Το νέο τρίπτυχον: Σκύλος, σέλφι, τατουάζ

Must Read

Οι παραθεριστές, όπως υποδεικνύει η πρόσφατη εμπειρία των διακοπών, έχουν ολοκαίνουργια στολή εργασίας. Η στολή σχεδιάστηκε από τον οίκο χαμηλής ραπτικής που λέγεται «Νέα Τάξη» και θα φορεθεί πολύ μέχρι οι άνθρωποι να αποκτήσουν δική τους κρίση και σταματήσουν να συσχηματίζονται (να παίρνουν δηλαδή το σχήμα της εποχής τους), όπως προφητικά προέτρεπε όλους μας ο Απόστολος Παύλος*.

Τα σημαντικότερα αξεσουάρ της εποχής μας είναι τα τατουάζ, τα οποία κάνουν μετά μανίας νέοι, νέες και μεσήλικες. Κυκλοφορείς σε πλατείες, σοκάκια και παραλίες και βλέπεις τόσο μελάνι πάνω σε δέρμα, που νομίζεις ότι βολτάρεις σε προαύλιο φυλακής του Εκουαδόρ ή σε καπηλειό του Μακάο, όπου μπεκροπίνουν πειρατές και καραβόσκυλα που βρίσκονται εκτός βάρδιας και αφηγείται ο ένας στον άλλον τι συμβολίζει κάθε χρωματιστή στάμπα πάνω στο κορμί του. Δράκοντες, κινεζικά και ιαπωνικά αποφθέγματα, νεράιδες και ρόδα, καρδούλες και διαόλοι, πολυνησιακά μοτίβα και τοπία απόκοσμα κοντεύουν να καταλάβουν κάθε τετραγωνικό χιλιοστό των σωμάτων ανθρώπων οι οποίοι νομίζουν ότι με τα τατουάζ… ξεχωρίζουν από τους πολλούς.

Μαζί με τα τατουάζ κι οι σκύλοι. Οι ιδιοκτήτες τους τα φιλάνε στο στόμα, τα παίρνουν μαζί τους στις ταβέρνες και τα καφέ, στις παραλίες για να τις καταχ#σουν, στους δρόμους και στις ρούγες. Τους κάνουν γενέθλια, τους κόβουν τούρτες και τα αποκαλούν «παιδιά» τους, σε μια επίδειξη γνησιότατης, κραυγαλέας κτηνολατρείας. Επιπλέον, οι ανεύθυνοι δεσπότες θυμώνουν με όσους δυσφορούν από τα αδιάκοπα γαβγίσματα των σκύλων που μετατρέπουν χώρους εστίασης και αναψυχής σε κανονικά… σκυλάδικα. Εδώ που τα λέμε, έχουν κι ένα δίκιο. Είναι ευκολότερο να έχεις έναν σκύλο να σε αποθεώνει και να σε γλείφει πατόκορφα επειδή τον ταΐζεις, παρά να σχετίζεσαι με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν «τρελές» απαιτήσεις (όπως σεβασμό, καλούς τρόπους, κατανόηση, ισοτιμία και άλλα τινά).

Φυσικά, υπάρχουν και οι σέλφι φωτογραφίες. Το εγωιστικό τικ να απαθανατίζεις τη μουτσούνα σου όπου βρεθείς κι όπου σταθείς. Και τραβάς και ξανατραβάς στιγμιότυπα που ούτε εσύ πρόκειται να ξαναδείς.

Αυτό είναι το νέο τρίπτυχο των ημερών μας, που αντικαθιστά με γοργούς ρυθμούς το παλιό.

 

*Προς Ρωμαίους, κεφ. 12, 2: «Μὴ συσχηματίζεσθε τῷ αἰῶνι τούτῳ, ἀλλὰ μεταμορφοῦσθε τῇ ἀνακαινώσει τοῦ νοός ὑμῶν, εἰς τὸ δοκιμάζειν ὑμᾶς τί τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ τὸ ἀγαθὸν καὶ εὐάρεστον καὶ τέλειον».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΕΝΓΕ: Κρίσιμη κατάσταση η ιατρική υποστελέχωση – Η κυβέρνηση αγνοεί τις εκκλήσεις για κάλυψη των κενών θέσεων

Στο θέμα της υποστελέχωσης των Πνευμονολογικά τμήματα νοσοκομείων της Αττικής, αναφέρεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ζητώντας...

More Articles Like This