδεολογίες, κατέθετε τη σκέψη ότι η αλήθεια βρίσκεται στα χέρια εκείνου που κατέχει την ισχύ. Και σε αυτόν τον τεράστιο διανοούμενο, παρεμπιπτόντως, το ελληνικό πανεπιστήμιο των μπούμερς δεν πρόσφερε θέση καθηγητή. Ο Μασκ λοιπόν, παρατηρώντας ότι οι πολυεθνικές και άλλου είδους συμφέροντα εννοούν ως «ελευθερία του λόγου» ό,τι δεν διαταράσσει την ευμάρεια του καθεστώτος του Νταβός, προέβη σε μία παράτολμη κίνηση. Εξέφρασε ανοικτή υποστήριξη προς τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και γενναία οικονομική ενίσχυση για την εκστρατεία του. Ο ίδιος ο γιος του Μπόμπι Κένεντι, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, καίτοι σταθερά προερχόμενος από το κόμμα των Δημοκρατικών, δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί δεν είναι πλέον «υπέρμαχοι του Συντάγματος» και μέσα σε αυτά που τους κατηγόρησε είναι η καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου. Το μπλοκ μπετοναρίστηκε, λοιπόν, και πολλές από τις ελευθερίες μας που θεωρούσαμε δεδομένες θα περάσουν μέσα από την κάλπη των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Διαφορετικά, δείτε τι συμβαίνει στη Βρετανία. Αδειάζουν οι φυλακές για να χωρέσουν οι «ακροδεξιοί» εντός τους. Κάποιος κοινοποιεί περιεχόμενο από τα κοινωνικά δίκτυα και έρχεται αντιμέτωπος με βαριά ποινή φυλάκισης! Υφίστανται διπλά κριτήρια για την κοινότητα των λευκών Βρετανών και όλων των άλλων κοινοτήτων που ήλθαν στον Ηνωμένο Βασίλειο δίχως τη συγκατάθεση της πρώτης, της μεγαλύτερης δηλαδή, κοινότητας. Φρίκη! Αλλά μην πάτε μακριά. Και στην πατρίδα μας, εάν εξαιρέσουμε τη «δημοκρατία» και την «Εστία», τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ παίζουν ειδήσεις από τη μεριά του «καθεστώτος». Θα έπρεπε ο πατριωτικός χώρος ΑΜΕΣΑ να συστήσει έναν διακομματικό νομικό φορέα εναντίον της λογοκρισίας. Είναι η μάχη της γενιάς μας.

*Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών, πολιτικός και γεωπολιτικός αναλυτής

(πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»)

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σχέδιο απαλλαγής Μητσοτάκη από τους δελφίνους

Η επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις θερινές διακοπές στο ανακαινισμένο Μαξίμου, το οποίο βάφεται σε σομόν χρώματα...

More Articles Like This